Gocha
12:01, 12 maj 2014

Witam Cię Zeta. Byłam w sobotę u Dębskich. Ale przyznam szczerze, że niespecjalnie mi się podobało. Ja nastawiłam się na zakup traw i bylin a nie było za dużego wyboru. Chciałam kupić orliki ciemno granatowe ztych wyższych, a były tylko niebieskie i różowe niziutkie - 15 cm. .Jakieś wyższe też były ale nie wiadomo jaki kolor i chyba też jasno-różowe. Sadzonki nie grzeszyły za dużą urodą. A co do traw , które chciałam kupić to były akurat Carex Evergolg ale w katalogu cena podana dotyczyła doniczek małych- cena 3,50 netto.A tam były w doniczkach dużych a rośliny małe- i po 10 zł. A za ziemię to ja nie będę płacić. Patrzyłam też na bukszpany i te wydawały mi się drogie. Takie malutkie , które i nas pod Zamkiem można kupić po 3 zł. tam były po 6 zł. Ja nawet pod Końskowolą na wiosnę kupowałam te , które są u mnie na rabatce tej z orlikami po 3,50 za szt. Może w tym punkcie sprzedaży u Dębskich jest dużo roślin ale może w większości krzewy i drzewa. Ale trzeba pojechać i samemu zobaczyć czy Ci taki punkt odpowiada. Mnie chyba nie, będę szukać gdzieś indziej. A ta ani , która mnie obsługiwała - zreszta bardzo miła owiedziała, że oni w tym punkcie mają te rośliny, które akurat zostały przygotowane i dowiezione aktualnie z poszczególnych szkólek. a najlepiej jak to mają być duże zakupy to złożyć zamówienie mailowo. No to ja sie dopiero rozpisałam