Zostawiłam taki bałagan...zamierzony...
w sobotę posadziłam nowe lilie...20 sztuk,część miała juz spore pąki..Dzisiaj wszystko przekopane,część lilii połamanych,wytarzane dwa gniazda przez koty...nie chciały nawet uciekać...to koty sąsiadki...
Ponakrywałam,może reszta się uratuje.
No dobra a teraz troche pisma obrazkowego - to co robie od 2 dni :
Pamiętacie jak zabudowałam wejście do domu?
Wczoraj wyglądało już tak (pierwsze malownie)
A taki był projekt ( przed malowaniem)
Zdjełam 2 deski i po pomalowaniu pierwszym jest tak:
Ozdoba bardzo się wpasowała w otoczenie, poduchy żagwinowe i inne kwitnące piękne no i magnolia oczywiście i wiśnia na którą i Marzenka zwróciła uwagę pozdrawiam
Zgrzyt mi na tą chwilę nie zgrzyta, zobaczymy jak pokażą końcowe kolory. Nie będzie Ci żal ścinać do wazonu
A beatles u mnie też się tak rozłazi, nie ma jednej kępki.
Weroniko u wszystkich w tym roku szybciej wiosenka obejrzałam wszystkie fotki, pięknie wyglądają roślinki, kliknęłam na to co u mnie nie zakwitło a u Ciebie tak chodzi o floksy szydlaste, myślałam, że już masz poduchy ale piszesz, że to zwiastun w takim razie moje maja jeszcze szansę a może im papu podlać chociaż podsypałam wszystko na ogrodzie polifoską pozdrawiam
Wczorajsza chwila potrwała trochę dłużej Agnieszka W, Ania Monte, Mathildis, Bogdzia, Popcarol - dzięki za odwiedziny Aniu, magnolia jest nn, sadzona z kilkucentymetrowej siewki, w tej chwili to duże drzewo. Bogdziu, rzeczywiście będzie miała mniej kwiatów, na czubku są prawie rozwinięte, dołem tylko takie
kolejne tulipany zaczynają kwitnąć
i obowiązkowo sasanki
Cieszę się, że patyczki sprawiają Ci radość, a wiosna u mnie jest wcześniej niż w ub. roku ale "nie rozwinięta" jeszcze. Dzisiejszy deszcz i burza pewnie przyspieszą.
Brzoskwinie zaczynają różowo, ładnie.
Podglądam migdałki a one wciąż w pąkach, a narcyz taki.
Kwiaty magnolii w takim stadium.
Mariusz piękna wiosnę pokazujesz przyszłam się pochwalić jedna z piwonii od Ciebie ma pączka jest jeszcze niziutka ale bardzo cieszy, ciekawa jestem czym się pochwali pozdrówka