Kasia Promil jest dopuszczony do upraw ekologicznych
nie zawsze i kazdemu odpowiada ekologia, jestem zwolenniczką rozsądnego stosowania chemi. Skoro przywlekłam ciagle jakieś zarazy z nowymi zakupami ogrodniczymi to trudno potem obejść sie bez chemi. Ale czy mam chińskie biedronki kupić na kilogramy aby pożarły mszyce?
Siaka Caradonna jest wysoka, dlatego ja kupiłam do róź..... tylko miała kwitnąć gdy zaczną róze a ona za chwilę wystaruje...
U mnie sadzona jesienia cała w pąkach. A Ty kiedy sadziłaś?
Niska to tylko chyba sensation - deep blue
Brzozy ciachamy w styczniu lub lipcu, teraz nie tnij
Dodatkowo miejsce ciecia dokładnie posmaruj maścią bo pedy zamieraja często po cięciu. Dzisiaj nawet była o tym dyskusja
Jagoda jak Ty sobie trawnik zrobisz to ja z kocykiem sobie polegnę i będę sie gapić na ogród. Nie przegonisz mnie!
Czochy niesamowite na tle tej ścianki. Dawaj z pracami bo chcemy cie kopiować!
Co do pustynnika czy kupowalyście duze "pająki" czy takie malutkie? Bo z dużych powinny zakwitnąc. I po posadzeniu dobrze nakryć nawet folią a potem ziemia aby przez zimę nie zgniły, wiosna zdejmujesz tę warstwa i obsypujesz ziemia. Skoro amazony i frosted nie daly rady to cóz miały powiedzieć biedne pustynniki, jak nazwa wskazuje nie cierpią wody...
Sa piękne, warto pocierpieć skoro marzysz o nich. Pamietam gdy mi raz taki dwumetrowy zakwitł to oniemiałam z zachwytu. Ale koszt wg mnie za duzy i ceregieli mnóstwo. Ale mozna sobie z jeden sezon poszalec. Na mojej glinie nawet nie próbuje, to gleba dla innych roslin
Buki w zaleznosci od temperatury budza sie w I lub II tygodniu maja, czyli ok 2 tygodnie pózniej niz graby pospolite, teraz juz wszystkie powinny byc ulistnione. I raczej wiek buków ma tu niewiele do czynienia, badziej temepratury otoczenia i ilosc wody oraz odmiana
Mam buka tricolor szczepionego na wysokości ok 140 cm. Kupiłam z korona ok 1 m, strzygę go intesywnie co roku (trzeci sezon) i utrzymuje w ryzach ciagle na szerokosci ok 1m. Gdybym go nie cieła miałby nieregularną korone min 2 M
Mam go posadzonego w poblizu zywopłotu z grabu ok 1,5 M i dlatego musze ciac aby wzajemnie nie konkurowały o miejsce. Mysle zatem , że w odległosci 2 M od thuj z powodzeniem utrzymasz go w ryzach, oczywiscie pod warunkiem przycinania
Angelique to było w tym roku jedno wielkie oszustwo
Kupujemy Finola były cudne. Benex jest u mnie skreślony, za duzo pomyłek. Gdzie nie było pomyslec drugi rok z rzędu dam znać jesienią cobyśmy zdązyły nasze odmiany kupić
Co do dostawcy chemi dowiesz się w sobote, moje maile nie dochodzą, traktujesz je jak spam potwierdzamy przybycie