Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 19:26, 04 kwi 2014

Do góry
Przy tarasie posadziłam lawendę Hidcode, a od zachodniej strony poszerzyłam rabatkę- będą tam róże i wypełniacze- żurawki i trawki- za dużo było zielonego chcę bardziej kolorowo

Lawenda i żurawki z szerszej perspektywy:

A tu widać przerabianą rabatę- jest tam jeszcze trochę bałaganu i brakuje roślin, ale pomału się zrobi

Pomysł na ogród 19:26, 04 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)

ta mi wygląda na stipę
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 04 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Anek ... nie nooooooo ... w dwóch kolorach ... nie wykazał się luj przecież to musi pasować do koloru uchwytu w takich kombinerkach na przykład ... (płaskoszczepach znaczy) ... i cały wic w tym żeby kolorystycznie konweniowało bo fiesz te luje to one nie mają starych modeli ... to się podobno z pokolenia na pokolenie jak najznamienitsze dziedzictwo przekazuje ...

no i muszę jeszcze bo zobacz:
kombinerki - płaskoszczepy
carex - turzyca
stipa - ostnica (to poniedziałkowa eureka)
kosmos - odętek
Konstancja - Izabela ...
no czy nie można pojedynczo mianować ... przecież człowiek ma tylko jeden łeb ... no i jeszcze chciałby na nim loki mieć a mnie z tego fszystkiego to się włos prostuje ...

Już jakoś przeżyję zmianę walizeczki narzędziowej ... poszukam w szafie może jakieś cudo jeszcze znajdę
Pomysł na ogród 19:24, 04 kwi 2014

Do góry

Pomysł na ogród 19:23, 04 kwi 2014

Do góry

Pomysł na ogród 19:22, 04 kwi 2014

Do góry

Igiełkowy ogródeczek 19:21, 04 kwi 2014

Do góry
Trzmielinka wypuszcza młode listki, uwielbiam ten moment:

Wrzosy wciąż dają czadu:

Niedługo będzie kolorowo od tulipanków:

Pomysł na ogród 19:21, 04 kwi 2014

Do góry
zapakowanego samochodu nie fotografowałem ,ale po wyjęciu roślin tak to wyglądało :

Ogródki ziołowe - zioła 19:20, 04 kwi 2014

Do góry

kupiłam lubczyk, myślę że z tego coś będzie.

a ten jakiś marny jest .
Igiełkowy ogródeczek 19:16, 04 kwi 2014

Do góry
Magnoli nie można się teraz oprzeć, choć sadzona w zeszłym roku ma sporo kwiatów:

Na drugim czosnek:

Dla Natalii- tu widać jak były cięte Pissardi- oczywiście nie teraz w zeszłym roku, a mimo to jeszcze na koniec roku podrosły:

Pissardii szczepiona:
Co z tym ogródeczkiem począć 19:15, 04 kwi 2014

Do góry
Moje szafirki coraz ładniejsze mam ich w sumie 30 sztuk

Prymulki prześliczne

Trawka ML chyba budzi się do życia

Lawenda ,nie wiem czy dobrze wygląda ,to jej pierwsza zima u mnie
Co się stało kwiatom ... 19:12, 04 kwi 2014

Do góry

Wczorajsze i dzisiejsze zachcianki
Skoncentrowany wyciąg z kompostu- ANHK 19:04, 04 kwi 2014

Do góry
Lidka napisała:
Skoro ci słynni się za to zabierają to i u nas kiedyś zagości.
Ja z tej lekcji zrobiłam sobie taki skrót myślowy, że to taka domowa fabryka Em-ów tylko jeszcze bogatszych i za darmo.

Lidziu.
Nie zagości kiedyś, bo już jest.
Trafiłaś w samo sedno sprawy.
Tak. To jest ogrodowa fabryka Em-ów.
Różnica jest taka, że my będziemy mieli żywe mikroorganizmy pochodzące z ich naturalnego środowiska a ich skład będzie kompleksowy. To, co wytworzyła natura w kompoście namnożymy stwarzając im do tego potrzebne warunki i w krótkim czasie zwrócimy to glebie i roślinom. Nie będzie to jeden gatunek grzyba czy kilkadziesiąt rodzin mikrobów, ale kilka tysięcy.
W Nowej Zelandii gdzie nie istnieje tak silne lobby producentów nawozów syntetycznych, ani chemicznych środków ochrony roślin działają już profesjonalne biokatalizatory ekstraktu pozyskanego z kompostu mogące pomieścić pięćset a nawet tysiąc litrów ANHK. To też o czymś świadczy.

Zdrowa różyczka z mojego ogródka dla Ciebie.

Pozdrawiam.
Początki w Kruklandii 19:03, 04 kwi 2014

Do góry
Justyśka bo ty to koło koniecznie chcesz wcisnąć nie wychodząc poza linię rabaty a tak ci nie wyjdzie ,
musisz go z lekka wystawić, toż na twoim projekcie robiłam i wyszło to i w oryginale wyjdzie,

wstawiasz babo kijek z linką i lecisz z kółkiem możesz najpierw więszym (brzeg rabaty z rogiem a potem (kolek zostaje w tym samym miejscu ) zwijasz trochę linki na szerokośc ścieżki i lecisz z kółkiem-wyspą

Co z tym ogródeczkiem począć 19:01, 04 kwi 2014

Do góry
Moje Rubensy

i Freda już w ziemi

Bajkowy ogród Weroniki 18:42, 04 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Wpadłam z rewizytą i jestem zachwycona , pięknie u Was i bardzo bajkowo. Zostaję .
Pozdrawiam wiosennie...

U Ciebie też mi się podoba. Pozdrawiam Magdaleno.

U mnie pierwsze kwiaty floksów szydlastych zwiastujących "poduchy".

Poduszeczki żagwinowe też się wypełniają kwiatuszkami.

Snieżniki wciąż kwitną a "śpiochy" jeszcze wyłażą z ziemi w listkach.

Tulipany w pąkach, czyżby biały chciał zakwitnąć jako pierwszy...

Moja bajka 18:39, 04 kwi 2014

Do góry
magnolia chyba właśnie teraz jest najpięknieksza
Mój 4 arowy azyl... 18:38, 04 kwi 2014

Do góry
Wychodzą jaskry, te gratisowe

a kwiatek grudnika wygląda dziś tak

śniedki Saundersa po hartowaniu wyhamowały
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:37, 04 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Marzenko chciałabym dosadzić do moich kulek bukszpanowych rownież ciemierniki, mam je juz prawie przekwitajace w donicy i chciałabym je miec na tej trawiasto-kulkowej rabcie żeby cieszyła oko nawet jak patrzy sie na nia z okna salonu i kącika z jadalnią - tam mam wykusz i wielkie okna prawie do podłogi więc widok z nich jest ważny. Tyle tylko że ta rabata jest raczej w słońcu i nie wiem jak ciemierniki dadzą sobie radęz tym słońcem, czy one wola cień ? Mam je pierwszy raz ............
Bedą troche "wcisnięte" pomiędzy kulkami więc cienia od kul beda mieć troche......co radzisz ?

Moje ciemierniki rosną na tzw patelni, czyli przez cały dzien w słońcu i świetnie sobie dają rade. Natomiast rosnące w cieniu zniknęly... Dopytaj jeszcze ASC ale wg mnie dadzą radę.

Sadż kulku bukszpanowe i trawy. Moja rabata wyglądała tak.... Zgodnie z projektem... I drazniła mnie liliowcami , piwoniami i rogardiaszem...zurawki zjedzone dawno przez opuchlaki...

Potem tak.....

A taeraz wygląda tak.... Zimowe zdjecie.. Przez cały rok ją teraz lubię. Z powodu trawek nie widać 9 kulek bukszpanowych
Moja bajka 18:32, 04 kwi 2014

Do góry
Kulki już w ogródku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies