Ewa - mam też 3 czereśnie Jak poszłam kupować to mówię do Pani .. chcę dobre czereśni. niech mi da 2.. Pani wybrała i pyta sie czy mam dzieci... bo jest może nie taka smaczna, ale bardzo wczesna, bo owocuje w maju.. Stwierdziłam to w sam raz dla mnie.. i kupiłam 3
Sad mały, a ja 3 czereśnie wstawiłam....
U mnie forsycje przekwitają ... forsycję maluch obcięłam... jak za rok nie pokaże co potrafi.. to mnie zdenerwuje na maska.. a z tulipanami to tak gdybam...
Piotrek.. u kokoszki największej na forum ... musi być dużo i różnorodnie Miło mi, że zaglądasz... zawsze zapraszam osobiście Jak możesz to powiedz mi u mnie, czy te stroiki to ty robisz??? BO już chyba nie dogrzebię sie do wątku.. ledwo u siebie wyrabiam
Jagódka - u Ciebie działka dwa razy taka jak moja .. wieć i sad większy.... i brzozy też .. cudny masz ogród .. powtórzę jeszcze raz.. zapraszam moich gości do odwiedzin ogrodu Jagody.. cudny ogród i te przestrzenie.. jak w parku
Kondzio - oj muszę do ciebie zajrzeć.. ale nie wyrabiam na zakrętach... wybacz
Agnieszka - ja tak sobie gdybam, dlaczego w tym roku u większości są problemy z tulipanami.. u mnie porażka.. co prawda sadzone jesienią kwitną... ale nawet te co są drugi rok.. to maskara... nigdy tak słabo nie było... to sadzone jesienią, jakieś gratisy
A w sadzie, drzewka mają się dobrze i powoli pokazują kwiatki
Śliwka renkloda żółta
Wiśnia cała w kwiatach
Ogolona węgierka ma kilka kwiatków
Grusza na tle nadchodzącej burzy
Wszyscy szaleją w ogrodach a ja walczę z perzem na moim przyszłym kawałku trawy. Szkoda gadać, na to cholerstwo nie ma mocnych, widły ledwo dają radę. Szkoda że trawa u mnie tak nie rośnie bujnie jak perz. A tym czasem kilka wiosennych "perełek" z mojej hodowli.
Róże fantastycznie odbiły. Mam nadzieję że w tym roku dadzą spektakl dla oka i mego serca zarazem, bo ja uwielbiam róże.
W tym roku dosadziłam jeszcze Pomponellę szt1 , Queen of Hearts, Novalis, Petticoat i Jasmina.
Zdarzało się czasem że pan przylazł zadźgany
Czyli że z karczmy wrócił kompletnie pijany.
Cóż z tego że "piesek" w oddali majaczył
Jak panisko wycięcia w desce nie zobaczył.
Wtedy z pomocą śpieszyła żoneczka kochana
Zgrabnym ruchem brała bucior między kolana.
Cofając się w te i nazad pomiędzy gratami
Szczęśliwie wyłaziły oficerki razem z onucami.
Sebek.. tyś rzecznik .... Ty musisz ogarniać, ale myślałam, ze z powodu matury.... no wiesz.. kasztany już kwitną w Bawarii.. trzeba sie sprężać... kciuki będę trzymać bardzo mocno zaciśnięte... kciuki i nie tylko... jak to powiedziałą znajoma... trzyma kciuki zaciśnięte i nogi... podwójny pożytek.. bo sukces murowany, a zaciskająca 3 orgazmy za friko
By było ogrodowo.. zaczyna kwitnąc sadzona jesienią dąbrówka o zielonych liściach..
Ewa - pozdrawiam i odpozdrawiam.. ubiorkiem ubranym w kfiotki.. by golizny nie było.... bo coś się seksualnie tu robi.. cycki i te inne sprawy
Małgosiu - Muminek będzie ucałowany .. brunnera zaczyna i u mnie kwitnąć
Kasiu, czort ogonem nakrył zdjęcie tych białych tulipanów
Teraz już przekwitły i rosną już na działeczce. Zakwitną znowu dopiero w przyszłym sezonie ... Nawet etykietki z nazwą nie mogę na szybko znaleźć ...
Ciąg dalszy warzywnika, dzisiaj pomiędzy deszczem, gradem i burzą udało mi groch wsadzić i posiać rzodkiewkę, i sałatę przenieść z rozsadnika do gruntu.
A po tej siatce co jest po prawej stronie mają się wspinac ogórki jak przyjdzie na nie czas
eMek w tym czasie niszczył szkodniki na truskawkach, zobaczymy kto wygra ten pojedynek
Ewelinko posadziłam je latem, znajoma likwidowała i kwitną od grudnia, wprawdzie teraz już te kwiatostany robią się brzydkie ale jeszcze zielone i dlatego nie pościnałam przybywają nowe pędy i zaczynają się krzewić jak nie będzie padać zrobię im jutro foto
teraz masz ode mnie białego żonkilka za miłą wizytę
pozdrawiam serdecznie
aha patyczki przezimowały ale na sukces jeszcze muszę poczekać