Syn już szuka rośliny świecącej, chce mi kupić w prezencie
foty wklejam
Gosi domek na murze się podobał tam dojdą kwiaty jeszcze w wiszące donice...kolejne miejsce do podlewania
witam kochani jak zwykle szukam pomocy i porady. Mój ogród jest po przeróbkach i nie wszystko jest jeszcze na swoim miejscu. Codziennie się przechadzam po nim i ciągle zauważam jakieś braki.Mam taki mały zakątek z modrzewiem i bukszpanami przyglądam się niemu i czegoś tam jeszcze brakuje. Takie trochę luki są moim zdaniem. A wy co o tym myślicie?
Zaraz będę u was popatrzę, ale cieszę się, że rośliny dają czadu
w przyszłości czekają nas rośliny świecące, zamiast lamp w ogrodzie https://www.youtube.com/watch?v=YxFQ9MkwbDs
ściskam
i uśmiech posyłam, tak się chichrałam z radości, jak mi Gosia cacka wręczyła
Oj tak, ale frajda jest
wyskubałam wszystkie żurawki, choć tylko w jednym miejscu, pozostałe nie wymagały pracy
tu np. w super kondycji
i chyba oszalałam, bo już w grunt wpakowałam dalie, mieczyki, kalie, krokosomie
Tamaryszki uwielbiam, sadź koniecznie i od razu żelazną ręką prowadź
u mnie w jednym czasie kwitnie tamaryszek i tulipany liliokształtne, kolory się zgrywają i w tym czasie również kalina kwitnie
Proszę poradźcie co wsadzić na tył za berberysem Otawskim. Myślałam o jakiś trawach Co o tym myślicie? Z przodu ma być wsadzona żurawka a w niej na wiosnę bedą rosły krokusy. Tak naprawdę założenie było inne bo zamiast berberysu miało być 5 hortensji ale mój mąż tak uwielbia tego berberysa że w żaden sposób nie da mi go przesadzić.Wszystkie wskazówki mile widziane.Pozdrawiam
Nie bardzo też wiem jak mogłabym zrezygnować z takich dobrodziejstw na działce:
Szkoda mi niszczyć trawnik w tym miejscu. 2 lata temu zebrałam na malutkim kawałku około stu parudziesięciu kozaczków i paredziesiąt maślaków. Grzybnie przyniosłam chyba razem z brzozą wykopaną i przywiezioną z ojcowizny mojej teściowej.