Jasiu, podziwiam ogromne kępy kamasji, serduszek, host i wszędobylskich niezapominajek
Masz czarowny ogród
U mnie perovskia też za pomocą rozłogów się mnoży. Jednak wolę z siewu. U Ciebie też powinny być siewki, może trudniej je dostrzec wśród tylu roślin.
kilka fotek z sobotniej pracy przy stolarni, nie wszystko ogarnęłam na raz, ale już jest lepiej
róże + szałwia,dalej 4 lawendy i bukszpany
wjazd, po prawej stronie warzywnik, już rzodkieweczkę mam
bukszpanik po cięciu
ulubiona szałwia
Takmi chodzi po głowie, żeby przesadzić tego perukowca w inne miejsce, może przed tujami. Na tle płotu jest kompletnie niewidoczny. Na dodatek jest jakiś nieforemny, z tyłu wyższy, a z przodu niższy i te pędy takie łysawe. Może go przyciąć? Zabieram się za tą rabatę, wstępnie chciałam posadzić z przodu tawułkę limonkową, ale teraz jak zastanawiam się nad wyprowadzką perukowca sama już nie wiem.
Ups w rozerwanym worku po korze W ferworze walki
Anitko, dzięki serdeczne za wszystko! Przygotowałam przywrotnik ostroklapowy dla Ciebie, kuklika (drugi do kolekcji, bo sobie kupiłaś-to z pomarańczowym kwiatkiem) i jak mi się jeszcze przypomni co Ci obiecałam, to dołożę. Buziaki!!
Dziękuję i zapraszam Niestety dziś już nie będzie fot, aparat się ładuje Dziś u nas była dość ładna pogoda przed południem, wsadziłam zakupione rano jednoroczne : margerytki i begonie. Jutro postaram się pokazać. Pozdrawiam odwiedzających
I druga strona "medalu"
Małgosia, Karolina (Popcarol) i jeszce moja przyjaciółka z mamą
Małgosia zawsze ciekawie opowiadamciekawe historie- tak było i tym razem
Wiadomo po kim tą umiejetność odziedziczyła- tu nasze miny przy opowieściach mamy Małgosi
Witam ponownie
oto skrawek przy płocie z przesówną bramą niewiem co tam posadzić żeby nie rosło za szeroko,ze względu na brame która może poniszczyć rośliny ja się rozrosną przy otwieraniu i zamykaniu bramy.
podpowiedzcie coś