Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Dolinie Muminków 21:00, 30 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Przyszłam do doliny muminków szukać wiosny i znałam same cuda ,a to cud na cuda

Basieńko, ale śliczny Aniołeczek Słodziak jak nie wiem co
Dwa ogrody 20:59, 30 mar 2014

Do góry
przed maskownicami, na których już widać upływ czasu, poszerzyłam ją trochę na jednoroczne, doniczki z krokusami zostaną zabrane

i rabatka w drugiej części, pod jodłą funkie już wystawiły noski i po lewej stronie również jest pas funkii, w tle miejsce po wymarzniętym hibiskusie, zadołowałam na krótko liliowce i bukszpaniki, po wykopaniu ich dosieję tam trawę

i tak zastał mnie prawie wieczór
A w międzyczasie
startująca jagoda goi

cytryniec

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:57, 30 mar 2014

Do góry
I jeszcze kilka widoków wiosennych

Kwitnący grab

Zawilce

Ten mi dziś trelował nad samym uchem

Piwonia rozkłąda dłonie

W kamiennym kręgu od początku 20:57, 30 mar 2014

Do góry
Wiąz
Działka wkoło Lubczyka :) 20:56, 30 mar 2014

Do góry
Moje jeszcze czwartkowe zakupy, bo się nie chwaliłam

Rh kupiłam w Tesco, a te drobiazgi w ogrodniczym
W kamiennym kręgu od początku 20:54, 30 mar 2014

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:54, 30 mar 2014

Do góry
A tu coś co mnie bardzo cieszy - skrzynie przed foliakiem. Zawsze brakuje mi miejsca, które mogłoby być do użytku cały rok (pole orze się w całości na jesień i prace tu ruszają zazwyczaj w połowie kwietnia), żeby wcześnie coś posiać, albo zostawić wieloletnie. Uprosiłam M o ogarnięcie terenu przed folią, bo tam ciągle zarasta, a tak odgrodzone, dosypany kompost, będzie git. Tylko bardzo długo mi schodzi przekopanie ziemi i wybranie wszystkich chwastów, zwłaszcza perzu tam masa. Starsze dziecię mi dzielnie pomaga, wozi kompost, ukłąda ścieżkę, uszczelnia boki...

Tu przerobione dopiero 2/3 lewej strony. Prawa jeszcze czeka, ale powinno być lżej, bo co roku tu coś próbowałam uprawiać.

Okazuje się, że mamy tony kompostu, tylko zaśmieconego niestety, bo kiedyś M dorzucił tu masę kartonów,które niestety (dopiero teraz o tym wiem) były klejone taśmami.

Od ogrodu do łąki i stawu 20:52, 30 mar 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)

Dziękuję bardzo
Ta kępka krokusów rośnie od kilku dobrych lat, ale nie przyrasta aż tak bardzo jak się wydaje.
Na skalniaku jest chyba lepsza ziemia, bo tu naprawdę widać różnicę przez 1,5 roku od posadzenia
Sadziłam po 10 cebulek, a w tym roku było już pewnie z 25 kwiatków w kępce:

Dzięki, że zaglądacie, niedługo będa tulipany, nowa rabatka z różami, może altana w końcu ruszy, także wtedy będzie co pokazywać (mam nadzieję)

Pięknie ) Szkoda, że nie zdążyliśmy obejrzeć w pełni rozkwitu na żywo... Ale szykujemy się na wasze tulipany!
W kamiennym kręgu od początku 20:52, 30 mar 2014

Do góry
Wiosenne kolory

W kamiennym kręgu od początku 20:48, 30 mar 2014

Do góry
Wpadam niedzielnie i pozdrawiam Wszystkich odwiedzających
Piątkowy niespodziewany gość

Nowy lokator

Szmaragdowy Zakątek 20:48, 30 mar 2014

Do góry
No i jeszcze news z ostatniej chwili - pierwsza wizyta w „szmaragdowym” psiapsiółki z Ogrodowiska….Krysia (Krys) wpadła na chwilkę do mnie…cudne bratki razem z nią przyjechały.

Bratki już rosną…posadziłam je na honorowym miejscu przy ciurkadełku (ciurkadełko jeszcze w garażu schowane)…ślicznie wyglądają…jakby z tego miejsca były. Dziękuję kochana Krysiu.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:46, 30 mar 2014

Do góry
Dzisiaj był przepiękny ciepły dzień, zerwałam się rano za wcześnie, no bo to zmiana czasu, ale przynajmniej spokojnie wypiłam kawkę przed wyjazdem Nie mam dużo zdjęć aparat mi cosik nawala
Magnolia

zdjęcia nie za bardzo robiłam z okna po powrocie
Szmaragdowy Zakątek 20:46, 30 mar 2014

Do góry
Mówiłam, że dziś robię sobie wolne i tylko będę leżeć i pachnieć…..kłamałam

- w „mini sadzie” nawóz do krzewów owocowych rozsypany, zwiędłe, stare liście poziomek usunięte, kilka nowych krzaczków dosadzonych
- obrzeże z kostki brukowej wymagało poprawy to tu..to tam… - poprawione
- popracowałam jeszcze nad kancikami (bo wieczorem szpadelek musiałam pożyczyć koleżance…strasznie jej trawa zarasta obwódkę bukszpanową…niezawodny szpadelek na pewno coś poradzi)
- rabatka za domem przygotowania „na kwaśno” czeka na zasiedlenie
- no i jeszcze wlazłam na dach garażu, bo tam gdzieś dziura była i woda kapała – dach załatany jakąś czarną, gęstą mazią….to tak po babsku…a fachowo – prace naprawcze uszkodzonej powłoki pokrycia dachowego wykonane Abizolem G - plastyczną, gęstą masą bitumiczną wysoko modyfikowaną kauczukiem syntetycznym, zbrojoną włóknami. Znaczy się …dziura zapaćkana …kapać nie powinno….

Mini sad już cały zielony…porzeczki ruszyły ze zdwojoną siłą

poziomki już kwitną (a to przecież dopiero marzec)

Ogródek Anity 20:45, 30 mar 2014

Do góry
I trochę wiosny
Na żwirowisku wychodzą tulipki (300)

Tawlina jarzębolistna już pokazuje listki

Pieris japoński będzie kwitł i to obficie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:45, 30 mar 2014

Do góry
Ciekawe z tą stipą.

Mam kilka zdjęc, ale czasu mało. Nie wiem ile mi się uda wstawić.

Mój tato skończył ciąć żywopłot z ałyczy. Przycięliśmy ze 40 cm poniżej cięcia sprzed dwóch lat, zobaczcie jak urosło. Teraz trzeba się rozprawić z badylami, a one paskudne, kłują wściekle

I teraz jest aleja do spacerowania, ale ptaszkom miejsc ubyło.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:44, 30 mar 2014

Do góry
parę fotek.

Keukenhof Holandia 20:44, 30 mar 2014

Do góry
Byliśmy wczoraj w tym przepięknym ogrodzie, 7 milionów tulipanów jeszcze nie kwitnie, aktualnie kwitnące cebulowe to głównie narcyzy hiacenty, żonkile, cebulice i kończące kwitnienie iryski oraz krokusy. odmładzane/ cięte rododendrony
Ogród dla Agusi 20:43, 30 mar 2014

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:42, 30 mar 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Miłek wiosenny, cudny, tylko strasznie wolno rośnie. W sumie wcale nie rośnie:/

No bo to mała roślinka jest i nie urośnie większa.A moje wymarzły , wygniły czy jeszcze cos innego i nie mam.
Dwa ogrody 20:38, 30 mar 2014

Do góry
Zanim odpowiem na wpisy parę zdjęć
Ranek cudny był dziś

po kawce na tarasie porządków ciąg dalszy

denerwuje mnie ta juka w tym miejscu, muszę ją przesadzić
i skalniak

przed milinem rosną hortensje, zrobiłam miejsce na trawki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies