Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:32, 05 kwi 2014

Do góry
migdałek już prawie ....

bergenia

brzoskwinki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 05 kwi 2014

Do góry
Piękne masz te turzyce, cisy i trzmielinki na patyku również, turzyce zimozielone są moją najgorętszą potrzebą, a ja potrzebuję od ciebie paru wskazówek jak one rosną w glinie, czy ty im specjalnie przy gotowywalaś podłoże, czym nawozisz, czy robisz to regularnie i jaką odmianę polecasz?

Ciepełka i słoneczka Ci życzę na niedzielę
Rododendronowy ogród II. 19:30, 05 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)
O kurcze... szkoda roślinek ja dzisiaj sypałam nawóz na trawnik i zmarzłam strasznie!
Słońce swieciło, ale ten wiatr, jakby z mroźnej północy...

Bozenko, wstawiłam zdjęcia magnolii u siebie i ptaszor tez już jest

Mam do ciebie pytanie. Mam takie azalie NN, które nigdy nie kwitły (mówiłam ci na zlocie o nich). I wczoraj zauważyłam, że maja chyba pączki? Piszę "chyba" bo nie wiem, czy to pączki, czy liście.
Wrzucę fotkę u ciebie, żebyś nie musiała szukać. Co myślisz?

To powinny byc pączki kwiatowe a roslina to chyba PJM Elite, zobacz mój , jesli nie ten sam to z tej rodziny , to najwczesniej kwitnace rh, mój juz zaczyna.

Kwitnące skarpy 19:28, 05 kwi 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
A w czym rosną te bratki? To jakaś skrzynka? Pięknie wygląda ta ilość.

I co to za trawki? Jakieś turzyce?

P.S. Ja do Ciebie zaglądam regularnie, ale ogólnie to częściej jestem "po cichu".
Pozdrawiam i miłego weekendu.

Magdalenka bratki rosną skrzyni dostałem ją od mojego wujka miał ją spalić w piecu uratowałem ją i dałem nowe życie
Trawa to turzyca ice dance jest piękna kupiłem ją za jedyne 70 zł pięknie się komponuje z bukszpanem
Dziękuję za szczerość
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:25, 05 kwi 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Oj albo narozrabiałam syawiając pytanie u kogoś?????? jeżeli tak to przepraszam -----pomyłaka proszę wykasować albo mi nie wskoczyło .

Bogdzia ------czy można podlewać rh biohumusem i i czy można dać nawóz jak przesadzałam rh ????? Dzięki .

To ten największy przesadzany

Biohumus jest nawozem dla wszystkich roślin, nie jest nawozem kwaśnym a rh musi miec kwaśny bo nie bedzie rósł. Najlepszy jest jednak nawóz specjalistyczny dla rh. Ja nigdy w pierwszym roku nie daje nawozów przesadzanym rh, ich korzonki są cieniutkie jak niteczki , łatwo je spalic nawozem , poza tym jak przesadzasz dajesz kwaśny torf i na pewno składniki w nim zawarte wystarcza by rh przetrwał rok i dobrze sie ukorzenił. Są rózne zdania na ten temat ale ja ile razy dałam nawóz tyle razy spaliłam rosliny, wiec moja rada nie dawaj.Rh jest zdrowy i ładny i nic mu nie potrzeba.
Rododendronowy ogród II. 19:15, 05 kwi 2014

Do góry
O kurcze... szkoda roślinek ja dzisiaj sypałam nawóz na trawnik i zmarzłam strasznie!
Słońce swieciło, ale ten wiatr, jakby z mroźnej północy...

Bozenko, wstawiłam zdjęcia magnolii u siebie i ptaszor tez już jest

Mam do ciebie pytanie. Mam takie azalie NN, które nigdy nie kwitły (mówiłam ci na zlocie o nich). I wczoraj zauważyłam, że maja chyba pączki? Piszę "chyba" bo nie wiem, czy to pączki, czy liście.
Wrzucę fotkę u ciebie, żebyś nie musiała szukać. Co myślisz?

Ogrodowe przygody 19:12, 05 kwi 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Zdjęcia z serii jak w Hey
Co jest w środku?

W środku jest piękno Pozdrawiam
Moja bajka 19:10, 05 kwi 2014

Do góry
Dwa berberyski trafiły pod orzecha, ma nadzieję, że jakoś sobie poradzą. Gdzieś musiałam je przeprowadzić Orzec howi w tym roku trochę poprzycinamy gałęzie, więc może będzie więcej światła. Mąż ciągle i niezmiennie namawia mnie do jego wycięcia, ale jakoś nie mam serca. Może jakoś tak stopniowo, po troszeczku będzie mi łatwiej. Tak czy siak na pewno nie zdecydowałabym się na takie totalne wycięcie przy ziemi, bo rośnie po nim glicynia i obcięłabym go w taki sposób, żeby został pień z 2-3 grubszymi konarami.
Ogród z widokiem na jezioro 19:08, 05 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Hiacynty masz zachwycające, magnolka gwiaździsta rośnie i kwitnie jak zwariowana ... ależ super chodniczek i jaka rabata powstała, nie mówiąc o obwódkach i te kamienie w tle, buksiki królują, co to za drzewko po prawej, czy to liliowca i rózyczkę jeszcze widzę

Gratuluję efektów pracy

Drzewo po prawej to wisteria, niestety jeszcze nie kwitnąca. Na rabacie po prawej będą hortensje i liliowce, jest jeszcze miejsce na inne, tylko pomysłu nie mam, myślałam o trawach, ale do liliowców chyba niespecjalnie pasują. Lixcze po cichutku na podpowiedzi. Dziekuje za zainteresowanie.
Miejska ogrodniczka :) 19:06, 05 kwi 2014

Do góry
Aaaa, zapomniałabym o ptaszku

Miejska ogrodniczka :) 19:02, 05 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
A fotek magnolii jak nie było tak nie ma...........dobrze że wczoraj przejchałam sie twoja uliczka wolniutko w obie strony............i napatrzyłam sie na zapas. Jest sliczna
Tylko robotnicy którzy po przeciwnej stronie ulicy robia jakis większy remont w jednym z tych segmentów patrzyli na mnie troche tak dziwnie. ale co mi tam.
Pozdrawiam !

Gosiu, chciałam wyczekać aż magnolia całkiem rozkwitnie, ale już drugi tydzień stoi w pąkach, chyba jej zimno jest Mimo wszystko pokażę, jak teraz wygląda - fotki z wczoraj.

Widok z dołu

Widok z pierwszego piętra (na wprost) Najwyższe gałęzie sięgają już ponad pierwsze piętro

I zbliżenie (od góry) tam gdzie jest więcej rozwiniętych kwiatów
Szmaragdowy Zakątek 18:58, 05 kwi 2014

Do góry
wierzba już co raz bardziej zielono-biała

jagoda goi nieśmiało liski pokazuje

i rosnąca w granicy działki kwitnąca mirabelka…mam wrażenie, że wszystkie przekwitnięte już kwiatki lecą na moją stronę a nie do sąsiada….trawnik wygląda jakby poruszył go śnieg….ale samo drzewko wygląda pięknie
Ogród z widokiem na jezioro 18:56, 05 kwi 2014

Do góry
Hiacynty masz zachwycające, magnolka gwiaździsta rośnie i kwitnie jak zwariowana ... ależ super chodniczek i jaka rabata powstała, nie mówiąc o obwódkach i te kamienie w tle, buksiki królują, co to za drzewko po prawej, czy to liliowca i rózyczkę jeszcze widzę

Gratuluję efektów pracy
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:56, 05 kwi 2014

Do góry
Oj się napracowałam dzisiaj znowu jak ------nie powiem kto--------ogrodniczka ha ha

Prostokąt bukszpanowy a w nim trawkamiskant chiński Morning Light i 2 hostyA tulipki gościnnie jak przekwitna pójdą na inna rabatkę
Szmaragdowy Zakątek 18:56, 05 kwi 2014

Do góry
mahonia prawie już…już kwitnie

migdałek czeka z blokach startowych na cieplutkie promienie słońca

hosta nie przejmuje się zupełnie ewentualnymi przymrozkami w nocy
Moja bajka 18:55, 05 kwi 2014

Do góry
Rojnisie zamieszkały tutaj. Są takie śliczne i kochane, że chyba bym je zjadła Tylko nie wiem czy za bardzo ich nie ścisnęłam
Skalnice tutaj
A tu floksy. Teraz takie mizerotki, ale marzy mi się, że kiedyś zrobi się z nich taka poducha
Ogród cioci 18:54, 05 kwi 2014

Do góry
Szmaragdowy Zakątek 18:53, 05 kwi 2014

Do góry
Najważniejsze wydarzenie dzisiejszego dnia już zrelacjonowane, teraz czas na pismo obrazkowe.
Oczywiście jak Carola z Młodą przyjechały to z wrażenia zapomniałam zrobić nam wspólne zdjęcie, więc zdjęć z odwiedzin – brak….
A te które cyknęłam wcześniej już się wgrywają…..
róża pnąca już coraz ładniejsza

bez (to się fachowo chyba lilak nazywa) też próbuje dorównać róży

rododendron szykuje się na kwitnący maj

a barwinek sam samiutki jeden…

Życie w wiejskim ogrodzie 18:52, 05 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj posadziłem 300 oxalisów w modernistycznych kręgach Bukszpany dostały tło w kolorze burgundu a reszta klasyczną zieleń

Ogród cioci 18:51, 05 kwi 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies