Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania z zielonego wzgórza :-) 11:12, 09 kwi 2014

Do góry
Aniu czy tu masz szałwię?
Napisz mi proszę jak robisz żeby kępy były takie gęste Moje mi się tak jakoś "rozchodzą".

Ania napisał(a)

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:10, 09 kwi 2014

Do góry
Hanuś ale zaszalałaś i pięknie u ciebie sprzęt widziałam podręczny lepiej nie podchodzić ha ha
pięciorniki ciacham mocno te co słabo ruszyły żeby je popędzić a te fajne to też tnę jak mam siłę w kulki bo wtedy równo rosną wiem że nie można dopuścić żeby robiły się drzewem bo wtedy się łamią buźiaki i miłego życzę ten pierwszy pociachałam i zobaczę bo słaby jest ale nieraz się biorą i są piękne

Brak pomysłu,pomocy :) 11:10, 09 kwi 2014

Do góry

u mnie układ jest bardzo podobny,tylko ściana jest prosta,no i mam szersze pole do popisu

czy ktoś mi powie jak się nazywa to na pniu ze zwisającymi patyczkami? strasznie mi się podoba.

poczytałam różne wątku,podejrzałam tu i tam i myślę,żeby dać hosty,żurawki,może trzmieline(?)coś takiego o co pytam wyżej i marzą mi się jakieś choiny,ale jakie wybrać,żeby docelowo nie rozrosły się wielkie i wysokie?Na kiermaszu w Szczecinie widziałam takie maleńkie niebieskie cudo obsypane szyszuniami,ale nazwy nie znam.
Moja bajka 11:06, 09 kwi 2014

Do góry
Z takim Pomocnikiem żadna praca niestraszna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:04, 09 kwi 2014

Do góry
Jeszcze raz.... bo cudne jest

Moja bajka 10:59, 09 kwi 2014

Do góry
Mój parapet wygląda tak Posiałam bazylię, dwa rodzaje pietruszki naciowej, tymianek, dynię butelkową ozdobną, kapustę ozdobną i moje ukochane nasturcje, którym od lat jestem wierna. Wprowadzają do ogródka taki sielski, rustykalny klimat A na warzywniku zamieszkają też nagietki Kupiłam też nasionka cynii d aliowej, ale co do niej chyba troszkę poczekam i posieję ją wprost do gruntu. Zobaczę jeszcze
Nasturcja już się pokazała
Domowa szklarenka z hortką
Miejsko & sielsko 10:59, 09 kwi 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
O jezusie!!!! To ja widzę ze wszyscy sobotę na shoppingu spędzili. U nas pogoda beznadziejna, to też musowo polatać po sklepach

A ty pochwal się tą Pradą...

a proszę
Miejsko & sielsko 10:43, 09 kwi 2014

Do góry
W związku z tym, że wczoraj pogoda dopisała a mój pierworodny ma Rekolekcje Wilekanocne postanowiliśmy skorzystać a „okna pogodowego” i odwiedzić jedną z moich siostrzyczek
(chciałabym wszystkie na raz ale zbyt duże odległości… chociaż odległości do pokonania ale my wszystkie mamy milion tematów więc na „szybką kawkę” się nie da).Tak więc wczoraj….

śmieszności takie:

Moje trudne początki, domek przy lesie. 10:35, 09 kwi 2014

Do góry
Lucynka super pomysły i rabatka jaka kolorowa podoba mi się

a jak będziesz obsadzać ten bok co chcesz się zasłonić to powstawiaj sobie trochę kolorów bo jak będzie tylko zielono to ci się znudzi wiem coś o tym i zwróć uwagę kiedy co zaczyna się budzić na wiosnę

Ja mam stronę od koscioła i zawsze widać mnie bo rosną tam same wejgele i zaszalałam w tym roku i zobaczymy jak się sprawdzi zakątek żółty Wejgele super kwitną ale późno się rozkręcają choć baaardzo je lubię

a tak mam zaraz za wejgelami ,pozdrawiam paaaa
Moja bajka 10:32, 09 kwi 2014

Do góry
Stara grusza też niedługo eksploduje kwiatami Kocham te chwile
Moja bajka 10:26, 09 kwi 2014

Do góry
Moja żółta magnolia już w pełnej krasie
Zakamarek 10:24, 09 kwi 2014

Do góry
Toja napisał(a)

Witaj. Ogród cudowny. Co to za roslina bo nie wiem a bardzo mi się podoba.Pozdrawiam.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:24, 09 kwi 2014

Do góry
Ewka dzięki Mam nadzieję, że ładnie zgęstnieją i urosną.

Aniu cieszę się, że wpadłaś do mnie Dziękuję za miłe słowa ja do Ciebie zaglądam często ale Ty tak rzadko bywasz u siebie.
Scyrocket? No cóż... jak na razie nie narzekam na niego ale zdecydowanie ładniejsze są szmaragdy. I dziś wybrałabym własnie je. Ja mojego przycinam od góry i trochę boki. A wygląda on, na wjeździe, w tej chwili tak:

Przycięłam tutaj gałęzie świerków, które przechodziły mi od sąsiada. Jeszcze muszę przyciąć górę.

Życie w wiejskim ogrodzie 10:24, 09 kwi 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

A tak mnie trochę poniosło z tymi kręgami
Oxalis inaczej Szczawik występuje w naturze w Brazylii, Afryce Południowej i Europie. Występuje w ponad 500 gatunkach Odmiany hodowlane często spotykane na parapetach w naszych domach i ogrodach Ta niewielka roślina posiada liście przypominające kończynę, przez co uważa się, że przynosi ona szczęście. W tym roku u mnie duuużo szczęścia

W tamtym roku prezentował się tak Oxalis Burgundy Wine

Szczawik oczywiście znam. Nie wiedziałam, że to się też tak dziwnie nazywa. Bardzo ładny, ale ma jedną wielką wadę: nie zimuje w gruncie
Niestety, to go u mnie eliminuje , mimo jego niewątpliwej urody.
Pozdrawiam.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:19, 09 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

U mnie też już gotowe wszystko, ale tylko dymkę powtykałam. Liczę na jutrzejsze opady, to rozsadzę kapusty spod folii. Z buraczkami się waham, bo jak będą chłodne noce, to im nie służy. Też jak pogoda pozwoli, ruszę w sobotę z wysiewami. Dziś pikowałam pomidory. Mam wyjątkowo małe jak na tą porę roku, bo późno siałam. Ale papryki mam cudne, już chcą kwitnąć.

ale dorodne sadzoneczki a u mnie takie mizerne
W cieniu - zacieniona 10:18, 09 kwi 2014

Do góry
...na ten pochmurny dzień trochę koloru.
Ogród cichy i przytulny 10:16, 09 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Dzisiaj skończyłam nawożenie różaneczników, azali, róż i wszystkich krzewów kwitnących. Okopałam truskawki, które rosną na środku trawnika i też je nawiozłam. Jutro ma u nas padać czyli chyba wszystko będzie ok.
Pomidory popikowałam trzeba tylko przygotować donice z nową ziemią

W miejscu gdzie kiedyś powstanie drewutnia mam ogródeczek a w nim pietruszkę, rzodkiewkę i malutką sałatę. Ależ ze mnie ogrodnik

Życzę miłego dnia

piękne warzywka moje jeszcze nie maja nawet liści właściwych jak puściły pierwsze to tak stoją ;/
Ranczo Edy 10:14, 09 kwi 2014

Do góry
Botaniczne jedne co Hanusi się podobają przekwitły ale dostałam cebulkę z kwiatkiem podobnego i kwitnie

A taki miałam
Ogród cioci 10:05, 09 kwi 2014

Do góry

Jakież piękne one

Ogród cioci 09:56, 09 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Te rabaty są wspaniałe, piękne, nastrojowe. Ten róż w tulipanach zniewala Pięknie.
A ile Twój ogród ma lat?
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies