Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

danuta_szwajcer 14:23, 24 lip 2016

No idziesz jak burza Ula, teraz zaleglosci odrobiłam, poidełka zazdroszczę bo śliczne, motylki też piękne no i gratulacje zdolności tych rączek co je zrobiłyJak Ci te liliowce zakwitną to będzie pięknie za rok No i bardzo bardzo się cieszę z naszego wczorajszego spotkania haha no powiem Wam, że Uli wystarczy w nocy wysłać wiadomośc i pełna mobilizacja. Cieszę się z Twojego przyjazdu i, że mogłyśmy spędzić trochę czasu i odpocząć trochę od tej codzienności Buziaki. Miałysmy czas od południa a zdjecie zrobione w nocy dopiero no i kiepskie jest haha no i dobrze, że nie słyszałyście dzisiejszego komentarza Marka gdy mu powiedziałam, że gorszego zdjęcia to już chyba się nie dało zrobić Buziaki Ula
Urszulla 15:21, 24 lip 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
No idziesz jak burza Ula, teraz zaleglosci odrobiłam, poidełka zazdroszczę bo śliczne, motylki też piękne no i gratulacje zdolności tych rączek co je zrobiłyJak Ci te liliowce zakwitną to będzie pięknie za rok No i bardzo bardzo się cieszę z naszego wczorajszego spotkania haha no powiem Wam, że Uli wystarczy w nocy wysłać wiadomośc i pełna mobilizacja. Cieszę się z Twojego przyjazdu i, że mogłyśmy spędzić trochę czasu i odpocząć trochę od tej codzienności Buziaki. Miałysmy czas od południa a zdjecie zrobione w nocy dopiero no i kiepskie jest haha no i dobrze, że nie słyszałyście dzisiejszego komentarza Marka gdy mu powiedziałam, że gorszego zdjęcia to już chyba się nie dało zrobić Buziaki Ula

Wiesz, że przebijasz go z ilością robionych fotek. Trochę wyrozumiałości

Milka 12:27, 26 lip 2016

Super patent z miarką I jak czytam, udane spotkanie z Danusią
Liliowce mocne są, na twojej ziemi powinny dać radę
Trawa, o którą pytasz to Molinia variegata
a lilie orientalne pełne to
Blushing Girl i Magic Star.
ewsyg 12:44, 26 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Dzięki za info a co przy nich sadzić żeby nie było chwastów?

Ula ściółkuj glebę i nie będzie chwastów. Wpadłam z pozdrowieniami i buziakami i uściskami
Urszulla 16:11, 26 lip 2016

Milka napisał(a)
Super patent z miarką I jak czytam, udane spotkanie z Danusią
Liliowce mocne są, na twojej ziemi powinny dać radę
Trawa, o którą pytasz to Molinia variegata
a lilie orientalne pełne to
Blushing Girl i Magic Star.

Bardzo dziękuję za pamięć. Muszę o moliniach poczytać bo jakąś czuję niewiedzę
Patent Ci się spodobałha,ha
Urszulla 16:23, 26 lip 2016

ewsyg napisał(a)

Ula ściółkuj glebę i nie będzie chwastów. Wpadłam z pozdrowieniami i buziakami i uściskami

Wiesz u mnie nie mogę ściółkować. Już tak kiedyś zrobiłam. Trawę skoszoną dałam a potem zabierałam wszystko w tempie błyskawicznym bo tam jest mokry teren i raj dla ślimaków.
Miło że zaglądnęłaś
danuta_szwajcer 21:31, 26 lip 2016

Na prace ogrodowe za gorąco? Duchota straszna, zajrzyj do mnie bo mam odpowiedz co to za hortensja chyba: Jeżeli tak jest no to niezle bo to ta co z tyłu posadziłam ten gigant Jutro zerwe listki i porównam
Urszulla 21:43, 26 lip 2016

Teraz mam przerwę ogrodową bo ciepło i zbyt sucho. Czekam na mocne opady. A tu pada wszędzie dookoła tylko nie u mnie. Czekam na opady czwartkowe.
danuta_szwajcer 22:00, 26 lip 2016

U mnie wczoraj mocno padało i trochę mi "wanilke" połamało ale chociaż podlewać nie musze bo sił nie mam w ten upał, oby tylko bez gradu
wrobelki 22:25, 26 lip 2016

U mnie dziś na szczęście podlewa i grzmotami straszy