Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Puste pole z wysepką kwiatową 23:07, 12 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Eluśka, nie mów, że o 'O' zapomniałaś! ............

Basiu, Basiu..., a fe! No już każdy inny zarzut mogłaś mi postawić, ale nie taki!!! Pogłębiłaś tylko moje poczucie winy, że rzadko z Wami baraszkuję, no ale ...”tak krawiec kraje, jak materii staje”... – jednym słowem czasu brak na siedzenie przy kompie. Nawet zdjęć niewiele robię, ale na Twój apel – poleciałam natrzaskać i.... no myślałam, że mnie trafi! Wszystkie nieostre! Wobec tego zrecenzuję pokrótce:
- Winogrono, czyli 4 gałązki – całe w pąkach
- Przesadzałam paroletnią perowskię, mając w nosie, że ona tego nie lubi i nawet nie chcę słyszeć, że będzie z tego niezadowolona
- Twoje ostrzeżenia odnośnie rżnięcia pęcherznic w styczniu były w dużym stopniu prorocze – wprawdzie żyją, ale na razie wyglądają jak suchciele z pojedynczymi listeczkami. Aż mnie korci, żeby je wykarczować, i posadzić młode krzaczki. No ale to nie dla baby robota
- „Twoje” omszone całe w pąkach
- Jeśli majowi ogrodnicy nie okażą się wredni, to zapowiada się hortensjowy rok!
- Wezmę sobie do serca Twoją radę sadzenia dyniowatych w maju – moje doniczkowe wyyyciągnięte i wymoczkowate....
- Cleome popakowane, ale mimo hartowania zawzięło się i jakie maluśkie było, takie jest
- Zgładziłam już parę opuchlaków i poskrzypek
- Jutro idę szabrować pokrzywy na gnojówkę! Niestety, wrotyczu nie mam w pobliżu – kupię w zielarskim suszony

No, tom się wyspowiadała przed Świętami...
A tak mi zakwitł roduś od Finki

Dorotko 123 – dziękuję za odwiedziny, naprawdę nie wiem, jak do mnie trafiłaś, tyle jest pięknych ogrodów, a Ty zaszczyciłaś moje rabatki. Odnośnie futrzaków – ććśśś... na razie spokój, tylko miejscami urzędują nornice. Może to faktycznie zasługa odwiedzin 2 kotków z sąsiedztwa... Z tą kawą, to masz rację... Nigdy nie da się dopić spokojnie

Bogda – mam nadzieję, że Twoje kurczaczki znoszą złote jajka?
Widziałam Twoje wysiewy i aż mi dech zaparło!. Twoje rabatki będą przecudowne!!!

Miluśka – z Twoją uśmiechniętą buzią, wiosna jest nawet w najsroższą zimę! Mam nadzieję, że Twoje łapki OK. – niewiele brakowało, a byłabym Twoją siostrą w nieszczęściu.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!

W cieniu - zacieniona 23:06, 12 kwi 2014

Do góry
Najstarsza limka...to z niej brałam patyczki..

ubiegłoroczny odkład...
Nowe Życie ;-) 23:05, 12 kwi 2014

Do góry
No i po urodzinkach. Był tort, szampan, balony, było huczne "sto lat", było wesoło.

A prace nad Ogrodem znowu się odciągają. Miałam wczoraj jechać na targ i kupić trochę roślinek, ale muszę iść do pracy. Tak to już jest w handlu, że wszyscy przed świętami szaleją. Wolne dopiero w poniedziałek a już tyle zaplanowane, że nie wiem czy wystarczy mi na wszystko czasu. Zamierzam jechać do sklepu ogrodniczego i zacząć poszerzać moje rabaty. Muszę się w końcu zabrać, bo wiosna przeminie a ja nie ruszę z pracami. Może po świętach będę miała trochę więcej wolnego od pracy...
Ogródek Agam 23:05, 12 kwi 2014

Do góry
Wsadzam zdjęcia i zmykam, pozdrawiam zaglądających .

Zakupione carexy już posadzone, czosnki przeniesione z przechowalnika, mam nadzieję że coś z nich będzie.

Może niedoskonały ale..... 23:04, 12 kwi 2014

Do góry
Miodunka-chyba najwcześniej w ogrodzie kwitnąca.I od wczesnej wiosny darmowa stołówka dla bzykaczy
Bardzo ją lubię jest nie do zdarcia

fiołków też nie brakuje-wszędzie ich pełno.Nazbierałam utarłam z cukrem i ......nie czuję tego podobno słodkiego zapachu.Ale jako dodatek do ciasta jest dobry

Pieris w pąkach

Hortensja pnąca

Hortensja ogrodowa- teraz widzę uschnięte pędy i mogę wyciąć.Chyba nie przemarzły i będą kwiaty

hortensje drzewiaste White Dome

mój klonik

i paprocie jak pastorały

tawułka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:03, 12 kwi 2014

Do góry
Piękne są te exotic emperor!!! ja strasznie żałuję, że tak mało ich mam. Oby biedronka powtórzyła dostawę jesienią! tutaj w połączenie Exotic Emperor +Grand Perfection

już nie mogę doczekać się lata żeby zobaczyć rabatkę przed ogrodzeniem w pełnej krasie!
ogrodoweimpresjejolki 23:00, 12 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...z przyjemnością obejrzałam Twoje kwiaty...wszystko już kwitnie...a u mnie szaro - buro...ale i ja się doczekam,tylko później...Pozdrawiam.

Doczekasz się Bogusiu A na razie popatrz u mnie

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 23:00, 12 kwi 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Ładny dziś dzień, więc polatałam po ogrodzie z aparatem..

Polu co to za drzewo koło ławeczki?? bo korze to bym obstawiała że brzoza, ale nie chcę strzelać w ciemno pomóż
W cieniu - zacieniona 23:00, 12 kwi 2014

Do góry
przycięte w kulki...trzeba poprawić...
Wiśnia piłkowana "Kiku-shidare-zakura" - Prunus serrulata 22:58, 12 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mila... piękne masz te wiśnie... moja też rośnie jak chce i tylko gałęzie które dotykają trawnika podcinam..
Moja jeszcze w pąkach, ale i tak wygląda już pięknie.. potrzebuje jednego dnia ze słoneczkiem.. dziś było pochmurno i zimno...

Ania cudna ta twoja wisienka
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 12 kwi 2014

Do góry
Sorki, że Was porzucam..
Moje Muminki Dla tych co tęsknili za Muminkeim vel Ciasteczkowym Potforkiem..

W cieniu - zacieniona 22:57, 12 kwi 2014

Do góry
Jagody kamczackie...czekam na kwiaty...
ogrodoweimpresjejolki 22:53, 12 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Cieszę się, że je masz. O moich nieszczęśnikach pisałam, albo zjedzone, albo nieudaczne. Ciekawe co z tych cebul co liście pokazały wyrośnie? Twoje podziwiam.
Tardy piękne w swej masie.
Ja tej kępki nie rozwalałam przy sadzeniu, poluzuję ją jak będą zasychać liście. Spokojnej nocy.

Może będzie Haniu okazja do spotkania to dostaniesz więcej A potem to już szaleństwo, bo one umiaru nie mają

Zajrzałam z ciekawości do czosnków ... I będą kwitnąć za jakiś czas

Mój ogródek pod Gdańskiem 22:49, 12 kwi 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
U mnie tez powojniki ruszyły niektóre już pąki kwiatowe maja

Moniko ale masz już duże powojnik,nie przycinasz ich na wiosnę czy taka odmiana ,której się nie przycina ,moje po przycięciu dopiero ruszają
A ławeczka swoja drogą bardzo urokliwa,ten niebieski kolor taki romantyczny
ogrodoweimpresjejolki 22:47, 12 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie tulipany dopiero zaczynaja. Twoje szafirki cudnie wyglądaja. Miłej niedzieli.

Ale już nie długo nie tylko tulipany będą cieszyć, bo hortensja pnąca ma już pąki kwiatowe

Piwonia lekarska tez już za kilka dni pokaże kolor swoich cudnych kwiatów

Roztoczańskie klimaty 22:46, 12 kwi 2014

Do góry
Zeta napisał(a)

I posadziłam stożek z cisa kupiłam za 30 zł niewiem czy to dobra cena mają jeszcze kilka takich hmmm wziąść czy nie??

Kurka wodna jaki ładny....a ja kupiłam dwa cisy większe i mam zamiar ciąć...ale nie wiem czy takie cudo mi wyjdzie....hmmm mam obiekcje

A gdzie skrzynie?????
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 12 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

no i jak to Irenka napisała myk do ogrodu, miłego dnia wszystkim

Hahaha dobre! przed chwilą googlowałam u wujka roślinę "Komelina bulwiasta", którą dostałam w gratisie wraz z zamówionymi sadzonkami, aby zobaczyć, co za czort. Po zdjęciach poznałam, że to roslinka z Twojej kartki, którą widziałam rano (trochę trzykrotkę mi przypomina)!

Ta kartka z Twojego kalendarza jest jakby dla mnie dedykowana w dniu dzisiejszym, Aniu Prorocza
Pomysł na ogród 22:40, 12 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
jaszczurka

Ty to masz oko

tutaj ;lepiej widoczna

W cieniu - zacieniona 22:39, 12 kwi 2014

Do góry
hiacynty ładne tylko w doniczkach...pozostałe drobne albo same liście...
ogrodoweimpresjejolki 22:39, 12 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Jolu, że mi przed snem oczy nacieszyłaś. Ja w końcu w domu zostałam, ale moje roślinki za Twoimi co najmniej o 10 dni w tyle.

2 dni temu, żadnego tulipana nie widziałam oprócz żółtej Tardy od Ciebie. Mam nadzieję, że chociaż wielkanocny bukiet z własnych kwiatów będę mogła postawić.

Kawał dobrej roboty i zakupy - gratuluję. Sałąta u mnie rośnie, a selery zafunduję po świętach.

Haniu, a to oznacza, że jak ja ze swoimi sie pożegnam, to będę je podziwiać u Ciebie

Zobacz jak moje się rozrosły

Dużo tulipanków pokazuje swoja urodę Chciało by się być codziennie, by nic nie umknęło z ich urody

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies