Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 18:52, 11 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Madzia... macierzanka cytrynowa bossska - to będzie chciejstwo do pienińskiego ... gdzie ją kupowałaś? Wysoka rośnie? Można po niej czasem deptać?
Sorki, że tak dużo pytań, ale potrzebuję coś zadarniającego...

PS
A linkowanie miało być dopiero w kolejnym sezonie ... ale się rozpędziliście

Gusiarz...macierzanka jedna od pana Trawki a druga u nas na miejscu kupowana, czy chodzić można to nie wiem...bo ona rosnie w miejscu gdzie nikt nie chodzi (no chyba, że ja w momencie jak coś tnę lub piele i nic jej się nie dzieje)

Szybko zadarnia też karmnik...rozsiewa się niemiłosiernie. I chodzić można a nawet trzeba.

tak wyglądał w zeszłym roku

tak w trakcie

i w tym...

a jeszcze mnóstwo rozsiało się na rabaty po bokach i wywalam go...

Za rok zastanawiam się nad linkowaniem grabów (ktorych nie mam a planuję przed ogrodzeniem)
Teraz śliwę będziemy linkować...
Nula 19:30, 11 maj 2014

Cudowny ogród ,mam pytanie jakie thuje rosną między gabionami?Pozdrawiam serdecznie
gusiarz 19:32, 11 maj 2014

Aaaaaaa, oczywista oczywistość... to o grabach pisałaś na następny sezon! Sorki... pomięszałam .
Dzięki za info o roślinkach. Karmik mam, ale przenoszę przed domek dla dzieciarni. Tam posadzę między kamieniami. Macierzanka cytrynowa to w sumie tymianek.. ale on u mnie wielki urósł i też sie wysiewa mocno gdy nie przytnę na czas ... poczytam jeszcze o niej...
Magda70 19:50, 11 maj 2014

Nula napisał(a)
Cudowny ogród ,mam pytanie jakie thuje rosną między gabionami?Pozdrawiam serdecznie

Witaj Nula, to są zwykłe najzwyklejsze tuje...kupowane za czasów kiedy nie interesowała mnie odmiana niestety...
akurat dziś robiłam porządek ze zdjęciami i znalazłam zdjęcie z 2008r zaraz chyba po posadzeniu...

Pawlus 19:59, 11 maj 2014

Uwielbiam takie nowoczesne ogrody i proste linie. Zapisuję do ulubionych żeby nie szukać w gąszczu wątków.
noemi 20:05, 11 maj 2014

Jak pielęgnowane to i zwykłe tuje są ładne …Madziu , nie wiem czy już chwaliłam , ale pięknie z gabionami i nowym tarasem

a wiesz, że ja często wracam do Twojego wątku z Holandii … z tego centrum ogrodniczego … szkoda , że u nas ciągle brak takich miejsc …

czekam na linkowanie … to już będzie szał …

pozdrawiam
Zeta 20:34, 11 maj 2014

Wpadłam zobaczyć co to za poruszenie....
Jakaś impreza bezemnie?
Madzia a ta macierzanka to można po niej chodzić?
Magda70 20:40, 11 maj 2014

Zeta napisał(a)
Wpadłem zobaczyć co to za poruszenie....
Jakaś impreza bezemnie?
Madzia a ta macierzanka to można po niej chodzić?

Zetka...w sumie to nie do konca wiem czy można. Jak coś tam tnę to depczę po niej i zyje...
aga_szsz 20:55, 11 maj 2014

Jakie miernotki te tuje były Ale teraz super z gabionami wyglądają
beta 21:16, 11 maj 2014

padłam i wstać nie mogę....jak cudnie...wpraszam się na kawkę na tym cudnym tarasie

buziam