Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:19, 10 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Panie, ale Ty tego wszystkiego masz i w jakich ilościach!
Normalnie ogród pokazowy.

Klon, co się rozwalił na kostce, boski! Jakby w słoncu się wygrzewał i co nieco rozleniwiło mu się...

Agata... naćpane po trochu... po lista chciejstw długa.... i nie ma innej opcji, albo dużo w ilości, alb dużo w różnorodności.. wybrałam to drugie .. jakbyś widziała jak latałam z sadzeniem mojego dobra.... na rabaty stopy już nigdzie nie postawi... masakra.. a to dopiero zaczyna bujać.. jestem przerażona

Pachnące goździki i listki iryska miniaturowego.. są śliczne tak jak i kwiatki.. czyli małe jest piękne

Mala_Mi 11:28, 10 maj 2014

jotka napisał(a)

Wasz ogrod u Mai - jeszcze jedna motywacja dla mnie do ....

Jola, to proponuję niech nie puszczają tego w TV.. niech przekładają terminy w nieskończoność.. każda motywacja jest dobra..... pozytywne kantowanie obejrzałam u Ciebie.. i już wiem dlaczego mój M nie będzie robił kantów Oj rozbawiło mnie twoje hasło.. zresztą jak zawsze ..
A w kwestii programu, bawiłam sie fajnie i wolałbym by już tego w telewizji nie pokazywali.. niech pokazą ogród, ale mnie wolałabym nie oglądać .. i nie słuchać..

Popatrz na moje miny.... zgroza...
Nie cytować, bo wykasuję jak Jola obejrzy... specjalnie Jolu dla Ciebie wstawiam ... to do kabaretu głupich min sie nadaje. A są jeszcze gorsze.... i nawet Tobie nie pokażę..

Mala_Mi 11:31, 10 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Kwiaty jak u Simony ,jeśli ma duże , mocno zielone liście to będzie ona.

Liście jasno zielone... w 2009 roku wyglądał tak, a potem to już coraz gorzej.. w tym roku pierwszy raz przypomina rh....

I zaczyna kwitnąć drugi zdechlak... i nie będzie to Alfred.... nie ta pora kwitnienie... jeden i drugi ma podobne stanowisko.. a Alfred jest bardzo późny...

I z tych zdechlaków jak odżywają bardziej sie cieszę niz z nowych.... bo one zonaczaja, że może mi sie uda z rh w ogrodzie..

Mala_Mi 11:34, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Twój klon palmowy wymiata ....a w towarzystwie czarnych tulipanów prezentuje się naprawdę super......kiedy będziesz w Tv gwiazdeczko??????

Tego nie wie nikt i wcale mi się nie spieszy by ogląda moje miny w TV... świadomość że byli mi wystarcza zupełnie dla podłechtania próżności ogrodnika

A Tobie wstawie foto ... marchewki dal Muminka Niedługo będzie do jedzenia .... a do gruntu też już posiałam.... bo marchewka to produkt z warzywniaka teraz pierwszej potrzeby.. Feliks uwielbia marchewkę i jabłka....

Mala_Mi 11:39, 10 maj 2014

Selly napisał(a)
Witaj,

wpadam zobaczyć Twój ogród, po " reklamie" w wątku Danusi. Faktycznie pięęęękny
Zaznaczam, żeby być na bieżąco

Selly.. nie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia.. u siebie to i ja nie jestem na bieżąco... nawet nie mam kiedy zaglądać do Was..... a u siebie odpisuje z poślizgami.. ale bardzo mi miło, że zajrzałaś ... serdecznie zapraszam..
Najładniejsze fotki już wstawiłam... ale dla nowego Gościa foto jakieś sie jeszcze znalazło.... i dedytkuję je też Pszczółce ... bo jak patrzę na bzyczki, to od razu Pszczółka mi sie przypomina

agatanowa 11:40, 10 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Agata... naćpane po trochu... po lista chciejstw długa.... i nie ma innej opcji, albo dużo w ilości, alb dużo w różnorodności.. wybrałam to drugie .. jakbyś widziała jak latałam z sadzeniem mojego dobra.... na rabaty stopy już nigdzie nie postawi... masakra.. a to dopiero zaczyna bujać.. jestem przerażona

Pachnące goździki i listki iryska miniaturowego.. są śliczne tak jak i kwiatki.. czyli małe jest piękne

Trzeba bedzie dzielić i przesadzać
Mala_Mi 11:42, 10 maj 2014

admete napisał(a)

Też tak kcem

-----------------------

Aniu udanego weekendu.
Buziaki zostawiam

Ty tak możesz mieć bo masz jeszcze gdzie

I melduję, że zaczynam eksmisję firletek i jeżówek, naparstnic, werben, orlików... wczoraj jak widziałam ile tego sie nasiało to porażka.. chwasty przy tym to mały Pikuś....

I serduszki wreszcie sfotografowane 3... bo zawsze robiłam tylko jedna kępę..
Mala_Mi 11:45, 10 maj 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Piękna koperkowa , cudne orliki , skalniak zabójczy , a azalię muszę dokupić do siebie , bo 4 tylko a u Ciebie łan niesamowity i niesamowicie to wygląda. Na zdjęcia z wisterią mogłabym patrzeć 24 na dobę coś pięknego , szkoda , że problematyczne to pnącze

Niestety wisteria problematyczna.... i problematyczna róża przy tarasie.. eMuś stwierdził, że musi dostać eksmisje, bo zasłania widok na oczko... tylko sie pytam gdzie ja wyeksmitować????????

Azalie niskie fajnie wyglądają w rzędzie... na starej rabacie mam napstrzone ileś gatunków, a na nowej z 2012 już fajnie jest bo tylko 2 odmiany

Nowa rabata z 2012 (keremsiny jeszcze w pąkach)

Stara rabata z 2009... festiwal barw i kolorów.. jedna żółta wyeksmitowałam w zeszłym roku i dosadziłam różową... bo aż oczy bolały

Mala_Mi 11:50, 10 maj 2014

agatanowa napisał(a)

Trzeba bedzie dzielić i przesadzać

Nic innego nie robię..... bo inaczej to już by była masakra... na szczęście byli chętni by odbierać ode mnie nadwyżki.. i niewiele wyrzuciłam w stosunku do tego co poszło w inne ręce.. teraz też stoi duuużo dobra do oddania.. ale już są nabywcy...

I z bliska kielichowiec.. kolor podobny do pijaka.. dlatego klon tak leży zapruty na ścieżce

jotka 12:55, 10 maj 2014

Aniu, już widziałam A od tej pierwszej, to nawet Felek głowę odwrócił