Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Aneczkowe marzenia

Aneczkowe marzenia

Ivvvona 21:23, 18 maj 2014

Aniu, pozdrawiam Pewnie praca Cię pochłania bo mało Cię na forum?
elzbieta_g 21:23, 18 maj 2014

Ania ty się lenisz fotkowo
Aneczka 00:26, 19 maj 2014

Witajcie kobietki, a no praca mnie pochłania i jeszcze wielkie przygotowania do I Komuni Św. mojej córci miałam, a było co robić, bo robiłam w domku i to prawie wszystko sama, choć wiele osób chciało mi pomóc, nie powiem że nie, ale ja już taka Zosia samosia jestem i nie lubię robić kłopotu innym. No i dałam radę a co i goście byli bardzo zadowoleni, co mnie bardzo ucieszyło i o zmęczeniu zapomniałam

Elunia przyznaję się bez bicia, że straciłam wiele okazji do fotografowania, bo wiele kwiotków już przekwitło, a mój skalniak właśnie zmienił barwy z żółto-fioletowych na biało-różowo-fioletowo-wrzosowe , a ja zdjęć nadal nie mam Postaram się nadrobić te zaległości w najbliższym czasie
Aneczka 00:41, 19 maj 2014

agata19762 napisał(a)

kwiatuszki to śniedki

Elunia pozwoliłam sobie skopiować, bo mam ich sporo, a tak będę pamiętała jak się nazywają
Aneczka 22:27, 30 maj 2014

Miałam dzisiaj trochę czasu, więc porobiłam troszkę zdjęć. Zaczęłam coś zmieniać np. wzdłuż drogi między bramą a domem. Na razie mam tyle:

Z drugiej strony robiłam kanciki przed nowo powstającą rabatą

Potem pomyślałam, żeby może zrobić obrzeże, żeby ułatwić sobie koszenie. Na razie będzie z cegłówek z odzysku, a w przyszłości jak drogę wyłożymy kostką, to będą tam krawężniki, co o tym myślicie, dawać te cegłówki, żeby ułatwić sobie koszenie, czy zepsują one efekt? Doradźcie proszę? Na tej rabacie mam zamiar posadzić tuje szmaragd od furtki aż do końca domu, z przerwą ok 3-4m naprzeciw drzwi tarasowych. Przed szmaragdami będą białe róże okrywowe "swany" na długość rabaty przeciwległej z kulkami "danica" i również białymi różami "swany". Rabaty te będą wyściółkowane korą.
Co myślicie o tych obrzeżach z cegłówek? :
mój mały pomocnik załapał się na zdjęcie
myślę, że taka obwódka będzie dużym ułatwieniem podczas koszenia.
Bogdzia 22:46, 30 maj 2014

Moim zdaniem daj , bedzie łatwiej kosic i chwasty nie bedą włazic na rabaty.
Aneczka 21:10, 31 maj 2014

elzbieta_g 21:15, 31 maj 2014

Aneczka napisał(a)

nowa rabatka???
Aneczka 21:27, 31 maj 2014

Korzystając z wolnej chwili nadrobię zaległości zdjęciowe :
tak zmieniały się widoki na moim skalniaku

Aneczka 21:33, 31 maj 2014

A nowa Elunia Kulki danica a pomiędzy nimi białe róże okrywowe, tylko nie mogę dostać swany ani white cover, więc na razie wsadziłam white fairy i aspirin rose (dzisiaj kupione, cieszyłam się jak dziecko ) i zastanawiam się czy czekać do października na swany czy dosadzić do końca albo white fairy, albo aspirin rose?