Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 17:15, 01 cze 2014

Musiałam dzisiaj wypróbować fiskarsa
Kulki bukszpanowe w szałwi i przetacznikach przed

i po

Jeszcze ten największy "nieforemny" ( jak mawia moja mama) wymaga poprawek ale miał dużo dziur. Połatam go po przekwitnieciu bylin, na razie niech sie zageszcza. Z powodu bylin nie mogłam przyciąc bukszpanów... a potem jak byliny przekwitną jesienia bukszpany będą krzywe.....

Przy okazji ambrowiec się załapał na fotki

Wszystko czeka na cięcie. Graby już sie kwalifikują, bukszpany ... trzeba rozłożyć sobie pracę , którą lubię aczkowliek jest bardzo czasochłonna.
Madzenka 17:19, 01 cze 2014

I spojrzenie ze taboretu ogrodowego

Brzozy po radykalnym cięciu jakoś się podnoszą i zaczynają mieć pendulowate pędy??? Czy to możliwe, że po przycięciu pospolitego przewodniką wzmocniły się przyrosty pędulowate? Nie wiem czy piszą jasno ale wydawało mi się, ze po prostu brzozy poszły w górę za pomocą przewodników nieszlachentych - z podkładki.

W oczekiwaniu na lawendę. Jutro kulki bukszpanó w lawendzie bedą cięte bo się zgubiły w tej poczochranej rabacie
Madzenka 17:21, 01 cze 2014

Wszystko do cięcia... berberysy bagatelle też... a niedawno były cięte...alez teraz szaleją. Zamiast kulek mam teraz bordową plamę w runiance
I laurowiśnie muszę ciachnąć. cały ogórd poczochrany....

Gardenarium 17:32, 01 cze 2014

Fiolety purpury górą

Instagram Ogrodowiska
ana_art 18:34, 01 cze 2014

Marzenko przedpłocie brzmi ciekawie
Magda_ 19:04, 01 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
I spojrzenie ze taboretu ogrodowego

Marzenko co to za trawki na tym zdjeciu pod drzewkami ?
Gardenarium 19:12, 01 cze 2014

Moje topiary jeszcze nie do cięcia, za wcześnie na nie. Nie bolą Ciem plecki po robocie? Podkładasz cosik czy tniesz a potem zbierasz?

Instagram Ogrodowiska
Urszulla 20:14, 01 cze 2014

dobre pytanie Szefowej,
ja jestem za podkładaniem,
bo bez ochraniacza działałam
i trudno mi się do dzisiaj dosprzątać rabaty
nicol21 20:15, 01 cze 2014

Marzenka mówiłaś że cięcie w czerwcu dopiero... no ale tak, 1szy czerwiec to dziś więc Marzenka tnie jak szalona! I znów będzie gładziutko.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
AgnieszkaW 20:21, 01 cze 2014

Poczochranie (na razie, bo zaraz wszystko uładzisz), ale jakże piękne Jutro deszcz zapowiadają, więc chyba nici z cięcia