A tutaj nasza wielka stodoła i robaty z kwiatami wokół niej. Z przodu są dwie rabatki z kulami bukszpanu (bukszpan rósł w innym miejscu zaczęłam formować kule i przesadziłam przed stodołę)tutaj raczej będą kolorowe kwiaty ale utrzymane w tonacji różowo-fioletowo-białej no może gdzieś będzie żółty kolor.
Jest też trochę strat: zimy nie przeżył klon palmowy, dwie z trzech jeżówek też ani listka nie wypuściły,a takie ładne, spore sadzonki kupiłam jesienią
Tak zajrzałam do waszych ogrodów i wydaje mi się, że u mnie wiosna strasznie się ociąga, brak listków na brzozach i grabach, tulipany wczesne mróz -10 załatwił.. tylko trawnik się prezentuje
Ale coś tam ruszyło: ]
Ja nie mogę zielone żabki masz, a może masz skrzek.
Miałam żabki 4 szt. I poprzedniej zimy zmarzły. Widocznie nie schowały się do ziemi i zaskoczył je lód na oczku.
I teraz nie mam i wszędzie szukam.
Ja pewnie przewleklam skrzek z roślinami wodnymi.
Doradz co zrobić.
Dziś generalnie jestem mega obrażona na maj, na wiosnę, na cały ogrodowy świat
Jest zimno, nadal. Do ogrodu wychodzę w czapce i kurtce zimowej.
Od rana palę w kominku.
A jeszcze zakwitły mi tulipany. "Doll's Minuet"... Ponad 40 sztuk... Specjalnie dokupywałam właśnie te bo miały się wpasować
Zdjęcie mocno przekłamuje kolor. Nie są bladoróżowe. W słońcu są czerwone......................
Rośnie wszystko w oczach. I kwitnie. Twoje hosty też pewnie podrosły ?
Ja też ostatnio sporo prac w ogrodzie zrobiłam. I w końcu w warzywniku posiałam warzywaka.
Wprawdzie jeszcze nie wszystkie. Ale pomału prace idą do przodu.
U mnie woda zeszła. Już jest normalnie. Miejscami tylko wigotniej.
A u ciebie też juz ok ?