Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Bogdzia 19:08, 12 maj 2014

Piwonie piękne ale to juz wiele razy mówiłam teraz ja mam cos do pokazania, nie wiem czy nie za ciemny?

Pszczelarnia 19:35, 12 maj 2014

Mariusz napisał(a)

Z wrażenia zaniemówiłam. Ta jedna pierwszoplanowa stała się obiektem pożądania. Bo przecież o ogrodzie trzeba mówić zmysłowo, skoro ma oddziaływać na wszystkie nasze zmysły, że zacytuję. Mariusz, cudeńka pokazujesz w tak naturalny sposób.
Czy pszczoły też ją chętnie oblatują jak inne drzewiaste?
Mala_Mi 23:49, 12 maj 2014

Pszczółka, Mariusz.. tra , la , la.... tra la , la..... udało sie ..trafiony

I to nazywa się mieć czasami szczęscie Cudna....

Bogdzia.. jak idzie o mnie to nie za ciemny.. piękny rh Żesz mam taki mały ogród....
Mariusz 06:25, 13 maj 2014

Bogdziu ma przepiękny kolor, jaśniejszy od Polarnacht, a ciemniejszy od Haga, tak więc w tonacji bardzo mi pasuje - dziękuję raz jeszcze, mieć różanecznik od Królowej i to królewski ... zapowiadam, że będę się nim chwalił i wskazywał na Twoje Różanecznikowe królestwo, nie pomijając pięknego 492 odcinka 'Maja w ogrodzie"

'Haga'

Mariusz 06:32, 13 maj 2014

Ewo, częściej niż pszczoły odwiedzają kwiaty trzmiele i kruszczyce złotawki, te hałasują na odległość Piękne słowa, gdyby jeszcze z ekranu unosił się zapach kwiatów ...

Mariusz 06:46, 13 maj 2014

Aniu, jeśli Twój ogród jest mały, to co ja mam powiedzieć przy swoich niespełna 25 arach, w prawdzie jeszcze raz tyle czystego pola jest, ale to obecnie inna bajka.
Różaneczniki w roku przyszłym, posadzę jeszcze na granicy brzóz. Tegoroczne dałem w kilku miejscach, dość mocno ścisnąłem - sceneria z sadzenia piwonii - czy dobrze, czas pokaże.

Te siewki jak loteria - kto trafi na czerwoną? bardzo się cieszę, że kwiatuszek podoba Ci się. Tak wygląda w rozkwicie

Mariusz 06:57, 13 maj 2014

zawitka napisał(a)
Ale śliczne te piwonie Obejrzałam rabaty idziesz jak burza po ogrodzie ale warto.Będę zaglądać Pozdrawiam

Bardzo mi miło

Madziarzeszow 07:02, 13 maj 2014

Cudna ta piwonia , mam nadzieję ,że mój też takim cudem się okaże ale w tym roku niestety jeszcze nie jej czas myślę ,że w następnym pokaże swój urok . Choć sama w sobie , jej liście są przepiękne

czy w tym roku można ją nawozić ?
pozdrawiam
Mala_Mi 09:09, 13 maj 2014

Mariusz. ja mam 28,6 ara.... ale jak odliczę dom i parking... to mam mniej ogrodu niż ty... no i te 25 arów ekstra...... zawsze można zagospodarować.... wiec areał na dzień dzisiejszy mamy podobny

Dwie piwonie to niespodzianka, może sie trafi czerwona... Może za rok
Jag_58 11:16, 13 maj 2014

Mariusz napisał(a)
Ewo, częściej niż pszczoły odwiedzają kwiaty trzmiele i kruszczyce złotawki, te hałasują na odległość Piękne słowa, gdyby jeszcze z ekranu unosił się zapach kwiatów ...

Mariusz te piwonie to bajka ,nawet mój M ,który na roślinkach się za bardzo nie zna był pod urokiem Twoich piwonii