Widzę że wszystkim podoba się wymyślona przeze mnie obwódka.
Znaczy się że do wymyślenia pozostało co w środku.
Ja sobie hakonechloę umyśliłam.
Tylko w jaki sposób ją posadzić?
Fajnie też kolorowe żurawki by pasowały.
Funkie i runianka już są w dużych ilościach.
Trzeba pamiętać że tam jest cień.
A skrzynka gazowa jest tutaj.
To fotki tej samej rabaty.
Czy ktoś zrobiłby mi taką mini wizualizację?
Eda - to stare foto... ale my takie same... ha, ha, ha...
Alina - może nie masz, bo masz jaskółcze ziele Dziewannę posadź jest ładniejszą a też skuteczna.. ja moje ozdobne dziewanny wczoraj niechcący wyciepałam.. myślałam, że naparstnica i wyrwałam, a że pielenie w glinie to ostry szpikul i fru do góry.. Zdziwiłam się, że to miało taki zdrewniały korzeń Oglądam fotki co tam rosło... i już wiem co było, a już nie ma ..
Anuś... łany być nie muszą jak sie łanów nie posadziło.. ale jeżeli łany posadziłam i je miałam... a teraz w każdej cebuli siedzi paskuda.... to już szlag trafia.. kilkaset cebul zżarła mucha...
w 2013..... nie mam dobrego zdjecia... ale było ich 2 razy tyle co 2012
a tyle mam w tym roku.. próbowałam zrobić ładniejsze ujęcie .. bo nie ma nic..
Prosiłeś o pomoc, więc na razie to podpowiem. Wszystko masz zadbane i tutaj pochwała się nalezy, ale masz problem z połączeniem wszystkiego w całość, kupujesz i sadzisz, wszystkiego po jednym To bład, musisz tworzyć grupy, albo jeśli jedna roślina "gwiazda" to pozostałe tylko ją podkreślają, a nie walczą o uwagę i podziw.
Nie twórz za dużo elementów od siebie oderwanych, niespójnych, tutaj wszystko woła o uwagę. Niepotrzebne są rosliny chaotycznie porozrzucane po trawniku. Ogród będzie wyglądał gorzej.
Świerk wyrośnie olbrzymi, a w rogu mała rabatkę, której wcale za chwilkę nie będzie widać. Ten świerk powinien być być może gwiazdą tej rabatki, tylko ona musiałaby być większa.
Jednak ja osobiście świerków takich już nie sadzę, ogałacają się od dołu, są ogromne, za duże do takiego ogrodu, choć w kolorze piękne.
Dalej masz znowu pojedynczy bukszpan, drzewko, po co tak je eksponować? Tym sposobem "szatkujesz" trawnik na małe kawałeczki, To niedobre dla ogrodu.
No i się nagadałam , ale prosiłeś o pomoc, a pomocą nie będą słowa: jest fajnie, ślicznie, skoro mam pomóc.