Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 12:25, 30 maj 2014

R.Eden 85 zaskakuje mnie barwami nieco innymi niż w ubiegłorocznym kwitnieniu.

akanta 12:28, 30 maj 2014

Multiflora też rozpoczyna spektakl.

akanta 14:29, 30 maj 2014

Ta moja nn.w dalszych poszukiwaniach jest też bardzo podobna do Rapsody in blue.

http://www.classicroses.co.uk/products/roses/rhapsody-in-blue/

Puściłam ją wolno i jej szer,przekroczyła 5 m ,długachne pędy nieprzycinane na wiosnę przeginają się fontannowo i każdy odrost od poziomu ma bukiecik.
akanta 15:51, 30 maj 2014

Ubiegłego roku posadziłam fioletowy mak Pattys Plum w niezbyt dobrym /zbyt suchej glinie pod lipą/miejscu .Obecnie ma pąk ,strasznie jestem ciekawa jakie będzie to drugie kwitnienie.
http://www.pnos.pl/?d=of&c=byl&g=71
Kondzio 16:56, 30 maj 2014

Przeglądam twoj wątek od początku ja nie wiem jak mogłem przeoczyć tyleeeeeeeeeeee róż i tyle host i wogule ogrod z roślinami ozdobnymi posadzonych sposób naturalistyczny poprostu pieknie szczena mi opadła kocham go od od pierwszego wejrzenia hi hi hi
akanta 18:45, 30 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Przeglądam twoj wątek od początku ja nie wiem jak mogłem przeoczyć tyleeeeeeeeeeee róż i tyle host i wogule ogrod z roślinami ozdobnymi posadzonych sposób naturalistyczny poprostu pieknie szczena mi opadła kocham go od od pierwszego wejrzenia hi hi hi

Kondzio ,baaaaaaardzo dziekuje ,wcisnęło mnie w fotel od tylu miłych słów.I tak sobie tłumaczę ...jak to możliwe ,chyba tylko dlatego ,że musimy mieć podobną wrażliwość skoro ci się podoba.Cieszę się bo jak by nie ...skoro moją pracę doceniasz.Zapraszam więc na spacery i odkrywanie drobnych dosadzeń jakie powoli się odbywają.
Zeta 21:34, 30 maj 2014

Tyle róż u Ciebie ja zamówiłam dzisiaj obeliski do ogrodu może polecisz jakąś ( łatwą w uprawie ) róże na ten obelisk.... potrzeba mi wiedzy fachowca a u Ciebie takie piękne róże
Chyba się starzeje bo niby róż nie lubię a jednak mnie korci hahah
Pięknie u Ciebie tak jakby człowiek nie sadził tych roślin ...naturalistycznie i błogo
Kondzio 22:24, 30 maj 2014

akanta napisał(a)
Dziękuję elizo ,tak mi miło Ciebie gościć,spaceruj kiedy tylko zechcesz a ja będę dosadzała i pokazywała z różnych perspektyw aby Ci się nie znudził.Na początek dla Ciebie
..różanka mojego projektu w "sercu ogrodu"Niestety róże w tym roku startują od zera więc jej góry nie pokrywają jak niegdyś bywało.
Oto widok z różanki na leśną cz.ogrodu.
Wejście do różanki.Kamienny krąg wykonałam sama odwzorowując cyferblat zegara.
Widok na wejście do mojej "Swiątyni dumania " spowitej cieniem wśród brzóz-strzegą ją dwa symetrycznie posadzone jałowce kolumnowe.Łączki stokrotek nadal kwitną.
to jest obłędne
Kondzio 22:28, 30 maj 2014

akanta napisał(a)
I jeszcze kilka ujęć ogrodu w dzisiejszym deszczu.

bezcenne
dajana 22:37, 30 maj 2014

akanta napisał(a)
R.Eden 85 zaskakuje mnie barwami nieco innymi niż w ubiegłorocznym kwitnieniu.

[/quote

To moja ulubiona barwa róż, ledwie muśnięta porcelanowym różem ,przepiękny kształt i ułożenie płatków ,pachnie? Moja Eden Rose po zwalczeniu skoczka odżyła, wzmocniła i zaczyna puszczać ładne pędy .
Liczę że multiflora u mnie także zagości kiedy się przyjmą patyczki ,widzę że twoje róże już w pełnym rozkwicie ja jeszcze swoich podziwiać nie mogę, ale pąków mają moc