Bardzo dziękuję kochani za wszystkie wizyty i wpisy. Bardzo mnie one cieszą. Nie odpowiem indywidualnie, bo góści mam. Teraz tylko fotki na dobranoc i zmykam. Miłego weekendu
Wczoraj ciężko pracowałam na działce a dzisiaj tylko rzut oka co mnie czeka w następne dni pod warunkiem, że będzie znośna pogoda - przecież jest maj nie może być tak zimno
Od dłuższego czasu "podczytuję" Ogrodowisko, ale dzisiaj dopiero zdecydowałam się zarejestrować i założyć watek. Mój ogródek tworzy się już prawie 3 rok i ciągle mu czegos brakuje. Cały czas się uczę. Bardzo proszę o rady, bo wiem, że z Waszą pomocą uda mi się stworzć ladny ogródek.
Mam taką rabatę pod oknem, strona południowo-zachodni, ale czegoś mi tam brakuje, coś nie pasuje co zmienić?
a tutaj ciąg dalszy tej rabaty, strona południowa, chcę ją całkowicie zmienić tylko nie wiem co mozna posadzić przy murze domu.
trawka po koszeniu idealnie wygląda dużo stron do nadrobienia miałam i stwierdzam iż rabaty nowe świetne i kanciki idealne działasz na wszystkich frontach i domowych i ogrodowych perfekcyjnie kiełbaski z wędzarni ....oj aż ślinka cieknie , u mnie jeszcze wędzarnia nie przetestowana
Długo zastanawiliśmy się czy powiększyć rabatę wzdłuż szmaragdów, aż w końcu decyzja zapadła: TAK. Oto zdjęcia przed w trakcie i po Uwagi mile widziane, może coś trzeba dodać, może coś na pniu?
przed
po (świerk przy kąciku z ławką jest do przesadzenia)
a tu od szmaragdów 7 hortensji limelight, wzdłuż szmaagdów sa żurawki a pozostałe miejsca zajmuje lawenda
przepraszam za słabe fotki ale jeśli możecie doradzić co mu jest, te liście pojawiają się od środka korony , jest szczepiony, u mnie drugi sezon. pod nim rosną żurawki na wzniesieniu -trochę wyżej niż posadzony grujecznik, a pień jest odkryty dzięki doniczce bez dna która oplata pień,a żurawki ostatnio miały opuchlaka.
Mój kochany mężuś odwalił dziś kawał dobrej roboty i to z własnej, nieprzymuszonej woli Powiększył warzywnik, rozebrał stary kompostownik i rozsypał kompost. Jeszcze chwila, a zacznę wierzyć, że naprawdę się wkręca
Dzisiaj lodowato, deszczowo, poprostu brzydko. Temeperatura 4,5 stopnia. Chyba przyszła przedwcześnie zimna Zośka - Ogrodnicy. Po pracy zabrałam mój warzywniak do domu a hortensje dostały kołderkę może przeżyją?
Pomimo zimna poszłam na spacer. Krótki jeszcze padało