Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek Iwony 16:12, 11 lut 2016

Do góry
Iwonka chciałam zacząć stipę pikować do wielodoniczek.

Wg. Twojej instrukcji Ty pikowałaś po miesiącu jak miała wysokość zapałki i siewki zaczęły się dzielić.
Co to znaczy, że siewki zaczynają się dzielić?

Moja stipa wysiana 27 stycznia, a już jest wysokości zapałki, ale jest taka chudzinka, ździebełka cieniutkie, że aż się boję ją ruszyć.

Co robić? Pikować czy jeszcze zostawić, żeby masy nabrała?

Jak będę czekała do 27 lutego to ona nie będzie leżała?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:10, 11 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!
moja stipa też podobna, mam nadzieję przeżyje

Miło Cię widziać najciekawsze że im większa stipa tym bardziej sucha, te co malusie i nawet nie zdążyły zakwitnąć bo były przesadzane są takie zielone
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:08, 11 lut 2016

Do góry
Zaglądam, pozdrawiam!
moja stipa też podobna, mam nadzieję przeżyje
Na Łowieckiej 23:02, 10 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
stipa ogolnie z rozami gra super.ale artemis to taki duzy i zgrabny krzak,ze nie wiem czy stipa nie zginie.ale sprobuj najwyzej wymienisz.zreszta artemis tez od razu wielka nie bedzie.

O, czyli nie śpisz
No właśnie trochę się boję, że może zginąć w tych różach ale z drugiej strony myślę sobie, że spróbuję w razie czego niżej przycinać artemisy. Może to je trochę "zminiaturyzuje"
Na Łowieckiej 22:57, 10 lut 2016

Do góry
inag napisał(a)

Zrobię tak jak mówisz. A co myślisz żeby tymi niższymi była stipa? Kocham tę trawę a nigdzie jej jeszcze nie mam Wszystko w środku byłoby wypełnione wyłącznie artemisami i stipą. Tylko czy ona będzie dostatecznie widoczna?
stipa ogolnie z rozami gra super.ale artemis to taki duzy i zgrabny krzak,ze nie wiem czy stipa nie zginie.ale sprobuj najwyzej wymienisz.zreszta artemis tez od razu wielka nie bedzie.
Na Łowieckiej 22:47, 10 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Artsmis przerosnie ML.jesli chcesz dac niskie trawy to ja bym chyba wysokich juz nie dawala.bedzie pieknie

Zrobię tak jak mówisz. A co myślisz żeby tymi niższymi była stipa? Kocham tę trawę a nigdzie jej jeszcze nie mam Wszystko w środku byłoby wypełnione wyłącznie artemisami i stipą. Tylko czy ona będzie dostatecznie widoczna?
Tu ma być ogród :) 22:30, 10 lut 2016

Do góry
a, że jestem jeszcze przed sianiem stipy to wrzucę sobie świetną relację przygotowaną przez Iwonkę.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=24
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:09, 10 lut 2016

Do góry
Stipa posadzona
Obecnie jestem na etapie poszukiwania białej ławeczki
W ogrodzie prace wstrzymane w związku z pogorszeniem pogody - u mnie pada i wieje
A to na poprawę humoru
Ogród do odnowy 20:53, 10 lut 2016

Do góry
Uwielbiam te Twoje ptaszkowe zdjęcia )
A stipa nad wyraz udana. Eksperymentuję z nią na parapecie. Byłabym szczęśliwa, gdyby udały się podobne egzemlparze.
Ogródek nad jeziorem 19:53, 10 lut 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Haniu, dmuszek jednoroczny, ale ostnica(stipa) zależy od zimy , może przeżyje

Czyli co roku sianie. Ja nie mam gdzie trzymać siewek, bo moje kicia uwielbia młode roślinki i wszystkie pożera
Ogródek nad jeziorem 18:47, 10 lut 2016

Do góry
Haniu, dmuszek jednoroczny, ale ostnica(stipa) zależy od zimy , może przeżyje
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:06, 10 lut 2016

Do góry
Są, są-widziałam, ze robisz u siebie połączenie stipy z lawendą (wiesz jaki gatunek będziesz sadzić?Widziałam, ze niektóre lawendy bardzo się pokładają). Też mam zakus na takie połączenie-obwódka z lawendy plus stipa plus jakieś wyższe "cosik" w środku-ale jak zwykle mam problem z wyższą roślinką.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:06, 10 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hoopa
Na forum mamy sezon ogórkowy wiec umilamy sobie czas pogaduchami. Wprawdzie tysiące postow wywołało planowanie drzew wielopniowych w tysiącu molini u Navigatorki ale.... Niestety juz podjęła decyzje i znów znajdujemy inne tematy. Naigatorka dzielnie skopała 60 M 2 ogrodka z braku laku. Polinka rozpoczela rewolucje i metamorfoze warzywnika. Ola Leon planuje trójkąt przy gospodarczym budynku, Ewa Agentka waha sie czy posadzic wisnie czy i jak zabrac sie za rabate od ulicy. Juzia wybiera krzesła, ja lampy, Magda70 duma czy przemalować czerwone schody. Poł Polski wybiera sie wesołym autobusem na zwiedzanie ogrodów Ślaska ale czekamy aż Siakowa założy oświetlenie ogrodu. Karolina dała sygnał do wysiewów i zanim znow wyfrunie do Azji to juz jej stipa wzeszła. Aczkolwiek forum pierwszy ra zobaczy wietnamskie warzywa w tym sezonie, to az starch sie bać czy cos przytarga ze Sri Lanki. Pół zachodniej Polski ostrzy sobie zeby na ciemierników na Gardeni i ciekawe o ktorej pierwszy osobnicy będa pod wejsciem Sebek zalicza egzamin ze wskaźników Steinhausa (nawet google tego nie ogarnia) a niektorzy dowiedzieli sie co to dziara. Z braku laku lepszych ode mnie komentatorów życia na forum (ciekaw czy Konstancja podczytuje cichaczem) to ja Madzenka zrobiłam dla Ciebie skrot.

Wybaczcie wszyscy ktorych nie wymienialam, mozna uzupełnić skrót dla Ani

Aha pierwszy przebiśnieg wystawił głowe u Magnoli, u mojej tesciowej rannik a u Kasik juz od tygodnia kwitnie pierwszy krokus.

No i juz wszystko jasne........ale skrót fajny....Marzenko nie musze nadrabiać - super ! A tak swoja droga ja tez tęsknię za świetnymi wpisami Izy-Konstancji....
Małymi kroczkami do celu... 16:41, 10 lut 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Witam Cię i spieszę z gratulacjami. Ja tęsknie spoglądam za maluszkami obojga płci, bo wnuki mi się marzą . Zdrówka!
A tu o stipie:

Wnuki będą na pewno tylko pewnie w odpowiednim czasie dziękuję za super Instruktaż, teraz wiem wszystko jasno i przejrzyście
Małymi kroczkami do celu... 15:29, 10 lut 2016

Do góry
Witam Cię i spieszę z gratulacjami. Ja tęsknie spoglądam za maluszkami obojga płci, bo wnuki mi się marzą . Zdrówka!
A tu o stipie:

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:28, 10 lut 2016

Do góry
Skopiowałam sobie od Iwonki "Stipa krok po kroku": https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=24
Mój przyszły ogród 15:01, 10 lut 2016

Do góry
super a i eM się pewnie ucieszy.
najbardziej z poczynionych oszczędności
Stipa wysiana. Zobaczymy co się wykluje.
Ogród z pergolą 14:33, 10 lut 2016

Do góry

Tu Iwonka fajnie pokazała krok po kroku. Ja już zmykam bo się zasiedziałam
Tu ma być ogród :) 12:54, 10 lut 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
No to prawie wiosna! moja wysiana stipa ma juz 1,5 cm. Pod klosz szklany ja wsadzilam. Oczywiscie nie mialam zamiaru nic siac w tym roku i oczywiscie posialam. W ostatnia sobote my swietowalismy 4 z przodu mojego M i 8 urodxinki starszej jednoczesnie.
Po tulipanach ani sladu u nas.

To obie miałyśmy imprezowy weekend, tylko u mnie 6-latka świętowała, u Was to już musiało być procentowo konkretnie przy takiej okazji

Ja dziś werbenę sieję i daję do lodówki.
Tulipanami się nie martwię, one mają jeszcze czas, zresztą może i lepiej, że nie wyłażą, jeszcze szykuje się jakiś zimowy zwrot akcji w najbliższych dniach.
Tu ma być ogród :) 12:25, 10 lut 2016

Do góry
No to prawie wiosna! moja wysiana stipa ma juz 1,5 cm. Pod klosz szklany ja wsadzilam. Oczywiscie nie mialam zamiaru nic siac w tym roku i oczywiscie posialam. W ostatnia sobote my swietowalismy 4 z przodu mojego M i 8 urodxinki starszej jednoczesnie.
Po tulipanach ani sladu u nas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies