Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cichy i przytulny 12:19, 11 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Ja pekluję a mąż wędzi ale nie w tak pięknej wędzarni jak Wasza. Mamy palenisko, które jest adaptowane na czas wędzenia
Ale mięsa i tak wychodzą smaczne
Poprzednim razem była szyneczka, łosoś i kilka ziemniaczków

A dzisiaj jest w trakcie
Pozdrawiam niedzielnie
P.s Wieczorem zaglądnę - u nas pada i leje - tak na zmianę a Tobie życzę pięknej pogody

Asiu jakie smakowitości,aż ślinka leci,pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:18, 11 maj 2014

Do góry
Nie no Anek, musze w te pedy orliki zamawiac. Jarzebiny nie posadze, ale orliki tak

A tu wrzucam fotke tojesci od Ciebie. Zobacz jak sobie radzi u mnie Z serca dana z sercem przyjeta to nie grymasi

Piekne te Twoje fioletowe grona Wszystko u Ciebie kipi wprost.

A co do gotowania, nie przejmuj sie, jak chcesz to zrobimy pospolite ruszenie i Ci wszystko przyrzadzimy a Ty tylko pomieszasz w garach na wizji

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:17, 11 maj 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 12:16, 11 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Ja pekluję a mąż wędzi ale nie w tak pięknej wędzarni jak Wasza. Mamy palenisko, które jest adaptowane na czas wędzenia
Ale mięsa i tak wychodzą smaczne
Poprzednim razem była szyneczka, łosoś i kilka ziemniaczków

A dzisiaj jest w trakcie
Pozdrawiam niedzielnie
P.s Wieczorem zaglądnę - u nas pada i leje - tak na zmianę a Tobie życzę pięknej pogody

Asiu współczuję pogody w końcu niedziela i mogłoby być ładnie ,u nas chociaż nie pada ,ale jest wietrznie .Asiu mój M sam pekluje i wędzi ,mamy grilla i M go trochę usprawnił i dodatkowo spełnia rolę wędzarni ,wstawię zdjęcia u siebie po uwędzeniu szynek
U Ciebie również smakowicie to wygląda
Blaski i cienie nowego życia 12:16, 11 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Patrz Ula a u mnie wczoraj było co prawda wietrznie ale cieplutko i słonecznie cały dzień... pięknie.. a ja akurat nie miałam nic czasu na ogrodniczkowanie i było mi żal... Pozdrawiam niedzielnie

Aniu, a mi czasu brakło na warzywniak
Piwonia zaczyna kwitnąć, dla Ciebie obrazki

Miejsko & sielsko 12:16, 11 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Witaj Ewa Milo mi, ze zajrzalas do mnie, w te pedy przybieglam z rewizyta. Potrzebuje troche czasu, zeby poznac Twoj ogrod, co solennie obiecuje uczynic. Poki co zagladam i zostawiam pozdrowienia i kwiatka

Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam.

Ot, trudne początki...
Witam serdecznie
Kwiatuchy piękne a i urazy nie noszę bo nie do twarzy w niej nikomu
Jeszcze ściskam gorąco
Co przed tujami? 12:16, 11 maj 2014

Do góry
a co to za trawki sa na tym zdjeciu?ladnie wygladaj przy tej betonowej scianie. wie ktos moze ?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:15, 11 maj 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:13, 11 maj 2014

Do góry
A teraz chciałam Wam pokazać kilka fotek z ogrodu mojej Mamy Tak samo jak my kocha ogród i jest jej potrzebny do życia w jakiś sposób No i Ogrodowisko zna z moich opowieści. A teraz kwitną u nie rh i azalie

zacznę od wielkiego buksa

ten rodek ma ponad 30 lat i rośnie w pełnym słońcu - z tym że przy wodzie...

Blaski i cienie nowego życia 12:12, 11 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
20 metrow pielenia Wspolczuje Ula. Trzymam kciuki, zeby to pielenie szybko poszlo

Pozdrowka

Wczoraj dużo zrobiłam, został tylko 1m
w nocy odcierpiałam przepracowanie rąk.
Za to dziś przynoszę fotki z mojego niedoszłego ogrodu

Variegatus na południowej rabacie rośnie i już zaczyna cieszyć oko swoim blaskiem
Zebrinius stoi w miejscu

ładny jest Ice Fountain- muszę go przenieść na rabatę, bo jest w przechowalniku od jesieni

Co przed tujami? 12:11, 11 maj 2014

Do góry
Ewus slicznie ci dziekuje.jestes naprawde kochana. a co bys powiedziala jakbym z prawej strony oprocz zlikwidowanej trawy przy tujach jeden rzad pyt z nawierzchni tarasu wziela i tam ziola posadzila?jestem ciekawa co o tym myslisz i miedzy ziolami piekne biale ozdobne czosnki? zyczej przyjemnej niedzieli i udanej komuni
Ogród, który ciągle zmieniam 12:09, 11 maj 2014

Do góry
krzewuszka posadzona w ubiegłym roku już zakwitła

dyptam kolor fioletowy jeszcze w pakach

mix

biały
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 11 maj 2014

Do góry
I druga uratowana .. na chyba 5 posadzonych Ale te dwie teraz cieszą .. jak te 5 I tak pergola tyle by nie wytrzymała

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:06, 11 maj 2014

Do góry
Toszka zmotywowałaś mnie do zrobienia zdjęć. Poleciałam już po całości i zrobiłam fotki z przodu domku. Ostatnimi czasy zmodyfikowałam troszkę przód i nie wiem czy ma on ręce i nogi i pasuje do całości. Proszę spojrzyjcie świeżym umysłem bo mnie już wszystko teraz się podoba. Proszę o rady czy cos dosadzić, czy coś zmienić, coś zamienić. Dziękuję.

te bukszpany docelowo maja być formowane w kulkę. Moje pytanie, to czy z drugiej strony zrobić to samo? bo teraz został jedynie bukszpan wyższy.

Tu między furtką a bramą, nie ma koncepcji co posadzić żeby zakryć dekiel od szamba...

A to przy ogrodzeniu

A w tym kątku co? Też rh? Bo tu maja być siłowniki do bramy, nie wiem czy rh to dobry pomysł

Jestem pączątkującą ogrodniczką, ale przyznam że połknęłam bakcyla. Ogród sprawia mi wiele radości i satysfakcji. Spodziewam się jednak krytyki i jestem na nia przygotowana. Proszę o rady, uwagi i podpowiedzi

Miejsko & sielsko 12:05, 11 maj 2014

Do góry
Witaj Ewa Milo mi, ze zajrzalas do mnie, w te pedy przybieglam z rewizyta. Potrzebuje troche czasu, zeby poznac Twoj ogrod, co solennie obiecuje uczynic. Poki co zagladam i zostawiam pozdrowienia i kwiatka

Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:05, 11 maj 2014

Do góry
Tradycyjnie podziękowanie mężusiowi Finki za trafną diagnozę.... bo to on powiedział co dolega moim drzewom i innym roślinom... oglądałam przez szkło powiększające i robali nie widziałam.. myśleliśmy, że grzyb, że mróz.. liście tylko sie deformowały... a to szpeciele.. Buziak Fince i jej eMusiowi ... cmok, cmok

i z bliska

Szmaragdowy Zakątek 12:04, 11 maj 2014

Do góry

3 nowe hosty („Cherry Berry”, „Fire Island” i „Blue Mouse Ears”)

To raczej nie jest Blue Mouse Ears.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:02, 11 maj 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)
Codziennie po kilka stron do nadrobienie, nie wyrabiam ale Ty nie zwalniaj jest wspaniale

Dziękuję Ci z wyrozumiałość..... wyszłam focicić siewki.. a wylądowałam przy glicynii.. i pomyśleć, że w 2012 upierniczyłam je do zera.... szpeciele albo inne przędziorki mi ją załatwiały... myśleliśmy, że przemarza.. i od 20123 roku maja regularny oprysk na te gady... co to chyba do roztoczy sie załapują.. i być może nie zimno załatwiało glicynie, a te wstrętne robale.. Postanowiliśmy, że to ich ostatnia szansa.. ucięliśmy prawie przy ziemi
Odszukałam foto jak były ucięte.. nawet data jest.. 22.05.2012

W zeszłym roku miały pojedyncze kwiaty... 2 lata by sie odbudować potrzebowały...
A w tym szaleństwo.. i już sama nie wiem czy łagodna zima, czy regularny oprysk na szpeciele i przędziorki..

cd w następnym poście, bo limit 4 foto na posta.. regulaminowo
Ogród przydomowy - Hosty 12:00, 11 maj 2014

Do góry
Witaj Nikita
Ja też zakupiłem dwie nowe odmiany host ( Mama Mia, drugiej nie pamiętam ), wybieram się na wystawę kwiatów i zastanawiam czy nie zakupić sobie hosty Kiwi Full Monty, średniej wysokości odmiana podoba mi się zestawienie kolorów na liściu.
Możesz napisać w którym sklepie nabyłaś hosty.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:00, 11 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
zostawiam na przeprosiny

Nie zartuj Ewa, wszystko jest OK Jesli poczulas sie urazona moja opinia, rowniez przepraszam

Witam Cie serdecznie w moim watku i zapraszam kiedy tylko bedziesz miala ochote Szczerze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies