Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 13:12, 15 maj 2016

Zupełnie niespodziewanie zaczęło się gradobicie, nie mam serca patrzeć przez okno
Jana 14:11, 15 maj 2016

przekonuję się do glicynii, białej jeszcze nie widziałam, u Ciebie ta fioletowa jest piękna kalina też mi wpadła w oko, już czuję zapach- wirtualnie, ps. przez okno lepiej nie patrz ...
Donia72 14:40, 15 maj 2016

Czy glicynia jest łatwa w obsłudze?
Madzenka 16:52, 15 maj 2016

Mnie zachwyciła watanabe
Alicja169 17:03, 15 maj 2016

Ta wisteria, którą planujesz prowadzić jak drzewo to ile ma lat? Będziesz pokazywać jak to robisz? ..proszę.
Kupiłam wisterię mniej więcej 1 m wysokości i ma podobny pokrój, bedę chciała spróbować poprowadzić ją na drzewko.
Dorota123 22:14, 15 maj 2016

Jana napisał(a)
przekonuję się do glicynii, białej jeszcze nie widziałam, u Ciebie ta fioletowa jest piękna kalina też mi wpadła w oko, już czuję zapach- wirtualnie, ps. przez okno lepiej nie patrz ...

Mam glicynię białą, nie znam odmiany, ale szału u mnie nie ma. Kwitnie jak już są liście. U mnie rośnie przy słupie i kwitnie mizernie, kupiłam 2 w tym samym czasie, u rodziców jest duża i ma dużo kwiatów, a u mnie taki podskubek z trzema kwiatkami. Za kilka dni jak będą w pełnym rozkwicie wstawię u siebie zdjęcia. Tak w ogóle to nie mam ręki go glicyni jedna fioletowa kolejny rok nie kwitnie, druga zakupiona w ubiegłym roku z kwiatkami w tym roku nie ma żadnego.

Bożenko, u mnie woda jest ze studni, bez kamienia, ale jak fryzjerka kiedyś zrobiła jakiś test na moich włosach to stwierdziła, że mam dużo żelaza w zawartości wody. Czy mogło moim patyczkom zaszkodzić spryskiwanie wodą, bo teraz kojarzę, że dopuki nie spryskiwałam nic złego się nie działo.

Twoja glicynia jest tak piękna, że nie można od niej oczu oderwać. Pokazałaś zdjęcia z różnych stron domu, masz pięknie obsadzone wszędzie.Lubię tak i u siebie też tak robię.
Nallar 22:26, 15 maj 2016

Jak po gradobiciu? mam nadzieję że nie jest tak źle i że roślinki sobie poradziły.
iwcia 09:12, 16 maj 2016

witam. zachwycająca kolekcja hortensji. Planuję w swoim ogrodzie szpaler z hortensji i zastanawiam się nad Polar Bear, Diamantino albo Magical Candle. Która z tych odmian będzie najbardziej podobna do Limelight? Mam ju z w ogrodzie 5 szt. Limelight dlatego teraz chciałabym coś innego. w limelight podobają mi sie jej sztywne pędy i chciałabym cos podobnego zasadzić. mam jeszcze anabelle ale w niej denerwuje mnie pokładanie. Proszę o poradę co wybrać żeby pędy były sztywne a kwiaty gęste?
kasja83 09:36, 16 maj 2016

bozga napisał(a)
Zupełnie niespodziewanie zaczęło się gradobicie, nie mam serca patrzeć przez okno

Przykra sprawa...mam nadzieję, że grad dużo nie nawojował.
Madzenka 21:55, 16 maj 2016

Czekamy na wieści z ogrodu