Kłaniam się Szefowej w pas i dziękuję za przemiłe słowa !
Marzenia ... - kto wie?
Czasem się spełniają w zupełnie nieoczekiwanej formie. Na przykład - jako dziecko, mając tylko starszą siostrę, chciałam mieć starszego brata i młodszą siostrę, i co? - i mam syna i córkę, która jest młodszą siostrą swojego starszego brata
Albo - marzyłam, żeby chodzić do tego samego liceum, co moja siostra - i chodziłam - na wywiadówki do syna
Danusiu, u mnie już dziś nie pada, więc chyba nawet zaraz po pracy polecę do ogrodu, chociaż oprysk promanalem zrobię i budleje przytnę, bo krzaczory wielkie, nic nie zmarznięte
No właśnie byłam ciekawa, myślę żeby spróbować raz zimować je w donicy, taka zima była łagodna, może i następna taka będzie
Ja kupiłam na wyprzedaży w obi dużo taniej, trochę przesuszone ale wszystkie pięknie się wzmocniły w ogrodzie
Czarne, ciekawa jestem jak wyglądają?
Ja mam ciemno bordowe, też śliczne
Za mokro i zgniło jest, ja tylko po brzegu wycinam co leży na trawniku, reszta jak się łazi, to nogi się zapadają w błocie... Czekam z cięciem do pocz. marca chyba.
Nie, to zakupione, a te z zeszłego roku z donic rosną w gruncie.
Robię tak: ponieważ ciemierniki można kupić wtedy gdy kwitną czyli na przełomie przedwiośnia- co roku kupuję właśnie wtedy, zdobią donice, potem idą do gruntu, a w następnym roku znowu kupuję nowe. W ten sposób wiem, jakie kolory kupuję.
I mam ciemierników coraz więcej. Cieszą zimą.
Teraz w gruncie mam kwitnące czarne Z zeszłego roku z Berlina.
Wertykulację pełną i rzeczywiście dwukrotną wzdłuż i wszerz robimy na co najmniej dwuletnim trawniku. Jak się uprzesz i trawnik jest jednoroczny, ale dość gęsty - to też zrobisz i nikt nikogo tutaj z tego powodu nie będzie ścigał. Chcesz? to rób.
Czy to nie za wcześnie? Nie wiem, może za wcześnie, ale jak wygląda trawnik nie pokazałeś, a ja go nie widziałam, więc nie mogę się na 100% wypowiedzieć.
Albo - zrobisz po prostu wertykulację płycej ustawione noże
Masz tutaj 150 stron wątku, pooglądaj zdjęcia. Ale dla pewności, żeby krócej było, poczytaj te artykuły i pooglądaj zdjęcia
Danusiu Kochana Jesteś jedyną osobą ,na której krytykę tak niecierpliwie czekam i która mnie tak uszczęśliwia
W kwestii podokiennej mam już jasność. Będzie sama hakonechloa bez konwalnika
Jeżeli chodzi o taras to wróciłam do mojego pierwszego postu na tym forum 3 lata temu, kiedy to chciałam jedną rabatkę z Wami uzgodnić a Wy zrewolucjonizowałyście mój ogród Chwała Wam za to!
Tu jest podobnie . Przy okazji rabaty podokiennej dowiaduje się ,że wiszące kwiaty są passe ( naprawdę nie wiedziałam ) i lampy mojego pomysłu wkomponowane w taras również. A ja byłam taka dumna ze swojego pomysłu
W kwestii kwiatów nie ma problemu, będą w stojących donicach.
Docelowo pomysł z donicami podświetlonymi od dołu bardzo mi się podoba ale musze odczekać chwilkę, jeszcze taras dobrze nie wysechł ja już będę wymyślać zmiany. W końcu się Emuś zbuntuje
Ale zrobię jak radzisz I będę miała gdzie włożyć surfinie, które wisieć nie powinny
Raz jeszcze serdecznie Ci dziękuje !! Jesteś najlepsza i niezastąpiona