Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:44, 19 lip 2016

Do góry
Ogólne widoczki

Baron czerwienieje

Bambusy na modłę tajlandzką zostały przycięte bo mają robić za żywopłot w donicy. I tak je znów zżarły przedziorki...ciekawe kto te walkę wygra

Zakwitły mi nawet lilie, nie pożarte przez slimaki?

Rododendronowy ogród II. 18:28, 19 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Śliczną masz tę rabatę z floksami Musisz częściej ją fotografować Lilie cudowne - to musi być zapach Aż się rozmarzyłam...
U mnie zawilce jesienne też nie przezimowały

Lubie na nie patrzec , zarówno na floksy jak i na lilie ale obydwie rabaty poprawek wymagają bo lilii czesc zgniła a floksy muszę troche poprzesadzac.

Moja działka na Dębowym Lesie 16:36, 19 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
ale u Ciebie pięknie kolorowo i lilie i liliowce cudownie

Dzięki.Lato jest cudne
Guzikowiec zaczyna

Jeżówki też bardzo lubię

Jeżówka Secret Joy
Ogródek Iwony II 16:18, 19 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonko przyszłam nadrobić zaległości
Spotkanie udało się na 100% to widać po zadowolonych minach na zdjęciach
zakupy poczynione a niby tylko ziemia miała być kupiona hi hi z nami tak już jest idziemy po jedno a wychodzimy z 5 innymi rzeczami
Na sadzonkę skrętnika bardzo liczę wiec hoduj co byłoby się czym podzielić.
Ciesz się,że lilia zakwitła prawidłowo bo u mnie jest żółte szaleństwo i lilie i jeżówki zakupione jako różowe kwitną na żółto muszę wziąć plakatówki od Filipa i je przemalować na różowo
...

Tereniu zaraz do ciebie wyślę wiadomość, co będzie to mój supełek na chusteczce (tata zawsze wiązał, by pamiętać, a potem nie pamiętał, co miał zapamiętać )
Musze w takim razie porobić sadzonki z listków.
Tu jest taki watek na forum o skrętnikach i fajne instrukcje rozmnażania
Moja sąsiadka ma same żółte lilie i jak dziś patrzyłam przez okno, ładnie wyglądają w dużej ilości.
Kupowała jako białe, a ma żółtki
Kamienny ogród patykiem malowany 12:45, 19 lip 2016

Do góry
Sylwia dobrze, że chodź w tych dwóch "cyckach" lilie przetrwały. Tak myślałam, że to tam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:57, 19 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Bo ja mam wizję
kiedyś dojdę do finiszu
są obsuwy czasowe i finansowe i się wlecze
co do dojrzałych ogrodów, pracy jest o niebo więcej, strasznie dużo...

niby tylko cięcie kulki tamaryszka, a już 3
robota z drabiny i to sprzątanie

orzech już 5 raz cięty, drabina i sprzątanie
róża w kole bluszczowym
męczyłam się na drabinie
a sprzątanie i kolce, masakra

nieustanne cięcie winobluszczy, bo inaczej zarosną wszystko

kancików w metrach nie policzę
czuję w dłoniach
itd
na bank te lilie po całości dosadzę
lilia Big Brother- cudo

Fajny ten pomysł z tamaryszkiem
Ja orzecha tnę raz w miesiącu, ostatnio na cięcie, a w zasadzie sprzątanie po załapała się Aga
U mnie do takiego cięcia jak u ciebie winobluszcz rdest auberta, mimo częstego ciachania ciągle kwitnie, ale cieszę się bo się nie rozsiewa i nie zauważyłam by się rozłogami ukorzeniał Więc chyba łatwiejszy w prowadzeniu od winobluszczu
Nie strasz mnie tą ilością roboty bo u mnie teraz jest mega dużo , a jak będzie więcej jeszcze to padnę
Do ideału trzeba dążyć, wierzę, że kiedyś osiągniesz i może wtedy ciut odpoczniesz chyba, że znowu coś wymyślisz
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:38, 19 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie ciągłe zmiany, kiedy Wy odpoczywacie skoro cały czas coś nowego powstaje? Wydawałoby się, że jak ogród dojrzały to roboty przy nim mniej , ale Ty chyba tak nie potrafisz

Bo ja mam wizję
kiedyś dojdę do finiszu
są obsuwy czasowe i finansowe i się wlecze
co do dojrzałych ogrodów, pracy jest o niebo więcej, strasznie dużo...

niby tylko cięcie kulki tamaryszka, a już 3
robota z drabiny i to sprzątanie

orzech już 5 raz cięty, drabina i sprzątanie
róża w kole bluszczowym
męczyłam się na drabinie
a sprzątanie i kolce, masakra

nieustanne cięcie winobluszczy, bo inaczej zarosną wszystko

kancików w metrach nie policzę
czuję w dłoniach
itd
na bank te lilie po całości dosadzę
lilia Big Brother- cudo
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:40, 19 lip 2016

Do góry

Anafalis i złocień
pomarańczowe lilie już przekwitły

a to początek tej rabaty pod oknami
Moja działka na Dębowym Lesie 07:44, 19 lip 2016

Do góry
ale u Ciebie pięknie kolorowo i lilie i liliowce cudownie
W zgodzie z naturą 01:13, 19 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Elu, dzięki za odwiedziny u mnie.

Przeczytałam wszystko Masz już fajny ogród, odwiedzają Cię takie same zwierzaczki co u mnie - zaskroniec mieszkał sobie w zgromadzonym drewnie kominkowym mając ponad metr Dobrze, że na razie go nie widzę
O szpakach w trawniku przeczytałam, dobrze wiedzieć
Milo mi będzie odwiedzać Cię i gościć u siebie. Zaznaczam i pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Jolu
Ogród może i fajny, ale nie ogrodowiskowy , potrzebuje wiele zmian

Metrowego zaskrońca nie zazdroszczę

Do ogrodu zapraszam a w gościnę przyjdę

wrobelki napisał(a)
Elu a czym nawozisz hortki? i jak często nie bardzo się orientuje z tym nawożeniem tu czytałam że często trzeba a jak nawóz kupowałam do hortek w granulkach to mi mówili że najpóźniej do lipca a później nic. Teraz już sama nie wiem co i jak

W sklepie ogrodniczym kupiłam pierwszy lepszy nawóz do hortensji i aplikuję zgodnie z tym co napisane na opakowaniu
Sprawdzę jutro, to napiszę dokładniej

AsiaK_Z napisał(a)
Elu, zwinęłam Ci jeden słoik ogórasów
Kfiotki piękne Miłego dnia

No właśnie, wyraźnie brakowało jednego na zdrowie
Asiu, wybierasz się może do Rosarium? Ja jadę w niedzielę

alis napisał(a)

Elu, ja na swoje kwiatki, też te pojedyncze egzemplarze, chucham i dmucham i cieszę się nimi przeogromnie

No to jest nas dwie

Alicja169 napisał(a)
Przychodzę przywitać wielkopolski ogródek.
Pniewy pamiętam z lat dziecięcych (dawno to było), chyba na jakiejś koloni tam byłam w pobliżu.. pamięć słabo odtwarza wydarzenia, ale nazwa miasta pozostała w pamięci.
Obejrzałam wizytówkę ogrodu i powoli przeglądam wątek, zaznaczony do podglądania.
A Twój uśmiech na avatarku wart poświęcenia czasu na częste wizyty.
Pozdrawiam z Mazowsza.

Miło mi
Widzę, że mamy powiązania z dwóch stron, bo moja synowa pochodzi właśnie z Twojego Józefowa
Dziękuję za komplement
Pozdrawiam

Milka napisał(a)

One potrzebują podpórek, bo inaczej tak na boki lezą, moje w przyszłym sezonie dostaną, wnerwia mnie to ich płożenie
Ale masz wyplewione, ani chwaścika i lilia piękna, ale ja wszystkie lubię

Ona jest młodziutka, dostałam ją w tym roku. Rzeczywiście zauważyłam, że im dłużej rośnie tym bardziej się chyli, myślałam, że to deszcz i wiatr ją załatwił, mus zrobić podpórkę
Irenko, chwaścików po prostu nie fotografuję
Lilii było więcej, ale została tylko ta, na dodatek kupiona jako czerwona , też je lubię i będę miała więcej

kamila66 napisał(a)
Ela obejrzałam ogród, jest bardzo dojrzały, pięknie zielona trawa, wisteria, milin, hortensja, lilie zachwycają, warzywnik i zbiory pierwsza klasa
Sielskie miejsce

Czy mały pomocnik to Twoja córunia?

Dziękuję za odwiedziny
Ten mały pomocnik, to moja najmłodsza wnuczka
Do zobaczenia w niedzielę

Margarete napisał(a)
Ale ogóry wypasione...i jak smakowicie w słojach wygladja

Wypasione dobrze powiedziane, trochę się przy nich nachodziłam
Rododendronowy ogród II. 00:00, 19 lip 2016

Do góry
Śliczną masz tę rabatę z floksami Musisz częściej ją fotografować Lilie cudowne - to musi być zapach Aż się rozmarzyłam...
U mnie zawilce jesienne też nie przezimowały
Moja działka na Dębowym Lesie 23:49, 18 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Cudne masz róże, lilie i liliowce Teraz ich czas

Tak, tak, teraz to najpiękniejszy czas dla Lili i cudnych liliowców
ale nie tylko
tuja whipcord- ja nazywam ją dredzik

I biała jarzmianka też zakwitła
Ogródek Iwony II 23:30, 18 lip 2016

Do góry
Iwonko przyszłam nadrobić zaległości
Spotkanie udało się na 100% to widać po zadowolonych minach na zdjęciach
zakupy poczynione a niby tylko ziemia miała być kupiona hi hi z nami tak już jest idziemy po jedno a wychodzimy z 5 innymi rzeczami
Na sadzonkę skrętnika bardzo liczę wiec hoduj co byłoby się czym podzielić.
Ciesz się,że lilia zakwitła prawidłowo bo u mnie jest żółte szaleństwo i lilie i jeżówki zakupione jako różowe kwitną na żółto muszę wziąć plakatówki od Filipa i je przemalować na różowo
W piątek będę jechała do Władysławowa i mam zamiar odwiedzić szkółkę we Franku może nabędę jeżówki w odpowiednim kolorze a i ogrody chcę zwiedzić.
Zbyszek widzę też chce mieć swój udział w tworzeniu ogrodu,ale to dobrze masz wsparcie. Janek jak by miał wybrać coś do ogrodu to by pewnie wziął pierwszą lepszą donicę aby tylko była

edit:

(szyba wymieniona w aucie, ale jak to bywa nieszczęścia chodzą parami Filipowi spadł mój telefon i też był do wymiany )

Moja działka na Dębowym Lesie 21:08, 18 lip 2016

Do góry
Cudne masz róże, lilie i liliowce Teraz ich czas
Pszczelarnia 20:26, 18 lip 2016

Do góry
Pełnia lata na rabatach.

Nawet chwasty udają kwiaty rabatowe.

Ciągle jeszcze lilie w pąkach. A jarzmianki już w pełni.

Kocimiętka kubańska przekwita a krwawnica zaczyna.

Mikołajki i krwiściągi z miskantami.

Kamienny ogród patykiem malowany 14:54, 18 lip 2016

Do góry
Anula takie komplementy z ust profesjonalistki to naprawdę dla mnie wiele - dziękuję (ja uwielbiam Twoje zdjęcia)
Grzyby są wszędzie, nawet tam gdzie zdecydowanie nie powinny, ale z tych jadalnych oczywiście jestem bardzo happy.
Mam nadzieję, że kiedyś znajdziesz chwilkę i jednak się do mnie przywieziesz
EM jest na pozycji przegranej i w głębi duszy to wie, więc rabata powstanie - jak się już obrobię z pracami poza ogrodowymi.

Agata bardzo mi miło i dziękuję - o Sumaku napisałam u Ciebie.

Jolanko miło mi, że zaglądasz chociaż ja Ciebie i pozostałych bardzo zaniedbuję....ale poprawię się i nadrobię....pewnie po sezonie ogrodowym dopiero

Ewo Hibiskus - Summerific "Midnight Marvel" - taka miał etykietę. Jest u mnie drugi sezon i jest piękny, ma piękne kwiaty i liście - jedyna wada - że późno wychodzi bo chyba pod koniec maja dopiero. Były jeszcze z zielonymi liśćmi i różowymi kwiatami.
Za pochwały dziękuję - do Twoich zdjęć mi jeszcze brakuje, ale ćwiczę

Lucy moja serduszka nie dość, że nie zanikła to jeszcze się powiększyła i to sporo bo maleństwo kupiłam w Casto w tym roku.

Sylwia zdjęcia robiłam tuż po koszeniu więc wyglądało na zadbane. tydzień później wszystko znów jest za kostki i można zacząć od początku. poza tym mam wszystkie ale to wszystkie rabaty rozgrzebane. Przekopywałam, sadziłam nowe ale wszędzie są puste placki zostawione i donice stoją. Ogólnie jest straszny bajzel. U Ciebie jest wszystko dopilnowane i dopieszczone, a u mnie w tym sezonie jest wszystko na głowie - z braku czasu.
Kosodrzewina była kupiona z taką właśnie etykietą - ale teraz po przestudiowaniu kilku stron w necie (za radą Kamili) coraz bardziej się skłaniam, że to sosna gęstokwiatowa, tylko jeszcze nie rozszyfrowałam jaka umbraculifera?

Ewo zapraszam częściej na spacery - komarów w stawie nie ma. one się lęgną na płyciznach a tam aż takich nie ma, poza tym ryby zjedzą wszystko.

Asiu właśnie ja z tego parku usiłuje ogród zrobić...bo za mało kwitnie.

Domi

Kamila oczko jest przy dużej wierzbie, obok altanki - nie wiem czy Ci to jakoś pomoże. Wszystkie takie wystające cycki w stawie mają płytszą wodę i rosły tam lilie, ale przez ostatnie suche lato i zimę wymarzły i zostały w jednym zakolu na gęsto a w drugim szczątkowe ilości.

Dziś pewnie nie dam rady już nic napisać bo siedzę murem przy kompie i nie prędko wstanę, ale mam nowe fotki i pokaże jak się z pracą uporam.

Tymczasem pozdrawiam Wszystkich i bardzo dziękuję za odwiedziny
W zgodzie z naturą 14:00, 18 lip 2016

Do góry
Ela obejrzałam ogród, jest bardzo dojrzały, pięknie zielona trawa, wisteria, milin, hortensja, lilie zachwycają, warzywnik i zbiory pierwsza klasa
Sielskie miejsce
elka_ napisał(a)
A teraz troszkę historii:

rok 2013

Czy mały pomocnik to Twoja córunia?
Ogród na piasku i z wielkim murem 08:14, 18 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)

pierwsze zdjęcie to liatria
drugie zdjęcie to gailardia
a trzecie to pewnie zawilce

pysznogłówka jest piękna - trudna w uprawie? jak ją oceniasz?

poziomki super gratulacje!

moja grandiflora jeszcze nawet pąków nie ma - Twoja piękna

Zoja
, dzięki.
pysznogłówka (zawsze mnie śmieszy ta nazwa) jest bezproblemowa,czasem tylko dotyka ją nalot grzybowy, ale odkąd zmieniłam jej miejsce jest ok.
teraz rośnie nie w pełnym słońcu i rozrasta się coraz bardziej.
Hortensje w tym roku ok, natomiast gorzej idą lilie, wiele mi po prostu zginęło.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:44, 18 lip 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Piękny Twój ogród, wszystko się w nim mieści. Melduję, że kupiłam jedną lilie Pięknie zakwitła, miała być biała a pokazał się róż. W tej chwili wyblakła i jest taki majtkowy róż ale też ładna. Macham z deszczowych Żuław.

Jedna lilia to chyba na osłodę i na początek
Ja tylko wejdę na taras albo na działkę i zapach liliowy unosi się cudny.
Piękny czas.
a pomyłki wszędzie się zdarzają
U mnie popada i znowu pogoda ładna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies