Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:31, 06 kwi 2014

Do góry
Agnieszka - wiem o tym , dlatego kopałam głeboko by wyszarpać ile sie da, a to co wylezie będzie randap. W miejsce wygryzionych rozchodników posadziłam juki. Resztki rozchodnikowe posadziłam w jednym miejscu i dostana nicienie..

Kasik - no faktycznie menu robisz urozmaicone opuchlakom..... ltu pokazałam jedną kępę, a raczej co z niej zostało.. 13 dużych rozchodników zostało wpierniczone doszczętnie.. nicienie już leżakują w lodówce...

Joasia - moja brzózka po ciemku sprzed chwili..

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:29, 06 kwi 2014

Do góry
Zaczynam wstawianie zdjęć. Natrzaskam chyba kilka stron, ale po prostu nie wiem na które się zdecydować

Ogród niby nowoczesny ale... 19:27, 06 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Madzia... czy o fotki Beatlesów mogiem prosić? Na jacieplejszej rabacie ML ma już z 10cm, a rozplenice też wyszły. Ale tylko tam... reszta czeka. Gracki powoli puszczają... Trzymam kciuki za polowanie na targach

Kurcze...moje ML nic nie ruszyły, Rezplenice na modrzewiowej wylazły a te przed ogrodzeniem też jeszcze czekają. Tylko nie wiem na co...
Proszę...oto Beatlesy...

i wylazły też czosnki ostrowskiego...ale tylko kilka kiełków. Dziwnie mało...ale poczekam jeszcze troszkę

Ogród niby nowoczesny ale... 19:23, 06 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasia - obawiam się, że jak kulki pojawią się na targach to poleci na nie

Haha...ale się uśmialam! Bingo!

Mam...dwie sosny na taras...

Ogród z tatarakiem w tle 19:20, 06 kwi 2014

Do góry
Oto Chopin

Też jest piękna, pachnąca i zdrowa. Nie musiałabyś poszerzać rabaty
Huśtawka w ogrodzie... 19:17, 06 kwi 2014

Do góry
Nasza właśnie się zrobiła - już ją kocham

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:17, 06 kwi 2014

Do góry
Foto Sentry dla Agatki

Jak widać żyje i nadal czeka na swoje miejsce
Agatko, tu za żwirowym kółeczkiem planuję zerwać darń, pociągnąć rabatę aż do skrzyń. Tu planuję go wsadzić. Jak myślisz, będzie mu tu dobrze?

Opuchlaki 19:16, 06 kwi 2014

Do góry
Melduję, że dla opuchlaków bardziej smakowite są rozchodniki niż żurawki... właśnie sie o tym przekonałam.. .. rozchodniki są stare, rosna od kilku lat i nic im nie było, ale stwierdziłam, że coś w tym roku wyglądają marnie. Rozkopałam.. i sie przeraziłam. Obleciałam cały ogród.. są we wszystkich z wyjątkiem zeszłorocznych nasadzeń. Mało tego ..obok rosły żurawki i one są czyste, poświeciłam je wykopując i dokładnie oglądając.. Żurawki czyste, a rozchodniki zainfekowane. Opuchlaki musiały mi je zaatakować w zeszłym roku. Bo do tej pory rosły dobrze.
Tyle sie zostało...

Z takiej kępy..

Kupiłam nicienie.. jutro leję... 1000l wody rozrobienia i rozniesienia.... już na samą myśl mnie wszystko boli..
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:10, 06 kwi 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 19:06, 06 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Coś w tym jest. Miłośniczką storczyków też jestem lecz nie mam tak imponującej kolekcji tylko 6szt. a u taty czeka na mnie siódma sztuka - żółto-zielony. Zanim nauczyła się je hodować sporo wyrzuciłam Znajoma mówiła, że należy podlewać niewielką ilością wody (tyle co w garstce się zmieści) i ja je zasuszałam. Przez przypadek nauczyła się nimi zajmować i teraz jest dobrze
Oto cztery z nich

Dobranoc

Asiu śliczne masz storczyki,parapety mamy identyczne
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:02, 06 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

]

Anulka .... Noo Ty i świr ??.. Ja CIem proszem ....

Fajna ta magnolia , nie wiedziałam że one tyle czasu potzrebuja by stać się gigantycznym kwitnących drzewem ... Achhhhh.. Ćwiczą tą naszą cierpiliwość aj ćwiczą

Ściskam
Co się stało kwiatom ... 19:01, 06 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
i proszę mi tu już nic nie zmieniać a to załącznik do wniosku większości

Zbyszku sprawiłeś mi dużą przyjemność tą cudną , uroczą Sasanką, bardzo dziękuję
Kupiłam nowy śliczny aparat, zrobiłam trochę próbnych zdjęć wychodzą rewelacyjnie, no teraz będę miała wyrażne fotki, pierwsze sfotografowałam sasanki, niebawem będzie serial
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:59, 06 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj dopełniliśmy skrzynie ziemią, za parę dni jak ziemia się uleży sieję pierwsze warzywka.
A słoneczko wdziera się na działkę przed każdą szczelinę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:54, 06 kwi 2014

Do góry
Magnolii się oberwało, te -8 troszkę jej poparzyło kwiaty ale daje radę

szafirki mają listki jak tulipany
Kiedyś będzie tu pięknie 18:54, 06 kwi 2014

Do góry
no a teraz po raz kolejny udałam sie na działkę mojej teściowej po bukszpany.
Wsadziłam je do doniczek po uprzednim namoczeniu w ukorzeniaczu i mam cichą nadzieję, że przyjmą się tak jak poprzednie.
Zastanawiam się tylko czy mogę je już przyciąć czy zaczekać aż się przyjmą i wypuszczą korzenie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:53, 06 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

o żesz w mordkę jeża ... w rzeczy samej Sebek ... ja utopiona w zachwycie i spekulująca nad takim zgapieniem, zeby nie było, że zgapiam zupełnie nie zauważyłam oczywistej oczywistości, że my z Ankiem nie będziemy miały jak wisieć ... w sekundzie zamarłam w przerażeniu (bo odbierz uzależnionemu najwyższe dobro ... ) i prawie natentychmiast się uspokoiłam ... no jak co 2 metry bendzie możliwość zawisnąć to od razu mi lepiej ... tak się widzę ... mniej więcej ...

Bossskie te dyndacze
Kiedyś będzie tu pięknie 18:52, 06 kwi 2014

Do góry
A teraz trochę historii... jak przeobrażała się moja mała zielona oaza
Najpierw pojawiły się tuje. Z początku plan był taki, aby zostawić tylko trawę żeby dzieci miały gdzie grać w piłkę. W końcu dwóch chłopaków.

pojawiła się samotna sosenka, która miała mieć zadanie czysto świąteczne- na czymś trzeba zawieszać lampki w święta

Jednak oni woleli taekwon-do więc ja z ochotą zabrałam się za planowanie rabat

Potem rok w roku przesadzałam, dosadzałam i usuwałam to co na mojej gliniaste ziemi nie przetrwało
Jednak zawsze tobyły malutkie krzaczki, wiec do dziś nie ma tu jeszcze bujnej roślinnosci.

Moja działka. 18:51, 06 kwi 2014

Do góry
Trochę pozwiedzalyśmy

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:50, 06 kwi 2014

Do góry
Dobra wiadomość, stipy po przycięciu wypuszczają zielone ździebełka
Moja bajka 18:49, 06 kwi 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies