Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

monteverde 23:06, 18 maj 2014

a len jak nie ma podpórki to nie wstanie, będziesz musiał podnieść i dać podpórkę Marek posadź miecznicę wąskolistną
jest niebieściutka, ładna? pozdrówka
MarekW 23:54, 18 maj 2014

pomyślę o niej
monteverde 00:19, 19 maj 2014

MarekW napisał(a)
pomyślę o niej

Sama się wysiewa mogę Ci albo nasionka albo kępkę zabezpieczyć kwitnie maj-czerwiec
KasiaWB 00:23, 19 maj 2014

Witaj Marku,
śledzę niemal od początku powstawanie ogrodu i jestem pełna podziwu - pięknie wygląda ogród w tym roku kanty idealne roślinność bujna gratuluję
Pozdrawiam
p.s. mi też się len położył po deszczach w ubiegłym roku dałam niezły popis z lnem, bo myślałam, że to chwast (jak jeszcze kwiatków nie miał) i pieliłam zawzięcie ), a on niezmordowany w tym roku pięknie buja )) i całe szczęście )
MarekW 21:36, 22 maj 2014

monteverde napisał(a)
a len jak nie ma podpórki to nie wstanie, będziesz musiał podnieść i dać podpórkę Marek posadź miecznicę wąskolistną

Aniu u mnie len wstał i pięknie kwitnie nadal Oto dowód
MarekW 21:39, 22 maj 2014

A teraz orlikowo się zrobi

MarekW 21:40, 22 maj 2014

MarekW 21:48, 22 maj 2014

Od jutra będę miał dużo pracy bo w końcu przyszły róże i też zakupiłem trochę nowych bylin. Przede wszystkim będzie łąka asfodelowa bo u Ani z Rzeszowa bardzo mi się asfodele spodobały. Mam 8 sadzonek, wiem że trzeba poczekać na efekt nawet parę lat, ale warto by duszyczki miały co jeść Dla nie wtajemniczonych: to łąki w zaświatach między Hadesem a polami Elizejskimi wiecznej szczęśliwości, gdzie przebywają dusze tych co ani nic złego ani nic dobrego nie zrobili. Na łąkach asfodelowych błąkają się bez celu, a kwiaty służą za pokarm ich duszom. Piękny mit nieprawdaż?
Hogata 23:10, 22 maj 2014

Muszę na nowo zaznaczyć wątek, bo gdzieś mi zniknął.

Ale wszystko porosło, a te rabaty z obwódką bukszpanową pięknie wyglądają
monteverde 23:44, 22 maj 2014

MarekW napisał(a)
Od jutra będę miał dużo pracy bo w końcu przyszły róże i też zakupiłem trochę nowych bylin. Przede wszystkim będzie łąka asfodelowa bo u Ani z Rzeszowa bardzo mi się asfodele spodobały. Mam 8 sadzonek, wiem że trzeba poczekać na efekt nawet parę lat, ale warto by duszyczki miały co jeść Dla nie wtajemniczonych: to łąki w zaświatach między Hadesem a polami Elizejskimi wiecznej szczęśliwości, gdzie przebywają dusze tych co ani nic złego ani nic dobrego nie zrobili. Na łąkach asfodelowych błąkają się bez celu, a kwiaty służą za pokarm ich duszom. Piękny mit nieprawdaż?

Już wiem czymś ten len "pokropił", że Ci powstał Asfodel też miałam rósł już 2 lata, a facet co zakładał mi ogrodzenie zniszczył cebulki Piękny mit i piękny sam asfodel chyba znowu kupię tylko gdzie posadzę Marek mój miał około 1m, http://zojalitwin.wordpress.com/tag/asfodel/