Mirella moje rosną w pełnym słońcu i w półcieniu, całkowity cień raczej nie wskazany , nie lubią ciężkiej mokrej gleby a młode rośliny na zimę lepiej lekko okryć - starsze duże kępy mają własną osłonę bo liście usuwamy dopiero wiosną
dostałaś szafirową
Cudne te morelowe i mają śliczne liście ..... jak na tulipany. Aniu podawałaś nazwę? Jeśli tak to przegapiłam i proszę napisz jeszcze raz.
Ogólnie nie lubię tulipanów, ale te są chyba dość niskie, fajny kolorek mają no i te liściory we wzorki
piwonia koperkowa nawet w takim stadium daje czadu, mam nadzieję, że będziesz robić jej systematycznie zdjęcia - na razie u Ciebie pooglądam i jak mówisz że daje radę w piasku to może też sobie zafunduje
Myślałam aby rozmieścić to w lewym rogu. Najlepszym rozwiązaniem byłoby tu półkole i po sprawie. Tylko, że mi koła, półkola nie pasują. Trzeba by to w jakimś kwadracie lub prostokącie umieścić wysypanym kamykami.
Zdjęcie kiepskiej jakości ( pod słońce) i power point mi nie działa.
Planowałam początkowo zrobić identycznie jak ma Gabisia, ale zabierze mi to za dużo miejsca, dlatego chce umieścić to jednak w rogu.
Konrad.. zaraz idę obejrzeć coś nafocił.. bo jestem bardzo ciekawa zmian w ogrodzie.. i gdzie upchałeś te róże
Agata - z przyczyn prozaicznych ograniczam na razie wszelkie wydatki.... normalnie bym kupiła, a teraz muszę poczekać na lepszy czas.. nie muszę mieć wszystkiego.. a prymulki jak raczą sie rozrosnąć to sie podzielę, ale na razie stoją jak zaklęte.. i są maluśkie.. widać po listkach krokusów ..
Tak sobie oznaczyłam hosty, by nie zdeptać, bo już kiełkują.. i pies też tam łazi.. dziś połamał mi całą kępę narcyzów.. nawet do flakonu się nie nadają..
Bożena, akurat w tym miejscu jest prawie sam piasek Żółty piasek.. i to głęboko.. ten fragment rabaty dorobiłam na miejscu w któym trzymałam piach i miałam posadzić tam coś co lubi sucho. Kupiłam piwonie, nie miałam pomysłu gdzie ja wcisnąć to poszła do piasku I tam została.. stwierdziłam, że jej to pasuje, to niech rośnie ..
Za to twoje martagony posadziłam w piękna glinę... jak sie dogrzebią korzeniami niżej.. to dojdą to zakopanego niedorobionego kompostu z trawy.. jak na razie nie narzekają, że rosną w tak ciężkim podłożu...
Patrz jakie piękne
I widok od góry.. widać tam twoje ciemierniki Malutkie, ale jest ich sporo