Nie mam zwyczaju cytowania fotek, ale musze... tą rabate brałbym w całości gdybym tylko miał miejsce na taki wielki kwadrat. Uwielbiam zresztą cały twój ogród.
Rozetka ja duze zurawki kupuje po 12 zl, ale te malutkie, ktore na koniec sezonu też sa duze kupowalam po 3,5 i 4 zl- więc cena rozsadna.
Na ogrodowisku pokochalam zurawki i już mam w swojej kolekcji 9 odmian- wszystkie sa piekne
Najchetniej to caly ogrodek bym obsadzila zurawkami- a niedawno nie wiedzialam nawet że takie rosliny istnieja
Hakone ma się nieźle
coraz lepiej wygląda zebrinus od Małej Mi, chyba się zaaklimatyzował, specjalnie dla niego glinę sprowadziłam więc mógłby odwdzięczyć się latem ładnym wyglądem
berberysy
mahonia
złotokap foto z dzisiaj (balkon)na pełen rozkwit potrzeba jeszcze kilku dni
kawałek odnowionej rabaty
rabata z sumakiem octowcem
buksiki i ligustr i mała fontanna z zegarem w trakcie budowy
W ogrodzie ciągle się dzieje, do efektu końcowego daleka jeszcze droga ale małymi kroczkami dążymy do celu.
Obecnie większość rabat jest już obsadzona, chociaż roślin z daleka prawie nie widać, mam nadzieje że lada moment ruszą i pędzie pięknie.
Passiflora w donicy już ożyła
rabata wzdłuż tarasu prawie już obsadzona, brakuje jedynie Baptysji australijskiej (już zamówiona) i czyśćca Hummelo. Z czyśćcem jest pewien problem bo nie mogę go nigdzie znaleźć, dzwoniłam do jedynej szkółki gdzie go namierzyłam ale dopiero za miesiąc będzie do wysyłki
trzcinniki nieźle już wyglądają
maleńkie jeżówki
rozchodniki Matrona
szałwia deep blue
Magnolie z bukszpanami, pomiędzy kulami nieśmiało wychodzi hakonechloa
Klony już mają listki
ta rabata czeka na obsadzenie, jak tylko będzie zrobiony tynk na garażu po reklamacji ruszam z obsadzaniem
sadzonki już czekają