Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:49, 16 maj 2016

Do góry
oliwka napisał(a)

Marzenka a jakie masz brązowe trawy?

Carex bronze form i buchanani
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:45, 16 maj 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kasiu skoro co roku pryskasz i nie widzisz efektow to ...po co pryskasz? Nie szkoda Ci roslin, pieniedzy i innych zyjatek?...Moze warto poczytac o zyciu mrowek, ich obyczajach i mszycach? ( slowko u mnie na watku) Nie zabijaj biedronek i ich larw, wypedz mrowki z ogrodu a pozbedziesz sie w duzej ilosci mszyc... I moze pomysl o profilaktyce?...

Kasia Promil jest dopuszczony do upraw ekologicznych

nie zawsze i kazdemu odpowiada ekologia, jestem zwolenniczką rozsądnego stosowania chemi. Skoro przywlekłam ciagle jakieś zarazy z nowymi zakupami ogrodniczymi to trudno potem obejść sie bez chemi. Ale czy mam chińskie biedronki kupić na kilogramy aby pożarły mszyce?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:36, 16 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marzenko czy azalia moze byc sadzona przy rozplenicy ktora ja latem przykryje liscmi I klosami ?

Nie wiem czy azalie to przeżyją, raczej podpytaj Bogdzi. , moje podsadzone żurawkami marnialy. Teraz po kwitnie ida w inne miejsce
Moja codzienność - ogród Oli 23:34, 16 maj 2016

Do góry
Wow, zaniemowilam
To tu... 23:27, 16 maj 2016

Do góry
Rok temu nie mogłam przejsć obojętnie obok granitowego powojnika, rosnie u teściów
Ogród pod trzema dębami 23:24, 16 maj 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)

Woda czysta bo lana w zeszły weekend, jak nie dam preparatu to za miesiąc będzie jeden glon .

Moje wyczyściłam i wody nie nalałam, mam to w nosie. Poczekam aż kwiaty brzóz wszytskie odpadną to wtedy wody naleję
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:17, 16 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Chcialam jeszcze w szytskich przestrzec przed szalwia caradonna !) Moja ma po ednym sezonie bez kwiatostanow...samych lisci 60 cm !!!!!

Siaka Caradonna jest wysoka, dlatego ja kupiłam do róź..... tylko miała kwitnąć gdy zaczną róze a ona za chwilę wystaruje...
U mnie sadzona jesienia cała w pąkach. A Ty kiedy sadziłaś?
Niska to tylko chyba sensation - deep blue
W Kruklandii 23:11, 16 maj 2016

Do góry
Brzozy ciachamy w styczniu lub lipcu, teraz nie tnij
Dodatkowo miejsce ciecia dokładnie posmaruj maścią bo pedy zamieraja często po cięciu. Dzisiaj nawet była o tym dyskusja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 16 maj 2016

Do góry
W tym roku planowalam przybyć do Szmitów... Ale 11.06 przyjaciele robią duża impreze, wybaczysz mam nadzieje?

Benex ma żólta kartkę. Orliki i ciemierniki to żenada ....
Moja "przyziemna" :) pasja 22:40, 16 maj 2016

Do góry
Jagoda jak Ty sobie trawnik zrobisz to ja z kocykiem sobie polegnę i będę sie gapić na ogród. Nie przegonisz mnie!
Czochy niesamowite na tle tej ścianki. Dawaj z pracami bo chcemy cie kopiować!

Co do pustynnika czy kupowalyście duze "pająki" czy takie malutkie? Bo z dużych powinny zakwitnąc. I po posadzeniu dobrze nakryć nawet folią a potem ziemia aby przez zimę nie zgniły, wiosna zdejmujesz tę warstwa i obsypujesz ziemia. Skoro amazony i frosted nie daly rady to cóz miały powiedzieć biedne pustynniki, jak nazwa wskazuje nie cierpią wody...
Sa piękne, warto pocierpieć skoro marzysz o nich. Pamietam gdy mi raz taki dwumetrowy zakwitł to oniemiałam z zachwytu. Ale koszt wg mnie za duzy i ceregieli mnóstwo. Ale mozna sobie z jeden sezon poszalec. Na mojej glinie nawet nie próbuje, to gleba dla innych roslin
Małymi kroczkami do celu... 22:29, 16 maj 2016

Do góry
Normalnie, aż mi przykro, że nie mam tak eleganckich czosnków
Nacieszyłam oko u Ciebie. Proszę więcej fotek

Twój dereń wygląda jak moje Annabell. Madżenka pisała, że to od przymrozku. Może Twój dereń też dostał mrozem?
Na Łowieckiej 22:02, 16 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja czosnków kwitnących teraz nie mam Koniecznie muszę kupić jesienią. Mam tylko główkowate.

W czerwcu bedziesz miała pieknie
Ogród Cioci cz. 3 22:01, 16 maj 2016

Do góry
Gosia sie schowała przed smogiem panującym na południu?
Hortensjada 21:55, 16 maj 2016

Do góry
Czekamy na wieści z ogrodu
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:52, 16 maj 2016

Do góry
Czyli Kardynalek musi byc podpieramy, dobrze wiedzieć.

Szał ciał z pakami róZ u mnie
Buk pospolity - Fagus sylvatica 21:50, 16 maj 2016

Do góry
Buki w zaleznosci od temperatury budza sie w I lub II tygodniu maja, czyli ok 2 tygodnie pózniej niz graby pospolite, teraz juz wszystkie powinny byc ulistnione. I raczej wiek buków ma tu niewiele do czynienia, badziej temepratury otoczenia i ilosc wody oraz odmiana
Buk pospolity - Fagus sylvatica 21:48, 16 maj 2016

Do góry
Aska napisał(a)
Od jakiegoś czasu w narożu swojego ogrodu widzę buka tricolor. Szukam informacji o nim, jednak żadnych konkretów. Mąż nawet dzwonił do kilku szkółek sprzedających to drzewo, i tam o dziwo również żadnych szczegółów. Stąd mam kilka pytań. Jaka może być optymalna wysokość jeżeli szczepiony jest na 160cm( taki wynalazłam w jednej ze szkółek- z wyższymi jest problem), jaki będzie jego obwód. Posadzić go chcę w bezpośrednim sąsiedztwie tuji- w odległości ok. 2m. Słyszałam, że większość buków tricolor szczepionych jest na buku pospolitym, stąd może być problem gdyż ukorzenienie tego drzewa ponoć jest zbyt ekspansywne. Jeżeli ktoś posiada wiedzę w tym zakresie, czas i ochotę aby nią się podzielić będę bardzo wdzięczna.

Mam buka tricolor szczepionego na wysokości ok 140 cm. Kupiłam z korona ok 1 m, strzygę go intesywnie co roku (trzeci sezon) i utrzymuje w ryzach ciagle na szerokosci ok 1m. Gdybym go nie cieła miałby nieregularną korone min 2 M
Mam go posadzonego w poblizu zywopłotu z grabu ok 1,5 M i dlatego musze ciac aby wzajemnie nie konkurowały o miejsce. Mysle zatem , że w odległosci 2 M od thuj z powodzeniem utrzymasz go w ryzach, oczywiscie pod warunkiem przycinania
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:23, 16 maj 2016

Do góry
Angelique to było w tym roku jedno wielkie oszustwo

Kupujemy Finola były cudne. Benex jest u mnie skreślony, za duzo pomyłek. Gdzie nie było pomyslec drugi rok z rzędu dam znać jesienią cobyśmy zdązyły nasze odmiany kupić

Co do dostawcy chemi dowiesz się w sobote, moje maile nie dochodzą, traktujesz je jak spam potwierdzamy przybycie
Ogród Mirelli 09:15, 16 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Ja mam posadzone w gruncie i rosną tak se, chyba lepiej im w doniczkach, ale już nie chce przesadzać.

Ja też mam w gruncie posadzone. Co będzie to będzie przesadzać też już nie będę.
Madżenka pisała, że w gruncie rosły jej bardzo dobrze,aż za dobrze
Typografia ogrodu 21:32, 15 maj 2016

Do góry
Sebek łączę się w bólu z Twoimi ML, moje maja po 3-5 kiełków...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies