Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:25, 01 maj 2014

Do góry
A teraz chciałam ciut więcej poświęcić brunerze - ja mam akurat Looking Glass - podobno to jakiś "potomek" Jacka Frosta. Jest prześliczna - nie dlatego, że moja - choć oczywiście też ale naprawdę jest śliczna. Mam ją w miejscu raczej cienistym, posadzoną w zeszłym roku w czerwcu, i kwitnie naprawdę cudnie. Taka wielka niezapominajka. A potem bedzie miała piękne, duże, skórzaste i mocne liście srebrno-zielone bardzo ozdobne. Podobno nie rozsiewa się jak niezapominajka a to plus - natomiast się rozrasta - jak szybko jeszcze nie wiem... Śliczna roślina i chyba niekłopotliwa. Parę stronek wstecz jest fotka jak wyglądała w zeszłym roku po zakupie.... teraz jest taka i wierzcie że foty nie oddają jej uroku

z bliższa
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:18, 01 maj 2014

Do góry
Paprocie zaczynają i hosty

i takie tam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:15, 01 maj 2014

Do góry

Nina - sadzona w zeszłym roku - ładnie rośnie - jestem z niej zadowolona
Sofijka w ogrodzie 09:13, 01 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
I pozachwycam się jeszcze tulipanami
[]

Co to za cudo? Znasz może nazwę?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:12, 01 maj 2014

Do góry
Sofijka w ogrodzie 09:10, 01 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
I ujęcie na południową stronę ogrodu

Wisienki pięknie kwitną. Czyż nie pięknie się wkomponowałam z moją kiku shidare zakura w okoliczne widoki?

Jeju jakie piekne masz tło u sąsiadów! Kiku idelanie pasuje!

Tuje tworzą u Ciebie piekne tło w ogrodzie a zwłaszcza zasłaniają sąsiednie "niespodzianki". Pelecam jednak skorzystać z rady Danusi i dosadzić dla kontrastu i ożywnienia ogrodu żywoplot z bordowych buków. U mnie są żywopłoty grabowe a teraz czas na zywopłot z czerwonych buków. Zobacz jak pięknie jest z bordowymi liśćmi w sąsiednich ogrodach, taki kolor latem również zachwyca i pasuje do baldego różu i bieli w ogrodzie. U mnie też jest taka kolorystyka i ożywiam ja włśnie borodowymi nasadzeniami: buki, żurawki, trawy, byliny.
Chwilowo nie mam źurawek bo mi zjadły je ouchlaki ale po weekendzie majowym wrocą do mojego ogrodu. Na razie wzmacniają się w tunelu u ogrodnika

Podziwiam zapał w tworzeniu ogrodu. bedzie pięknie z Twoją energia !
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:09, 01 maj 2014

Do góry
Na zielono

ostróżka

werbena i Heidi Klum w wersji różanej

Sofijka w ogrodzie 09:08, 01 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
A może ktoś z odwiedzających będzie miał pomysł, czym podsadzić tę piękną wisienkę? Pod płotem będą rosły tuje.

Wpadłam do Ciebie i poznaję Twój ogród ale najpierw odpiszę na pytanie - u mnie pod wiśniami w nogach mam posadzoen po trzy kulki bukszpanowe , fajnie to wygląda zwłaszcza zimą gdy wiśnia jest łysa, taki całoroczny widoczek. Do tego moźesz powsadzać ładne jane trawki (carex amazon mist lub hakone)
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:06, 01 maj 2014

Do góry
buk - nareszcie się obudził śpioch jeden

patyka nie widzimy

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:04, 01 maj 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:02, 01 maj 2014

Do góry
Ale za to inne spektakl trwa Lub się dopiero zaczyna

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:00, 01 maj 2014

Do góry
A ja na dzień dobry zostawiam kilka wczorajszych fotek i zmykam do ogrodu Na razie słoneczko świeci i ciepełko jest więc wykorzystać trzeba Dzisiaj mam dzień ogrodowy, jutro zakupowy, a potem weekend odpoczynkowy. Wszystkim Wam życzę dobrego odpoczynku i super ogródkowej pracy

Tulipany już kończą swój spektakl

Piaskownia na zakręcie 08:48, 01 maj 2014

Do góry
Zakwitł kosaciec kupiony w woreczku.

Miał być taki

A jest taki

Życzę wszystkim udanej majówki
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:30, 01 maj 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:27, 01 maj 2014

Do góry
Wczoraj, cały dzień nad plażą w Mielnie wisiała ściana szaro- burej mgły, ale nie posuwała się w głąb lądu.
Słoneczko dziś od rana jest, ale jakieś przymglone. + 12 C, i chyba za dużo nie podskoczy. Szykuję się na wypad, mam nadzieję, że odpowiedni ubiór zastosuję.
Spędzajcie czas w ogródkach, niekoniecznie przy robocie. Świętujmy efekty swego dotychczasowego wysiłku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:48, 01 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aga, dalii mam mało, kiedyś było więcej, ale nie mam piwnicy i nie mam gdzie ich trzymać.. zostawiłam tylko sobie wysokie pomarańczowe od mamy i jakieś tam. Trzymam w kotłowni, która jest ciepłą, jest małą i nic sie tam nie mieści, a mam tam składzik różnych innych rzeczy... a i tak wychodzi wielki karton
Sadzę co chwila gdzie indziej, ale u mnie nic stałego w ogrodzie nie ma. ... co roku są w innym miejscu, bo ciągle coś nie halo..
Jako, że w kotłowni jest ciepło.. to co miesiąc prysnę im wody do kartonu z konewki by miały trochę wilgoci..

Dzięki Aniu za odp

Ja planuję trzymać je w tym dodatkowym garażyku, jak nam starczy kasy żeby go wykończyć w tym roku - bo jak nie to nic tam nie zostawię bo nie ma tam ogrzewania i zostanie mi ściana w garażu .

No nic coś wykombinuję jak już zakupy poczyniłam hahahaha

Za to w tym roku zakwitną mi wisterie.. ale będzie kwiatów... zostały się dwie, a było ileś podejść... ten rok był warunkiem dla nich być albo nie byc..... i sie postarały

Po prostu czad

wooooooooooooooow ale fajne
muszę się dokształcić w temacie idę do wujka gugle
ale najpierw zobacze co u Ciebie słychać
Pomysł na ogród 07:40, 01 maj 2014

Do góry

Pomysł na ogród 07:38, 01 maj 2014

Do góry
i jeszcze kilka ...

Pomysł na ogród 07:36, 01 maj 2014

Do góry
berberysy... i nie tylko - w całej krasie

dereń kanadyjski :

Dwa ogrody 06:30, 01 maj 2014

Do góry
Z pozdrowieniami dla zaglądających na dzisiejszy dzień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies