Trafiłeś z tym pytaniem w dziesiątkę, bo własnie u Ciebie miałam pytać. Moje liliowce jakoś tak stoją w miejscu, części pożółkły dolne listki. I teraz nie wiem: za mało nawiozłam czy za dużo (tylko raz trochę azafoską jeszcze zanim zakwitły tulipany, czyli z 1,5 m temu). Może tulipany całą "krew" im wysysają z gleby i nie mają już pary rosnąc?
no to chyba full roboty cię czeka tego lata, u mnie coraz mniej jest do porobienia i zaczynam się nudzić wiesz ja choleryk jestem i muszę wszystko zrobić na wczoraj, ale macierzyński się kończy trezba szukać pracy i juz nie będzie tyle czasu na ogród,
tak pomyślałam sobie że może miałaś gdzieś w kąciku posadzoną różę juz wcześniej, ale pytam każdego kto ma pnące, jak u niego się sprawują,
to trzymaj się i szybkiego i niemęczącego ukończenia prac w ogrodzie
Czy ta królewska seria rh jest w kolorze lila róż fiolet?dużo kwitnie kwiatków, a piwoniom na wiosnę papu podłóż, kompostu, obornika, będą wdzięczne, teraz też jeszcze można pozdrówka
Z ulotki wynikało (a w zasadzie ze zdjęcia, bo opis już mówi o różu), że Odnowiciel będzie taki lila-fiolet, ale jest intensywnie różowy. Co mnie trochę rozczarowuje, ale trochę, bo kwiat i tak jest piekny, z wyraźnym cętkowaniem pomarańczowym. Jedyny filoletowy jest Bolesław Chrobry, ale nie widziałam na żywo. Z opisu wynika też, że Władysław Jagiełło i Jan III Sobieski są czerwone.
Jadwiga, którą mam zachwyca mnie. Bardzo z niej się cieszę. Mała, ale kwitnie fantastycznymi kwiatastonami w przepięknym ubarwieniu jasnego różu z wyrazistym oczkiem.
A tutaj jeszcze wazon (40cm, dla uwidocznienia skali paczka zapałek) z połamanymi gałęziami OP i CW. Odłamały się przy transporcie,część rodków sprzedaje się mniejszych...
Agatko te który pokazałam u Bogdzi to chorował i myślałam że będzie po nim bo go zagłodziłam .Dała mu nawozu do rh kwaśnego torfu i podlewałam wodą z kwaskiem cytrynowym rozpuszczonym w wodzie.A po liściach zelazo wg receptury ,a jak zostawało zelaza to lałam na korzenie .Yo tyle ozdrówka .Nie poczytam bo mam malowanie chałupy
Halinko, dziekuję za informację. Z kwaskiem cytynowym nie miałam pojecia. Zrobiłaś akcję systemową: oddolną i odgórną. Efekty naprawdę wspaniałe. RH wygląda bardzo zdrowo.