Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zapraszam na balkon 21:40, 14 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Jolu pokaz prosze te tulipany z bliska, takie piekne sa

Kasiu, czort ogonem nakrył zdjęcie tych białych tulipanów
Teraz już przekwitły i rosną już na działeczce. Zakwitną znowu dopiero w przyszłym sezonie ... Nawet etykietki z nazwą nie mogę na szybko znaleźć ...

W ogródku Iwony 21:39, 14 kwi 2014

Do góry
U nas dzisiaj też pada i zimno się zrobiło. Odpoczywam od ogrodu a ogród ode mnie

Dziękuję, że zaglądacie

Co prawda jeszcze nie kwitną ale można powspominać. Dla wszystkich odwiedzających
w Oborze też mogą być ogrody 21:37, 14 kwi 2014

Do góry
Ciąg dalszy warzywnika, dzisiaj pomiędzy deszczem, gradem i burzą udało mi groch wsadzić i posiać rzodkiewkę, i sałatę przenieść z rozsadnika do gruntu.

A po tej siatce co jest po prawej stronie mają się wspinac ogórki jak przyjdzie na nie czas

eMek w tym czasie niszczył szkodniki na truskawkach, zobaczymy kto wygra ten pojedynek
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:36, 14 kwi 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Aniu, jakie piękne ciemierniki wypatrzyłam za tą horti pnącą. Chyba od kogoś takiego dostałam w jakimś gratisie, ale nie kwitnie, więc podziwiam teraz u Ciebie
Pozdrawiam
Ewelinko posadziłam je latem, znajoma likwidowała i kwitną od grudnia, wprawdzie teraz już te kwiatostany robią się brzydkie ale jeszcze zielone i dlatego nie pościnałam przybywają nowe pędy i zaczynają się krzewić jak nie będzie padać zrobię im jutro foto
teraz masz ode mnie białego żonkilka za miłą wizytę

pozdrawiam serdecznie
aha patyczki przezimowały ale na sukces jeszcze muszę poczekać
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 14 kwi 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Za te teksty o wychodku powinny ptasiole porządnie Ci narobić wokół drzewka

Może i masz faze narzekania ale jest tak zabawna że możesz jeszcze ponarzekać sobie

Ptasiolami mam osrane wszytko... i bez narzekania.... synuś dziś patrzy na płot, co go malował i szlifował jesienią.. i mówi... ależ osrany!!!
Kto ma pszczoły ten ma miód...

barbara_krajewska napisał(a)

A o tiarelce napisałam co byś się ucieszyła, bo ona od Ciebie

A to mi podwójnie miło Jak zakwitnie będzie zjawiskowa Potem skoczę pooglądać

Agnieszka, Hania, Marzenka - w Holandii cebule to wykopują .. co roku.. dlatego są ładne. Są to odmiany kapryśne i z roku na rok są coraz gorsze. Dotyczy to nowych odmian. Przynajmniej u mnie te wypasione odmiany zachowują sie beznadziejnie. Pierwszy rok ładne, a potem gorsze. Na pewno cebule wymagają przechłodzenia. Inaczej nie zakwitną. Brak zimy i brak przemrożenia mógł spowodować, że cebule po prostu zgniły... Ja tak sobie gdybam... bo fachowcem od uprawy nie jestem. Na pewno brak zimy , która jest konieczna do normalne wegetacji w naszym klimacie da o sobie znać.... widzę to po ilości robali w ziemi.....
Zaszalałam zimą i kupiłam sobie lilię himalajska.. już liście obżarte przez gąsienice.... ile dziadostwa wyciągam z ziemi to szok.. co kopnę to są jakieś rolnice czy inne gąsienice..

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 14 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mam wnusia.. 3 miesiace skończy za 3 dni... kawał chłopa ... jesteś bardziej zaawansowana Babcia.. ale ogród masz większy, brzozy większe, buksiki większe.. to i wnusia też musisz mieć większego

I u mnie nie da sie być na bieżąco...... szacuję, że chyba tylko Marzenka jest u mnie na bieżąco .. i też nie mam pojęcia jakim cudem

Nowego gościa witam kwiatkiem.. padło na kwiatki gruszy... też nie wiem jaka... bo napis sie zmył po roku A do roku nie raczyłam przeczytać co to jest

Ślicznie dziękuję ,grusza piękna ,też mam kawałek sadzika
Dwa ogrody 21:32, 14 kwi 2014

Do góry
Aganiu, wszystkie liliowce, które posadziłam to mix i potem będę dopasowywać kolory ale masz rację, nawet z jednego kłącza będzie kępa
Pączkują żurawki

ta wygląda, jakby liście miała omączone, nie znam nazwy

i doniczkowo

Ogród cichy i przytulny 21:32, 14 kwi 2014

Do góry
Witam. Spacer po Twoim ogrodzie to czysta przyjemność, jest starannie zaplanowany i bardzo zadbany.
W wątku Mirelii wspomniałaś że mąż marzy o psie rasy HUSKY. Z doświadczenia wiem, że po pojawieniu się tam syberiana trawa z której jesteś dumna tak wyglądać nie będzie. Mam taką bestię już prawie 10 lat.

Wklejam zdjęcie, jesli Ci ono przeszkadza to je usunę tylko daj znać.
Jeszcze raz gratuluje pomysłowości, ogród jest naprawdę ładny.
Rododendronowy ogród II. 21:30, 14 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

o matuchno ciekawa jestem czyja to sprawka? Bogdziu a może to pędrak? zobacz w ziemi czy nie masz tej paskudy

Aniu obok są duże otwory więc to jakis myszy lub nornice.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:25, 14 kwi 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
wow, ile owocu będzie
buziaczki :*
Kasiu też tak tak myślę, jak kwiatuszki zostaną zapylone i nie zmarzną będziemy pałaszować pyszne brzoskwinie
Kasiu to jedna z kępek werbeny co przezimowała

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:24, 14 kwi 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Nie brakuje Agatko
Ale teraz kiedy rozkwitła i jej zapach roznosi sie w powietrzu - to nic się z nią nie równa

Zakwitły tulipki botaniczne I moje pracownicze raz jeszcze z bliska

Tu mi się baaaardzo podoba Te dwie olbrzymie zielone kule, to bukszpany?
Pięknie ożywia to miejsce magnolia w rozkwicie.
Tulipany miodzio!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:19, 14 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu w tym roku powinna zakwitnąć pnąca buziolki
Aniu mam taką cichą nadzieję ale nic na niej ciekawego się nie dzieje,

dziś ją dokładnie obejrzałam

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 14 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I u mnie nie da sie być na bieżąco...... szacuję, że chyba tylko Marzenka jest u mnie na bieżąco .. i też nie mam pojęcia jakim cudem

Chlip, chlip, ja się nie wpisuję często, ale ogarniam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:17, 14 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wiosna ah wiosna, cieszę się ze nie zrobiło się już lato, jakoś dlużej wszystko kwitnie
masz rację Marzenko kwiatuszki dłużej zachowają świeżość
dziś u nas przechodziły chmury deszczowe i kwiatuszki mokre

z popołudnia buziolki

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:14, 14 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ostatnio masz dni na narzekanie, ale się ubawiłam z podniebnych wychodków, wiśnie piękne, moja jeszcze przed kwitnieniem, ale z tą pogodą jest fatalnie tyle mam do zrobienia, a wielki tydzień ma być w deszczu, ja się spieszyłam dzisiaj do ogrodu, ale jak tylko wróciliśmy z pracy, burza przeszła i tyle z roboty, podlałam tylko canny w domu..................ucałuj Muminka, pozdrawiam Aniu

To nie tylko u mnie taki g...j. Włażę w rabaty i buty mam całe w glinie uwalone... nic się nie da robić, ale stwierdziłam, że teraz wycinam rośliny z ziemi.. wiec nie muszę wszystkiego pakować w doniczki, tylko biorę z bryła gliniastą i odstawiam na bok... melduję, że wykopałam 1/10, a może mniej wsiowej rabaty... w małym deszczu i pomiędzy deszczami robię..
Foto z początku wykopków.. siewki jeżówek i inne poszły w glinę... w tym roku nie będzie... a było ich oj dużo.. po prostu jedna przy drugiej.
Aż sprawdziłam jakie tu mam... i upsss.. część jest niskich.. i które to???? Pomieszałam... nie dojdę
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:14, 14 kwi 2014

Do góry
kolejny zimny dzień za nami

udało mi się skosić trawę tylko na jednej trzeciej części ogrodu
deszcz przerwał koszenie ...

przystrzygłam trzmieliny na pniu

zasiliłam wszystkie cebulowe nawozem specjalnym

kolejne skrzynki zagospodarowane ....
posadziłam pełne surfinie czerwone

i na dzisiaj tyle

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:10, 14 kwi 2014

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Witam przeszłym zobaczyć i zauroczyła mnie stipa cudna jest i reszta ogrodu też ciekawa

Witam serdecznie
Stipa to moja ulubiona trawka, a że łatwa w uprawie sama hodję sadzonki.
To zdjęcie stipy z sadzonek z ubiegłego roku

Tulipan - Tulipa 21:10, 14 kwi 2014

Do góry
meconopsis napisał(a)
W ubiegłym roku o tej porze mieliśmy jeszcze śnieg w ogrodach i temperatury znacznie poniżej zera... a tulipany sobie i tak kwitły. Mam na myśli grupy wcześnie kwitnące – Greigii, Kaufmanna, Fostera, gatunki botaniczne i ich kultywary. Te do kwitnięcia wcale nie potrzebują ciepła tylko słońca i to nie jest paradox. Pochodzą w większości gatunków lub odmian uprawnych z nich uzyskanych, z wysoko położonych obszarów dawnego Turkiestanu, w pasie od Morza Kaspijskiego po zachodnią Mongolię. Bardzo często rosną przy granicy śniegu, tj. 3000 m n.p.m. Tam słońca jest dużo, ale ciepła to już znacznie mniej.
Przykład Tulipa turkestanica...

czy odmiany Tulipa humilis "Alba Coerulea Oculata"...

i przypadek "Giuseppe Verdi" (Gr. Kaufmanna). Części cebul było tej zimy po prostu za ciepło...

Zdjęcia z ostatnich dni.
Pozdrawiam,
Piotr

Na Oculatę się przymierzam już 2 rok, ale jeszcze za drogie cebulki, więc czekam
Ogród w Tarnowie 21:09, 14 kwi 2014

Do góry
Tulipany stopniowo się rozkręcają...lepiej by było, żeby w tym samym czasie wszystkie

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 14 kwi 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania widać, że masz takie same zawilce jak ja
mój pigwowiec też kwitnie tylko dołem ...dlaczego ???
trawa znowu ruszyła, trzeba kosiarkę przewietrzyć

Jednego zawilca rozszyfrowałam, a tego nie rozszyfruję.. może i taki jak Twój wieńcowy.. ale miał być Mont Everest... ale jednego białego mam.... do Everestu mu daleko .

Z powodu deszczów.. trawnik do koszenia.. dziś desperaci kosili w deszczu.. a znam takich co wstali o 6 rano, bo nie padało i kosili.... a tu cały tydzień taki zapowiadają.

Jedne tulipki przekwitają, a drugie nie rozkwitły.. za zimno I widać jaka wysoka trawa...

GorAna napisał(a)
Aniu, Twoja wiśnia jest po prostu zachwycająca....a ja mam budkę dla ptaszków też na brzozie...właśnie zamieszkali tam pierwsi lokatorzy
Pozdrawiam

Też szpaki???

Welka napisał(a)
Muminek cudny!
Górski wychodek i nowe cycki oblukałam i pozdrawiam

Urszulla napisał(a)
Prawie Japonia jest cudowna bukszpany poczochrane też mam na dodatek nie chcą się ukorzenić przez tą suszę i nie wypuszczają żadnych przyrostów Poczekam.....będę ćwiczyć cierpliwość

Jaka susza?????? U mnie niedługo powodzie będą.... koszmarnie mokro.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies