Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Klon palmowy 21:38, 20 sie 2022

Do góry
Witam, od pewnego czasu zaczalem obserwowac na klonie ze usychaja liscie. Czy ktos z Was wie moze co to moze byc? Klon ten mam juz od kilku lat na balkonie i w tym roku cos go zlapalo.
Bede wdzieczny za kazda porade!
Tomek
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:37, 20 sie 2022

Do góry
Hej!
Na kilka dni zniknęłam z forum i domu.
Mazury są piękne

Wszędzie dobrze ,ale w domu najlepiej
Wczoraj już zaczęłam myśleć o ogrodzie,czy nic nie uschło w te upały... Ale ogród przetrwał super
Ustawiłam zraszacz od razu, trawnik zielony ,ale hortkom oklapły listki

Mirkowy ogród (początki) 21:18, 20 sie 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

Sylwia dla ciebie

Tu mi się podoba - kadr jak z Pinteresta
Ogródek Kasipod 21:11, 20 sie 2022

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 20:31, 20 sie 2022

Do góry

Bardzo dziękuję za Żółwika
Skoro u ciebie na glinie rośnie i musi mieć wilgotno to u mnie na piasku penie nie da rady
Rdest cudny Jaka odmiana?
Ogród z zegarem 19:58, 20 sie 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Poszłam se na spacer po ogrodzie, bo już mi fotel zbrzydł

Na żywo vanillki są bardziej cukierkowe

Świetnie wygląda kontrast Vanillek i białych kamieni
Moje Vanillki są ledwie muśnięte różem.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:27, 20 sie 2022

Do góry
Hehe moze gdzies wcisne

Podwórkowa rehabilitacja 18:54, 20 sie 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)

Fajny tytuł, jakoś mi bliski - kto powiedział, że musimy mieć coraz więcej?? Ciekawe, co z niej wyczytasz.
Ja się obraziłam na ogród, bardzo. Spędzam urlop daleko Co nie przeszkadza przywieźć paru roślin kupionych na pamiątkę wakacji
Urlop miałam w sierpniu, a upały mi sprzyjały, bo dzięki nim mogłam go sobie spędzić na wodzie, jak lubię, czując się jak w środku wakacji. Nie czuję więc rozczarowania sierpniem, czekam tylko na chłodniejsze dni, żeby podziałać w ogrodzie.
Pomidorów zazdraszczam W tym roku posadziłam tylko koktajlowe, więc mam tylko takie, ale przynajmniej bez rozczarowań.
Gaurę systematycznie przenoszę z sąsiedztwa podjazdu, gdzie też mnie wnerwia, na górkę, gdzie nikomu nie będzie przeszkadzać. Ale ona uporczywie mi się sieje, więc wcale nie widać, żeby było jej mniej

Wakacje na wodzie i ja lubię
Zielną świętowałam na jeziorze Sarbsk, ujście Chełstu nas zachwyciło, lis co to podkradł z namiotu karmę dla psa i śpiew mysikrólika o 6 rano.
I zachód słońca na plaży w Ulinii.

Też podziałam w ogrodzie jak będzie w nim chłodno i wilgotno i to będą właśnie przenosiny gaury.
Ciekawa jestem co kupiłaś?
Zieleń, drewno i antracyt 18:50, 20 sie 2022

Do góry
Na koniec taka mini kompozycja doniczkowa.
Orienta Djamila w objęciach bazylii

ps. deszcz nadal pada
Zieleń, drewno i antracyt 18:47, 20 sie 2022

Do góry
Kompozycje z wiejskiej.
Ciepły fragment, z prawej i lewej

kawałek dalej

widok od nowej części, tu też z prawej i lewej, ale bardziej po całości
Podwórkowa rehabilitacja 18:40, 20 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Zaglądam do Twojego ogrodu a tu cud-miód, a te wyżej to moje ulubione kolorki, ogród przepiękny, gratulacje

Dziękuję
Witam artystkę witrażową.
Jeszcze raz przesyłam mój zachwyt i fotkę z mojego domu.
12 lat temu wymyśliłam sobie takie szybki do sosnowych drzwi wykonanych przez mojego ojca.
Szyby robił szklarz. Cały czas mi się to rękodzieło podoba

Zieleń, drewno i antracyt 18:38, 20 sie 2022

Do góry
Martko, trochę już nudne te moje zdjęcia, kompozycje ciągle te same.

Cafe au Lait ta nie-królewska jest dla mnie subtelniejsza w odbiorze, chociaż obie piękne.
Tarasowa, w tle ma żarówiastą kannę, oczywiście pomyloną (miała być zupełnie inna, o ciemnych liściach).

Chciałam zrobić zdjęcie kosmosów w różu i bieli, ale sporo jest w stanie przekwitu albo w pąkach. W tle żółwik z rdestami.

Bardzo lubię takie jednokolorowe rodzynki wśród nachyłka dwubarwnego.
Ogród prawie wymarzony … 18:36, 20 sie 2022

Do góry
Moje jeżówki nie poddały się -rosną .

I krzewuszka po raz drugi

I moja róża - różowo - czerwona . Tego roku tylko z jedną lodyżką

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 17:54, 20 sie 2022

Do góry
Z 50 sadzonek udało mi się ukorzenić 3 laurowiśnie. Mało, ale zawsze coś. Spróbuję jeszcze raz teraz pobrać sadzonki.

Próbuję też ukorzenić cisy. Może ktoś zerknie do wątku tematycznego i coś podpowie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/857-jak-rozmnozyc-cisy?page=13#post_1
Ogródek Kasipod 17:34, 20 sie 2022

Do góry
Jak rozmnożyć cisy 17:24, 20 sie 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Odświeżę wątek, bo postanowiłam spróbować ukorzenić cis pośredni Hilli. W lipcu mocno przycięłam sadzonki i pozbierałam większe gałązki. Włożyłam je do pojemnika z wodą z zamiarem późniejszego posadzenia w doniczkach. Po ponad miesiącu wciąż są zielone, mają przyrosty, niektóre zaczęły wypuszczać korzonki takie jak na zdjęciach.
Proszę o radę, co najlepiej z nimi teraz zrobić. Posadzić do doniczek i zadołować? Czy lepiej bezpośrednio do ziemi w cieniu? Jakie podłoże im dać?
Czytam, że szanse na przyjęcie się tych cisów są małe, ale mimo wszystko spróbowałabym. Czy w przypadku sukcesu mogę posadzić je wiosną w docelowym słonecznym miejscu czy to będzie za wcześnie?

Nie prawda szanse na ukorzenienie są .
Obserwuj jeszcze ze trzy cm.igieł zamocz w ukorzeniaczu do zdrewniałych patyczkiem zrób głęboko dziurkę i posadź ostrożnie aby ukorzeniacz się nie obsypał.Podlej a potem z umiarem podlewaj . Mnie najwiecej cisów ukorzeniło się w samym piasku.
Powodzenia
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:22, 20 sie 2022

Do góry
Gorąco! Psi język powiewa jak czerwony szalik na wietrze .
Jak rozmnożyć cisy 17:17, 20 sie 2022

Do góry
Odświeżę wątek, bo postanowiłam spróbować ukorzenić cis pośredni Hilli. W lipcu mocno przycięłam sadzonki i pozbierałam większe gałązki. Włożyłam je do pojemnika z wodą z zamiarem późniejszego posadzenia w doniczkach. Po ponad miesiącu wciąż są zielone, mają przyrosty, niektóre zaczęły wypuszczać korzonki takie jak na zdjęciach.
Proszę o radę, co najlepiej z nimi teraz zrobić. Posadzić do doniczek i zadołować? Czy lepiej bezpośrednio do ziemi w cieniu? Jakie podłoże im dać?
Czytam, że szanse na przyjęcie się tych cisów są małe, ale mimo wszystko spróbowałabym. Czy w przypadku sukcesu mogę posadzić je wiosną w docelowym słonecznym miejscu czy to będzie za wcześnie?
Podwórkowa rehabilitacja 17:16, 20 sie 2022

Do góry
ryska napisał(a)

Zaglądam do Twojego ogrodu a tu cud-miód, a te wyżej to moje ulubione kolorki, ogród przepiękny, gratulacje
Ogródek Kasipod 17:10, 20 sie 2022

Do góry
Dzisiaj wróciłam z wakacji W trójmieście nie było mnie pewnie ok 10 lat, ale jestem nim zauroczona, a w szczególności Gdańskiem:, które jest przepięknym miastem, na pewno tu jeszcze wrócę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies