Asiu współczuję pogody w końcu niedziela i mogłoby być ładnie ,u nas chociaż nie pada ,ale jest wietrznie .Asiu mój M sam pekluje i wędzi ,mamy grilla i M go trochę usprawnił i dodatkowo spełnia rolę wędzarni ,wstawię zdjęcia u siebie po uwędzeniu szynek
U Ciebie również smakowicie to wygląda
A teraz chciałam Wam pokazać kilka fotek z ogrodu mojej Mamy Tak samo jak my kocha ogród i jest jej potrzebny do życia w jakiś sposób No i Ogrodowisko zna z moich opowieści. A teraz kwitną u nie rh i azalie
zacznę od wielkiego buksa
ten rodek ma ponad 30 lat i rośnie w pełnym słońcu - z tym że przy wodzie...
Wczoraj dużo zrobiłam, został tylko 1m
w nocy odcierpiałam przepracowanie rąk.
Za to dziś przynoszę fotki z mojego niedoszłego ogrodu
Variegatus na południowej rabacie rośnie i już zaczyna cieszyć oko swoim blaskiem
Zebrinius stoi w miejscu
ładny jest Ice Fountain- muszę go przenieść na rabatę, bo jest w przechowalniku od jesieni
Ewus slicznie ci dziekuje.jestes naprawde kochana. a co bys powiedziala jakbym z prawej strony oprocz zlikwidowanej trawy przy tujach jeden rzad pyt z nawierzchni tarasu wziela i tam ziola posadzila?jestem ciekawa co o tym myslisz i miedzy ziolami piekne biale ozdobne czosnki? zyczej przyjemnej niedzieli i udanej komuni
Toszka zmotywowałaś mnie do zrobienia zdjęć. Poleciałam już po całości i zrobiłam fotki z przodu domku. Ostatnimi czasy zmodyfikowałam troszkę przód i nie wiem czy ma on ręce i nogi i pasuje do całości. Proszę spojrzyjcie świeżym umysłem bo mnie już wszystko teraz się podoba. Proszę o rady czy cos dosadzić, czy coś zmienić, coś zamienić. Dziękuję.
te bukszpany docelowo maja być formowane w kulkę. Moje pytanie, to czy z drugiej strony zrobić to samo? bo teraz został jedynie bukszpan wyższy.
Tu między furtką a bramą, nie ma koncepcji co posadzić żeby zakryć dekiel od szamba...
A to przy ogrodzeniu
A w tym kątku co? Też rh? Bo tu maja być siłowniki do bramy, nie wiem czy rh to dobry pomysł
Jestem pączątkującą ogrodniczką, ale przyznam że połknęłam bakcyla. Ogród sprawia mi wiele radości i satysfakcji. Spodziewam się jednak krytyki i jestem na nia przygotowana. Proszę o rady, uwagi i podpowiedzi
Witaj Ewa Milo mi, ze zajrzalas do mnie, w te pedy przybieglam z rewizyta. Potrzebuje troche czasu, zeby poznac Twoj ogrod, co solennie obiecuje uczynic. Poki co zagladam i zostawiam pozdrowienia i kwiatka
Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam.
Tradycyjnie podziękowanie mężusiowi Finki za trafną diagnozę.... bo to on powiedział co dolega moim drzewom i innym roślinom... oglądałam przez szkło powiększające i robali nie widziałam.. myśleliśmy, że grzyb, że mróz.. liście tylko sie deformowały... a to szpeciele.. Buziak Fince i jej eMusiowi ... cmok, cmok
Dziękuję Ci z wyrozumiałość..... wyszłam focicić siewki.. a wylądowałam przy glicynii.. i pomyśleć, że w 2012 upierniczyłam je do zera.... szpeciele albo inne przędziorki mi ją załatwiały... myśleliśmy, że przemarza.. i od 20123 roku maja regularny oprysk na te gady... co to chyba do roztoczy sie załapują.. i być może nie zimno załatwiało glicynie, a te wstrętne robale.. Postanowiliśmy, że to ich ostatnia szansa.. ucięliśmy prawie przy ziemi
Odszukałam foto jak były ucięte.. nawet data jest.. 22.05.2012
W zeszłym roku miały pojedyncze kwiaty... 2 lata by sie odbudować potrzebowały...
A w tym szaleństwo.. i już sama nie wiem czy łagodna zima, czy regularny oprysk na szpeciele i przędziorki..
cd w następnym poście, bo limit 4 foto na posta.. regulaminowo
Witaj Nikita
Ja też zakupiłem dwie nowe odmiany host ( Mama Mia, drugiej nie pamiętam ), wybieram się na wystawę kwiatów i zastanawiam czy nie zakupić sobie hosty Kiwi Full Monty, średniej wysokości odmiana podoba mi się zestawienie kolorów na liściu.
Możesz napisać w którym sklepie nabyłaś hosty.