Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Berberys - Berberis 12:02, 31 mar 2014

Do góry
Proszę poradźcie co wsadzić na tył za berberysem Otawskim. Myślałam o jakiś trawach Co o tym myślicie? Z przodu ma być wsadzona żurawka a w niej na wiosnę bedą rosły krokusy. Tak naprawdę założenie było inne bo zamiast berberysu miało być 5 hortensji ale mój mąż tak uwielbia tego berberysa że w żaden sposób nie da mi go przesadzić.Wszystkie wskazówki mile widziane.Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:55, 31 mar 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Irenko, super te nowe rabaty. Już widać efekt. Gratulacje

Dzięki Robert teraz poprawki jeszcze potrzebne
ale tak już pięknie się robi bo wszystko rusza...
na razie ani śladu wschodów werbeny sianej w grunt..

za to pigwowiec, mimo że ekspansywny, cieszy kolorem i kwiatami; wycięłam go wczoraj w kwadrat
przed cięciem

po cięciu
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:51, 31 mar 2014

Do góry
Nie bardzo też wiem jak mogłabym zrezygnować z takich dobrodziejstw na działce:

Szkoda mi niszczyć trawnik w tym miejscu. 2 lata temu zebrałam na malutkim kawałku około stu parudziesięciu kozaczków i paredziesiąt maślaków. Grzybnie przyniosłam chyba razem z brzozą wykopaną i przywiezioną z ojcowizny mojej teściowej.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:46, 31 mar 2014

Do góry
Dzięki Kasiu za ten materiał do czytania i studiowania. Mam teraz taki mętlik w głowie, że boję się , że przestanę robić cokolwiek w moim ogrodzie ponieważ nie wiem teraz w co ręce włożyć i od czego mam zacząć. Najchętniej chciałabym wygrać teraz dużo kasy w totka to wtedy wiedziałabym co i jak zrobić tzn. komu zlecić to. Ale chyba to nierealne. I dlatego muszę bić się z myślami. Wstępnie wiem , że zostawię w moim ogrodzie róże białe Chopin ale chyba powinny być w innym miejscu. A róze jak kwitną to wyglądają tak :

Nadmieniam, że te dwa pierwsze zdjęcia to jest tylko 1 krzak rózy a w dole 1 gałązka z kwiatami.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 31 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

O, jaki efekt! Jestem pod wrażeniem. Dobrze to wygląda. Jakiej wysokości są cisy i jaka odmiana? Drzewko w środku cisowej rabaty jak się nazywa (dynda metka)?

Niesamowita praca wykonana!

Cisy Baccata; wysokość różna, nie są równe, ale kiedyś będą
tak między 50-70 cm wysokości
w środku magnolia parasolowata.....przesadzaliśmy ją z innego miejsca, chyba przeżyje, bo puszcza pąki
dzięki

a tu juz kwitną tulipany, jednych w ogóle nie kojarzę, że sadziłam.....ale szybko się zapomina
Grubej dyni zmagania z naturą 11:43, 31 mar 2014

Do góry
I jeszcze mała ciekawostka. Moje eonium zakwitło, pierwszy raz...

Działeczka koło Muzeum 11:39, 31 mar 2014

Do góry
Oczywiście w kwiatkowie też coś już słychać:

- róże przycięte
- chwasty w defensywie (niech żyje motyka i widły)
- szafirkowa alejka się rozwija, warto było sadzić tyle tych cebulek

Fiołki motylkowate też mają się nieźle choć póki co rosną w słońcu, czego nie lubią.

Nie ominął mnie również szał zakupów zakupiłam 3 liliowce i trawkę - rozplenicę japońską. Niby nic, a cieszy
Chciałabym zagospodarować teren między wejściem na działkę a domkiem - stworzyć ładne i zachęcające do wejścia miejsce.
Zakupiłam również (uwaga uwaga) obornik granulowany Śmiać mi się chce bo gdyby ktoś dwa lata temu powiedział mi, że kupię obornik postukałabym się w czoło, i to mocno, i to kilka razy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 31 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Irenko ale roboty odwaliliście , będzie pięknie ... i tak dostojnie z tymi prostymi rabatami i cisami ...

Mnie też coraz bardziej się podoba czekam na lato, jak wszystko bujnie, pewnie same poprawki

Grubej dyni zmagania z naturą 11:37, 31 mar 2014

Do góry

Kora wysypana, kancik trawnika zrobiony

Druga część żywopłotu grabowego

Rzut oka na całość przedogródka
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:34, 31 mar 2014

Do góry
Migdałek lada moment .

Pissardi ,wczorajszy zakup .

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:33, 31 mar 2014

Do góry
Szafirki.

tawuły .

róża pnąca sympathia ma takie duże listki.

za płotem tak biało.

Grubej dyni zmagania z naturą 11:29, 31 mar 2014

Do góry
Wykopany dołek

Graby w oczekiwaniu

Nawieziona nowa ziemia

Graby posadzone
Działeczka koło Muzeum 11:25, 31 mar 2014

Do góry
Weekend spędzony zdecydowanie działkowo I like it

Wiele rzeczy zostało zrobione:
- prześwietlone drzewa - wiśnie i śliwka
- przesadzone maliny i porzeczki czarne ukorzenione z patyczków - z 15 sztuk ukorzeniło się 5 (z mojej winy tylko 5 ponieważ potraktowałam je bardzo niegościnnie i po prostu wetknęłam gdziekolwiek). Z tych 5 selekcję przeszły pozytywnie 3

- częściowo przesiany kompost. To monotonna praca jednak dająca wiele satysfakcji, kiedy widzi się jaka cudowna materia powstaje w kompostowniku. Do zapamiętania - NIGDY nie wrzucać perzu do kompostownika, czytałam że się rozłoży, jednak tak nie jest - perz w kompostowniku ma się świetnie - jak u Pana Boga za piecem. Dlatego dodatkowa praca to jego wybieranie przy sianiu. Siałam przez skrzynkę po owocach. Świetny patent!

Tymczasem w skrzyniach... rośnie sobie bób... odmiana Figaro, wczesna

rosną też sałaty i szczypiorek

Ogród Bogusława 11:15, 31 mar 2014

Do góry
Modrzew europejski nie przetrzymał zimy, choć była bardzo łagodna

jabłonka ładnie kwitnie
Co się stało kwiatom ... 11:08, 31 mar 2014

Do góry

W ogrodzie przeplatają się zapachy, jest cudownie, słońce rozleniwia, dominuje kolor szafirowy, kawa smakuje o niebo lepiej niż w domu, chce się żyć, skowronki nucą swoje trele, Tygrys szczęśliwy wygrzewa się w słońcu, czego chcieć więcej
Ogród Bogusława 11:05, 31 mar 2014

Do góry
Bukszpanowy wężyk

wysepka

borówki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 31 mar 2014

Do góry
31.03.2014r. trawy ruszyły

Gracilimus i ML

ogrodoweimpresjejolki 11:04, 31 mar 2014

Do góry
Fajnie Jolu, poczekam , sasaneczka w ładnej kępce
Jolu czy pytałaś Marka o namiary? pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 11:01, 31 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ładna Jolu Twoja mata u mnie jest taka z galązek ciemna jakiej ona jest wysokości i czy droga i gdzie kupowaliście? ładnie wygląda, mnie potrzebna do osłonięcia bo mam w ogródku "przeciąg" od północnej strony bym dała

Szczegóły podam Ci Aniu po południu, jak Marek wróci, bo to On zamawiał przez internet u producenta. U nas jak na złość nie można było w sklepach kupić. Wiem, że ma 1 m wysokości, bo taka była siatka.

A wczoraj na kolejnej porządkowanej rabacie wypatrzyłam pierwszą sasankę przygotowującą sie do kwitnienia

ogrodoweimpresjejolki 10:55, 31 mar 2014

Do góry
Anito, ja aż tak dużo nie zrobiłam jak Ty, bo zdrowie nie pozwala, ale sukcesywnie po troszku posuwam się z pracami do przodu

Wczoraj zasilałam nawozem moje rh. Percy Wisseman pierwszy dostał swoje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies