Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:43, 03 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Bardzo mi się teraz podoba miodunka

No i moja magnolka - no trudno - muszę wkleić wszystkie trzy kwiatki

Czy to może magnolia Nigra
Byłam dziś u Kapiasów były Susan, Betty i jeszcze jedne.
A ja chcę Nigrę albo Genie.
Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 20:42, 03 kwi 2014

Do góry
madzielena napisał(a)
Mam ogromną prośbę o pomoc w przycięciu starych drzew owocowych, które wyglądają następująco:

wiśnia, odmiany nie znam, w zeszłym roku po owocowaniu obcięliśmy przewodnik ponieważ nie dało się z niej zbierać owoców i była za wysoka. Tej wiosny w ciepły dzień zrobiliśmy cięcie sanitarne, nie było wiele do cięcia. Wycięłam również gałęzie rosnące do wewnątrz korony oraz te, które wyraźnie o siebie ocierały. Co dalej z tą wiśnią zrobić? Cięcie wiśni, jak rozumiem, po owocowaniu?

Czy takie cięcie ma sens? 5 gałęzi do skrócenia - czy tej wiśni nie zaszkodzę?

Madziu, ponieważ temat jest obszerny o cięciu odnawiającym poczytaj tu

Dodam, że nie powinno się w jednym roku przeprowadzać drastycznych cięć.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:41, 03 kwi 2014

Do góry
Mirella moje rosną w pełnym słońcu i w półcieniu, całkowity cień raczej nie wskazany , nie lubią ciężkiej mokrej gleby a młode rośliny na zimę lepiej lekko okryć - starsze duże kępy mają własną osłonę bo liście usuwamy dopiero wiosną
dostałaś szafirową

te kolorki będą dopiero za 2-3dni
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 20:38, 03 kwi 2014

Do góry
mój płot też będzie kiedyś tak wyglądał......

moje wnuki będą się nim cieszyły.....

W miniformacie 20:33, 03 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:32, 03 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I w zasadzie nic więcej nowego.... zakwitły kolejne tulipany.... nie wiem jakim cudem one tu są ... rok temu też sie zastanawiałam..

To fot sprzed roku.. dokładnie 24 kwietnia.. wtedy kwitło dokładnie to samo co dziś.. wszystko 3 tygodnie wcześniej...
24 kwietnia 2013

Posadziłam 10 tulipanów (tych morelowych.. po roku widać, ze jest ich dużo więcej..

Cudne te morelowe i mają śliczne liście ..... jak na tulipany. Aniu podawałaś nazwę? Jeśli tak to przegapiłam i proszę napisz jeszcze raz.
Ogólnie nie lubię tulipanów, ale te są chyba dość niskie, fajny kolorek mają no i te liściory we wzorki

piwonia koperkowa nawet w takim stadium daje czadu, mam nadzieję, że będziesz robić jej systematycznie zdjęcia - na razie u Ciebie pooglądam i jak mówisz że daje radę w piasku to może też sobie zafunduje

hihihihi wszystko od Ciebie zgapiam - wybacz ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:31, 03 kwi 2014

Do góry
Piwonia drzewiasta od Mariusza Jest spora.. ciekawe czy zakwitnie..

A tak kwitnie bukszpan...

Więcej fotek nie ma...
U Oci ... 20:31, 03 kwi 2014

Do góry
Teraz mój dylemat. Miejsce na brzozy + ognisko.

Myślałam aby rozmieścić to w lewym rogu. Najlepszym rozwiązaniem byłoby tu półkole i po sprawie. Tylko, że mi koła, półkola nie pasują. Trzeba by to w jakimś kwadracie lub prostokącie umieścić wysypanym kamykami.

Zdjęcie kiepskiej jakości ( pod słońce) i power point mi nie działa.

Planowałam początkowo zrobić identycznie jak ma Gabisia, ale zabierze mi to za dużo miejsca, dlatego chce umieścić to jednak w rogu.

W miniformacie 20:30, 03 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj o normalnej godzinie przyszłam to chociaż trzy zdjęcia zrobiłam.

Wiosna na całego i nawet wieczór dzisiejszy ciepły oby tak dalej.

Botaniczne tulipany pierwsze kwitną.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:29, 03 kwi 2014

Do góry
Konrad.. zaraz idę obejrzeć coś nafocił.. bo jestem bardzo ciekawa zmian w ogrodzie.. i gdzie upchałeś te róże

Agata - z przyczyn prozaicznych ograniczam na razie wszelkie wydatki.... normalnie bym kupiła, a teraz muszę poczekać na lepszy czas.. nie muszę mieć wszystkiego.. a prymulki jak raczą sie rozrosnąć to sie podzielę, ale na razie stoją jak zaklęte.. i są maluśkie.. widać po listkach krokusów ..

Tak sobie oznaczyłam hosty, by nie zdeptać, bo już kiełkują.. i pies też tam łazi.. dziś połamał mi całą kępę narcyzów.. nawet do flakonu się nie nadają..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:24, 03 kwi 2014

Do góry
miss_house napisał(a)
Beatko, to może obsadź żurawką w żółto-cytrynowym kolorze, przetykaną czarnym konwalikiem?
wydaje mi się, że tam potrzeba koloru, a murek będzie fajnym tłem... a żurawki są bardzo wdzięczne, utrzymując kolor przz cały rok

jak niskie to tujki Danica w żurawkach i niskich trawkach, cebulowe jak najbardziej, dużo... wiosną będzie pięknie, poniżej moje carexy zimą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:22, 03 kwi 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Szkoda, że Gienia nie będzie kwitła.

Ewa tak myślałam, jednak się myliłam, mam kwitnącą Gienię

Czarnula się pokazuje...jednak jej pąk trochę złapało po nocnym przymrozku, ale na szczęście rozkwita
Mój 4 arowy azyl... 20:21, 03 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

O to ja chciałabym, żeby był niższy, czyli uszczykiwać.

Umówmy się na telefon we wtorek, a przywiozę Ci roślinki może w środę lub czwartek, poniedziałek jednak mam napięty i nie miałabym kiedy wykopać.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 03 kwi 2014

Do góry
Tulipany i bukszpany w pąkach

Trzmielinki z nowymi listkami

Nie ma się co dziwić , gdy wracam z pracy było +23 stopnie. taka sama temperatura jak w Atenach
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:19, 03 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
A ten nie wie co ma z sobą zrobić i kiedy przestać kwitnąć znowu ma 2 pąki

U mnie padało w nocy i nie było przymrozku, padało rano a teraz wychodzi słoneczko ale jest chłodno.

U mnie różowy też kwitnie, właściwie to juz przekwita.Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:19, 03 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moja w tamtym roku miała trzy pędy i trzy kwiatki a w tym roku znów będą trzy , na razie jakieś lichutkie sa i to własnie jest róznica w urodzajności ziemii.Pięknie Twoje wyglądają.

Bożena, akurat w tym miejscu jest prawie sam piasek Żółty piasek.. i to głęboko.. ten fragment rabaty dorobiłam na miejscu w któym trzymałam piach i miałam posadzić tam coś co lubi sucho. Kupiłam piwonie, nie miałam pomysłu gdzie ja wcisnąć to poszła do piasku I tam została.. stwierdziłam, że jej to pasuje, to niech rośnie ..

Za to twoje martagony posadziłam w piękna glinę... jak sie dogrzebią korzeniami niżej.. to dojdą to zakopanego niedorobionego kompostu z trawy.. jak na razie nie narzekają, że rosną w tak ciężkim podłożu...
Patrz jakie piękne

I widok od góry.. widać tam twoje ciemierniki Malutkie, ale jest ich sporo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:18, 03 kwi 2014

Do góry
Narcyzy i hiacynty
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:18, 03 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest w sklepie, a na pewno był
Wczorajsze prymulki... dziś pada deszcz...

piękne te bieluszki
u mnie tylko postraszyło deszczem ...raptem 15 minut
a szkoda....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 03 kwi 2014

Do góry
Suzan zaczyna pokaz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies