Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

malkul 13:10, 16 maj 2014

MAdziu jakaś ty pracowita

nie gadaj tylko fotki dawaj
popcorn 13:11, 16 maj 2014

hej, zaglądam! Nie wykopuję czosnków.. i jakby ich więcej w tym roku? hm. może powinnam? Jak wykopywałam tulipany, to kilka straciłam, bo poszatkowałam A czosnki dużo droższe

pozdrawiam!
popcorn 13:13, 16 maj 2014

MAgda, przepięknie u Ciebie!! gdzie sie kupuje hakone zeby sie dalo ja ciachnac na tyyyle sadzonek? ło matko! ja tak chcę!
pięknie masz, a jest coraz łądniej i te gabiony! ach i och. następny dom i ogród - nowoczesny
Margarete 13:16, 16 maj 2014

Magda ale u ciebie pieknie......byłam tu nie raz ale mał sie odzywam, tym razem jednak napisze.że jest cudownie. Ten las czosnków na tle nowoczesnej aranżacji ogrodu, szarości gabionów skontrastowane z majową zielenia macierzanki i karmnika ( macierzanke tez mam na skarpie przed domem z kamieniem... jest sliczna) i do tej wszechobecnej szrości i zieleni te mocne akcenty kolorystyczne tulipanów a teraz jeszcze donice w kolorze fuksji................bajkowy ogród tworzysz, choc to bajka nowoczesna...ale piekna....................
Pozdrawiam
beta 13:24, 16 maj 2014

Magda70 napisał(a)
Tulipany wykopuję pod koniec czerwca jak liście zaschną. I czosnki też. Potem wkładam do pudełek po butach i stawiam w ciemne i przewiewne miejsce...aby przeschły.
Tak wykopywałam w zeszłym roku i czosnki i tulipany
I na jesień sadziłam ponownie.
Ale nie trzeba tego co roku robić...2-3 lata mogą w tym samym miejscu rosnąć...

to czemuś mi o tym nigdy nie powiedział, jako kolezanka bardziej doświadczona?..się pytam

a tak serio to jesli dobrze zrozumiałam, 2-3 lata na jednym miejscu a potem na inne?....a jak ja chce aby ciągle rozły na tym samym? ...wytłumacz cimnej masie
beta 13:25, 16 maj 2014

boszszsz, jakie ja błędy robię...ale to z pośpiechu....przepraszam
Magda70 14:13, 16 maj 2014

beta napisał(a)

to czemuś mi o tym nigdy nie powiedział, jako kolezanka bardziej doświadczona?..się pytam

a tak serio to jesli dobrze zrozumiałam, 2-3 lata na jednym miejscu a potem na inne?....a jak ja chce aby ciągle rozły na tym samym? ...wytłumacz cimnej masie

Możesz w to samo miejsce wsadzić.
Chodzi o to, że jak wykopiesz cebulę musisz oddzielić młode cebulki, które to właśnie utrudniają roślinie ponowne kwitnięcie.
A skąd ja miałam wiedzieć, że ty nie wiesz ciemna maso!
Syla 14:21, 16 maj 2014

Magda a niech Ci się śnią .... Jest pięknie !!!
Magda70 14:30, 16 maj 2014

malkul napisał(a)
MAdziu jakaś ty pracowita

nie gadaj tylko fotki dawaj

Eee...bez przesady, nie wykopuję co roku
W zeszłym kopałam bo rewolucję w kwadratach robiłam. A tak ze 2 -3 lata rosną...

popcarol napisał(a)
hej, zaglądam! Nie wykopuję czosnków.. i jakby ich więcej w tym roku? hm. może powinnam? Jak wykopywałam tulipany, to kilka straciłam, bo poszatkowałam A czosnki dużo droższe

pozdrawiam!

Karola, ja co roku też nie kopie...to przy naszych ilościach byłoby szaleństwem. Ale z tego co wiem i czytałam to właśnie po ok 3 latach już słabiej kwitną bo dużo tych cebul przybyszowych powstaje a to one właśnie utrudniają kwitniecie.

popcarol napisał(a)
MAgda, przepięknie u Ciebie!! gdzie sie kupuje hakone zeby sie dalo ja ciachnac na tyyyle sadzonek? ło matko! ja tak chcę!
pięknie masz, a jest coraz łądniej i te gabiony! ach i och. następny dom i ogród - nowoczesny

Karolcia (wiesz, że moja córka ma tak na imię?) ja kupiłam - a nawet chyba dostałam od rodziców - już dokładnie nie pamiętam bo trochę traw z Holandii przytargałam - niezbyt dużą sadzonkę. Ale przez pierwsze 2 lata rosła bez dzielenia. Dopiero potem zaczęłam ją dzielić na mniejsze...Może to jest to coś?!
beta 14:40, 16 maj 2014

dobrze Syla, że przywołałaś to zdjęcie...oczy ponownie nacieszyłam

Madziula, a Ty zrobisz nam potem zestawienie 'przed' i 'po'?

gdzie lustro planujesz?