Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:55, 02 cze 2014

Syla napisał(a)

Ja mam taki sam widok za oknem i nie piszę tu o hortensjach ... Od środy obiecują pogodę ....
Byłam dzisiaj w swojej szkółce aby sobie humorek poprawić .... i sobie nie poprawiłam ... nie ma nic ciekawego ... dlaczego ???

Ja tam już do szkółek nie pojadę... Bo sobie humor popsuję.... Szkółki do mnie dojada.... Oby na M nie trafili.....
Kindzia 19:56, 02 cze 2014

Małe paseczki? Nie widziałam...sprawdzę w sobotę. Ortus mam.
Dzięki
Syla 19:59, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wczoraj robiłam test opuchlakowy w bergeniach. Poczyściłam sobie bergenie ze starych liści. Gdy pociągnięte wyłaziły z korzeniami z ziemi, nie przeszły testu opuchlakowego.....Na szczęscie tylko 4 sztuki na ok 30. Posadzone wczoraj na nowo są dzisiaj podlewane... Jesli bergenie mają brzydkie liście, zamierają, karłowacieją proponuję sprawdzić co się dzieje w korzeniach. Na szczęswcie po poprezdniej akcji miesiąc temu byly kuż tylko pojedyncze sztuki do likwidacji.
Teraz muszę sie dobrać do nowoposadzonych żurawek aby sprawdzić czy na tych rabatach nicienie pomogly. .

Ciekawa jestem czy pomogły nicienie .... Bo jak swoje żurawki delikatnie ciągnę , wychodzą bez korzeni ... Zaobserwowałam również pod miłorzębami i hostami ... Nie zastosowałam jeszcze u siebie , czekam na efekty u Ciebie ...
Madzenka 20:03, 02 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Małe paseczki? Nie widziałam...sprawdzę w sobotę. Ortus mam.
Dzięki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=42#post_0
Madzenka 20:12, 02 cze 2014

Syla napisał(a)

Ciekawa jestem czy pomogły nicienie .... Bo jak swoje żurawki delikatnie ciągnę , wychodzą bez korzeni ... Zaobserwowałam również pod miłorzębami i hostami ... Nie zastosowałam jeszcze u siebie , czekam na efekty u Ciebie ...

Na razie nie bylam zadowolona z efektów, ale jest ich ciut mniej... Albo wylęgły się dorosłe osobniki albo część poumierała...test żurawkowy na najbardziej zainfekowanej rabacie zrobię gdy przestanie padać... W bergeniach było zdecydowanie mniej..
AlicyaLK 20:37, 02 cze 2014

Madżenko, dziękuję za namiar na opryskiwacz Nowe foty cudne... siedzę sobie i wzdycham tylko
bociek 20:39, 02 cze 2014

Lolaboga, ale siem musialam cofnac

Juz ciachalas pierwsze bukiski, moje jeszcze w pieluchach Niestety stipa u mnie podgnila, tylko dwie z dziesieciu sie uchowaly Generalnie tym roku lipa ze stipa, nigdzie nie ma, trafilam w jednej szkolce, ale cena dwa razy wyzsza niz w zeszlym roku. Zreszta w ogole w szkolkach jakos szalu nie ma, przynajmniej w mojej okolicy, slabe rozliny, nie ma co do rak wziac I wiesz co, mam takie same przekonanie, ze lepiej, zeby M nie bylo jak szkolka przyjedzie za posrednictwem kuriera. Jakos tak zakupy wtedy mniej uciesza

Pozdrowka Madzenko
bociek 20:53, 02 cze 2014

Madzenie, wycielas liscie tulipanom? Bedziesz wykopywac? Bo sie zastanawiam co z moimi zrobic
Rench 20:59, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Brązowe trawki buchanani dadzą w tym roku czadu pod trzmielinami

a w bukszpanach już czadują.... stipa nie cięta jest wielka

na montanę jeszcze musze poczekać
[img

Idealnie ! Śliczota
Stipy nie cięłaś,ale co zrobiłaś z tymi zeszłorocznymi brązowymi odrostami,wyczesywałaś?
Madzenka 21:39, 02 cze 2014

bociek napisał(a)
Lolaboga, ale siem musialam cofnac

Juz ciachalas pierwsze bukiski, moje jeszcze w pieluchach Niestety stipa u mnie podgnila, tylko dwie z dziesieciu sie uchowaly Generalnie tym roku lipa ze stipa, nigdzie nie ma, trafilam w jednej szkolce, ale cena dwa razy wyzsza niz w zeszlym roku. Zreszta w ogole w szkolkach jakos szalu nie ma, przynajmniej w mojej okolicy, slabe rozliny, nie ma co do rak wziac I wiesz co, mam takie same przekonanie, ze lepiej, zeby M nie bylo jak szkolka przyjedzie za posrednictwem kuriera. Jakos tak zakupy wtedy mniej uciesza

Pozdrowka Madzenko

Kasia u nas z trawkami też marnie, zamaiwam u Finki lub w necie. Szal będzie pewnie pod koniec czerwca gdy ja juz miejsca nie będę miala...
Zakupy cieszą m bez M....