Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

malkul 16:02, 16 maj 2014

Aniu co to za bodziszki?
AlKa 16:06, 16 maj 2014

Aniu piękne fotki, ty nawet z nieszczęsnej pogody potrafisz zrobić zaletę i zdjęcia liści na cisach cudo. Hosty cudne ja zaczynam z hostami i kilka nabyłam.Pozdrawiam
Mala_Mi 16:08, 16 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
No to Ci narobiło. Obejrzałem fotorelację. U nas było spokojnie na szczęście i nie widzę zniszczeń. A wysoki jałowiec podobnie się rozczapierzył. Mam zamiar go miotłą przyklepać do środka. A z tymi basenami to uważajcie. Nasza wnusia po pływaniu na Węgrzech i tu w kraju nabawiła się jakiegoś wirusa z wody w basenie i nawet odwiedziła szpital. Nie ma takiej pewności że użytkownicy tam nie sikają. Na razie nie będzie pływania niestety chyba że w wannie.

Zbyszek, dlatego ja mam swój basen, może nie mistrzostwo świata absolutne, ale nikt nie sika.. dlatego trochę zachodu jest z jego odkurzaniem i zwijaniem, bo rozstawia sie szybko, ale mam swój .. Kiedyś mi nic nie przeszkadzało, a z wiekiem jakoś wyobraźnia mi bardziej pracuje
A do wychowania sie nie mieszam... mówię i nie dyskutuję, nie przekonuję.... ale pływać dziecko musi umieć, bo tak najłatwiej ustrzec sie przed utopieniem.

A teraz co tego co ładne A jałowca potraktuję miotłą.. tylko nie sięgnę do góry, do połowy co najwyżej

Nowa Zembla zaczyna.. od słoneczka..

Przesadzony tydzień temu Eskimo ma sie dobrze I pomyśleć, że będzie biały

Mala_Mi 16:24, 16 maj 2014

BusyBee napisał(a)

Dzięki Aniu za szybką odpowiedź Tak, to prawda jestem nowa i wątku jeszcze nie założyłam, bo jak tu się chwalić ogrodem, jak Wy takie cuda pokazujecie! Nie dziwię się, że nie mogłaś znaleźć pytania, bo u Ciebie w wątku ludzi jak mrówek Tym bardziej dziękuję, że znalazłaś czas, aby mi odpowiedzieć.

Prawdę mówiąc chodzi mi chyba o to drzewko, które widać na tym zdjęciu za skyrocketem. Czy ono się przebarwia jesienia, czy coś pomyliłam? Nie wygląda na duże...

Tak w sumie, to przepraszam, że Ci zawracam głowę jakimś drzewkiem, jak u Ciebie taka szalona pogoda. Myślę, że masz już dość tego deszczu i wiatru...jak my wszyscy zresztą Po niedzieli zapowiadają 26 stopni. huraaa!

Pozdrawiam
Kasia z Podlasia

Jak Podlasianka z krwi i kości może nie odpowiedzieć Podlasiance????

To Red Sunset.... posadzony w grudniu 2007

Kupiony nie taki malutki...to kwiecień 2008 (pierwszy z brzegu, a po lewej jałowiec ) Rośnie najwolniej z wszystkich moich klonów... I jak każdy klon może być cięty... możesz go korygować w wysokosci i szerokości... latem wygląda jak zwykły klon, ale jesienią, jak jeszcze jest tak co nie uwali od razu liści.. jest bajkowy. Na razie tylko jednego roku był słaby w kolory..
Tak kwitnie wiosną, bardzo wcześnie..

A jesień należy do niego... kolory na foto nie oddają tej palety odcieni.... bo on ma różne odcienie..

AgnieszkaW 16:24, 16 maj 2014

Aniu, ta paproć jest piękna, a rabata z azaliami i jodłami prześliczna (zresztą to ta sama, co rośnie na niej owa paproć) Jałowce...Ty wiesz, co zrobić Klon drumondii - śliczny, jak i rabatka przedogródkowa, na której rośnie. Cmokam
ana_art 16:49, 16 maj 2014

grembosia napisał(a)
Aniu, odnośnie zanurzania maluszków.
Z tego, co mi córka mówiła, robią to już na początkowych zajęciach. Trenerka twierdzi, że maluch na tym etapie ma jeszcze mocno utrwalony odruch wykrztuśny i świetnie sobie poradzi. Nasz jeszcze nie "nurkował". Dziś jest na drugich zajęciach, jutro się widzimy, więc nowe wieści przekażę.
Chyba nie potopią nam tych naszych Skarbów.
Pozdrawiam cieplutko i lecę do ogrodu...
moja znajoma chodziła na basen z dziewczynkami od malucha, takie tycie szkraby, pięknie nurkowały i w wieku 2 lat pływały jak strzały. Niestety nie wszędzie są takie możliwości techniczne
ana_art 16:54, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Na to wygląda, że pokazą moje krzywaki i mój misz-masz..

I miałam wczoraj pokazać, że nie trzeba 3-4 lat, by ogród sie zmienił...
to lipiec 2013

a to maj 2014... i dopiero byliny ruszyły z kopytka

wymskło mi się niecenzuralne słowo
ana_art 16:58, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Gupie czapirzoki

Ale Adiantum czapirzok jest piękny i ten jeden i ten drugi... wiec zanudzam Was na amen.. obowiązku oglądania nie ma.. ..

Adiantum imbrcatum... wyczytałam, że liście zachowują sie jak lotos...tzw efekt lotosu... wiec próbowałam w kropelkach go zmęczyć

to paproć??????????
ana_art 17:07, 16 maj 2014

BusyBee napisał(a)

Kasiu z podlasia zakładaj wątek
BusyBee 17:21, 16 maj 2014

ana_art napisał(a)

Kasiu z podlasia zakładaj wątek

Ano droga jeszcze troszkę muszę się ośmielić! Wy jesteście jak wielka rodzina! Na razie nikt mnie nie przegania- wszyscy bardzo mili i chętnie pomagają! więc ośmielam się powoli.... Zaglądam tu i tam...Podziwiam Waszą ciężką pracę, pasję i cierpliwość... W końcu nikt nie patrzy na mnie dziwnie, jak drążę temat jakiegoś drzewka

W Twoim ogródku też już byłam.
Nie widziałaś mnie????