Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 16:47, 31 mar 2014

Do góry
Preludium:

Blaski i cienie nowego życia 16:46, 31 mar 2014

Do góry
Zrobiłam dla Was dziewczyny fotki wiosny w moim ogrodzie

białe krokusy pod Silver Dollarem kwitną później od fioletowych

Klon palmowy Garnet przeżył lekką zimę, więc na pewno się zadomowi, a teraz puszcza listki

a to drugi klon Atropurpureum
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 16:46, 31 mar 2014

Do góry
W tym roku zupełnie zmieniliśmy miejsce pod warzywnik, folia zmieniła swoje położenie, było tak:

Piaskownia na zakręcie 16:23, 31 mar 2014

Do góry
Byłam w Tesco na spożywczych zakupach

Potem się rozszalałam i dokupiłam jeszcze świdośliwę

Ma bardzo dużo pąków kwiatowych

Ogrodowy spektakl trwa ... 16:14, 31 mar 2014

Do góry
Mnie się podoba twoje szaleństwo doniczkowe i bratki, od razu na myśl Anglia przychodzi
ja mam juz takie wilczomlecze, a dostałam jeszcze od Alinki i dokupiłam ten bordowy

p,s, zakupki super! cacuszka
Pilny ogród Moni 16:14, 31 mar 2014

Do góry
To poruszę może od razu pierwszy problem, który mnie aktualnie dręczy mianowicie ściółkowanie. Przy żywopłocie i sąsiadujących iglaczkach wysypałam korę, a z resztą nie wiem co zrobić. Od razu dam zdjęcie żebyście widzieli z bliska o co chodzi

Według mnie zdjęcia na górze są kiepskie, dlaczego? bo nic nie widać. Nie dość, że rośliny jeszcze się nie rozwinęły to z daleka giną razem z ziemią, dlatego dodałam to zdjęcie, ale bądźmy szczerzy na nim też trzeba się doszukiwać roślin, więc trzeba coś z tym zrobić.
Na środkowym pasku aż się prosi, żeby położyć jasny żwirek, tylko ja bym chciała jasny, ale nie śnieżnobiały, a z takim kiepsko. Znowu z drugiej strony wjazdu są róże, a im lepiej byłoby z korą, no ale nie dam dwóch różnych ściółek przy tym samym wjeździe i turzyce którymi podsadzone są trzmieliny też by lepiej wyglądały w zestawieniu z jasnym kamieniem.
Teraz coś co mnie najbardziej zastanawia - łezka (tak nazywam to coś po lewej stronie) czym ją wypełnić?
Roślinki w łezce: Skalnica, Kłosówka miękka, Pięciornik krzewiasty ‘Red Robin’, Tawuła japońska 'Genpei' (Shirobana') i Cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea Nana'. Na środku miał być mój wymarzony klon palmowy, ale jak się naczytałam na forum jakie macie problemy z nim to zrezygnowałam i chyba wsadzę tam róże pienną 'Chopin', bo mam jedną i chyba będzie tam pasować, prawda?
Poradźcie mi teraz co z nią zrobić. Czy dać się rozkrzewić skalnicy i kłosówce? czy zostawić takie kępki?
i czym wypełnić resztę? Ja obstawiam, żeby dać się rozrosnąć, a resztę wypełnić żwirkiem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:09, 31 mar 2014

Do góry
Mahonia u mnie bardzo srogie zimy przeżyła, mam ją od 1998 roku, w ubiegłym cięłam, bo odmładzałam ją
Co do żagwina, dopiero tu sie dowiedziałąm, co zacz, tak sobie rósł i cieszył, a teraz będę urywac sadzonki i w różne szczeliny wtykać
myślę co dołożyć w donice mojemu nowemu stożkowi cisowemu? co radzisz Mira?
Ogród Wioli 16:07, 31 mar 2014

Do góry
Popracowałam.... takie są efekty
BYŁO

JEST

Wywaliłam kule (czeka na posadzenie, musze siły zebrać na nowo), rozsadziłam hotki, przycięłam, podsadziłam trzmieliną, podcięłam. Mam jeszcze 10 szt sadzonek tej trzmieliny ale świeże są i czekam aż się rozrosną ciut i tu dosadze. Żurawka jest w 2 rzędach ale zbytnio tego nie widać bo malusia.... zobaczymy jak będzie latem

a to dla ciebie Marlenko!! I jeszcze obiecuje kawe i ciacho Dzięki za wsparcie i rady.... motywacji nie miałam jakos do tych zmian, ale chyba dobrze wyszło.

Chciałam jeszcze przesadzić jednego berberysa bo tam taka dziura jest (przy sadzeniu jeden padał) ale jak ja mam to zrobić jak one strasznie KŁUJĄ??????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:54, 31 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Srebrzysto-szary na próbę ... Mojemu M sie nie podoba woli biały ... A mus zamawiać bo w sobotę dechy przyjadą

wolę biały też
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:53, 31 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj w runiance znalazłam potwora...

Pięknie pokazany
Przy okazji skubania liści żurawek, takich potworów ze 100 wyjęłam i do tego 3 małe bez skorupki
W cieniu - zacieniona 15:47, 31 mar 2014

Do góry
Krokusy posadziłam też w runiance...w zacienionym miejscu zaczynają rozkwitać wtedy,gdy na nasłonecznionym miejscu pozostało wspomnienie....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:34, 31 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, oboje z mężem potraficie zarówno ciezko pracować jak i cieszyć się każdą chwilą
Uwielbiam Twoje okazywanie radosci
Ogród bajeczny powstaje i już cieszy

Jolu, we dwoje fajnie się pracuje, ale jak goście wpadają, też super, bo jest okazja posiedziec i odpocząć no i można pokazać, co się zmienia, bo cały czas jednak chce się ten ogród upiększać
i ciągle coś nowego sie widzi, szafirki u mnie w różnych miejscach i każde miejsce inny czas kwitnienia
długo cieszą

ogrodoweimpresjejolki 15:33, 31 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)

Szczegóły podam Ci Aniu po południu, jak Marek wróci, bo to On zamawiał przez internet u producenta. U nas jak na złość nie można było w sklepach kupić. Wiem, że ma 1 m wysokości, bo taka była siatka.

A wczoraj na kolejnej porządkowanej rabacie wypatrzyłam pierwszą sasankę przygotowującą sie do kwitnienia

Jaka wielka kępa, będzie na co patrzeć
Te maty świetne są, rosliny na ich tle zyskają, ale się Marek napracował, bo ty mam nadzieję, tylko paluszkiem
Chatka Baby Jagi 15:31, 31 mar 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:19, 31 mar 2014

Do góry
Kondzio nie wiem czy chodziło ci oto , żeby się pozbywać czy raczej nie ? Mnie nie chodzi o pozbycie się drzew bo ja lubię duże drzewa ale o to że nie mogę zagospodarować trawnika pod nimi bo szkoda mi grzybni kozaków i maślaków. Te drzewa mam sadzone niezbyt przemyślanie ale już są duże i ich nie ruszę. Muszą być tam gdzie są. Ja chciałam poszerzyć pas rabaty przy alejce do domu ale właśnie tam już dochodzi mi grzybnia. Jak wchodzę w rózne wątki to widzę przede wszystkim piękne trawniki a u mnie to chyba niemożliwe. Ja mam kopiec na kopcu. Krety mi ryją i kopią jak w transie. W tamtym roku uparcie z nimi walczyłam ale to one wygrały. W związku z czym mój trawnik nie będzie nigdy tak wypielęgnowany. Oprócz tego jest za duży jak dla mnie. Mój mąż kosi go 2 całe popołudnia. I musi wynosić trawę bo zazwyczaj nie mamy czasu , żeby kosić często jak jest niska trawa. A tu wklejam moje kwitnące drzewa ale owocowe

Ogród w budowie - nieustającej 15:17, 31 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dzisiaj będzie dużo zdjęć.

Idziemy do ogrodu...
Napijemy się wody z melisą, cytryną i fiołkami, musi postać parę godzin - pycha.

Gabrysiu, ja już nie dojdę dalej do ogrodu. Dolewam wermuta i zostaję u Ciebie w oknie tarasowym.
Pilny ogród Moni 15:16, 31 mar 2014

Do góry
Jak Joaśka mówi żeby wrzucać zdjęcia to wrzucam
Zrobiłam z góry dla tych którzy by chcieli porównać, choć nie bardzo jest co, bo pierwsze zdjęcia które pokazałam były wykonane w połowie prac, czyli po ułożeniu kostki, usunięciu starych roślin i przekopaniu działki, więc może Wy dużej różnicy nie odczujecie, ale ja wiem, że sporo się zmieniło i ile musiałam włożyć w to pracy, a to wszystko zaledwie w miesiąc. Ogródek, że tak powiem jest w większości roślinności młody i nie odżył jeszcze po zimie także proszę o wyrozumiałość

łyse miejsce po prawej stronie to nie brak trawnika tylko truskawki, które nie zdążyły się zadomowić

Gdzieś na końcu świata... 14:57, 31 mar 2014

Do góry
No i mała wiosenna aranżacja, czekamy jak zakwitną hiacynty i doniczka dla Mieszka, posiejemy owies wielkanocny niech żabka ma fajny fryz na święta hihihi

Chatka Baby Jagi 14:51, 31 mar 2014

Do góry
Dzięki wszystkim za miłe słówka.... a dziś, Anielcia w balii w której zamierzam zrobić mini oczko wodne i dalej, nasz potoczek wiosenny.... (kawałek koło stodoły) Zaczynamy porządkować dopiero.... na jesieni zaczęliśmy.... wycinanie krzaków i nie potrzebnych chaszczy.... teraz, na razie inne prace zajmują nam głowy, ale na pewno do niego wrócimy.... jest w nim potencjał.....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies