Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 10:00, 15 sie 2022

Do góry
April podbija las... 09:58, 15 sie 2022

Do góry

Jolu poroszę nazwę tej roślinki, bo zapomniałam

Nawet dalie w lesie u Joli kwitną
April podbija las... 09:55, 15 sie 2022

Do góry
April napisał(a)

Było dzień dobry- do widzenia
Ale już będziecie się jakoś kojarzyć Pamiętasz, to ta dziewczyna z którą się rozminęliśmy u Joli

Aniu, bardzo dziękuję za przemiły dzień spędzony w Waszym towarzystwie i czekam na fotki. Nie ukrywam, że jestem bardzo ciekawa twojego spojrzenia na mój ogród

A teraz pędzę sadzić roślinki od Was. Wielkie dzięki.

No tak będziemy się na razie kojarzyć z Łucją
Bardzo żąłujemy, ale czas już naglił.
Bardzo Jolu dziękuję i tobie i mężowi za tak ciepłe przyjęcie nas i ugoszczenie .
Jestem pod dużym wrażeniem waszej życzliwości, gościnności.
Parę godzin w ogrodzie gospodarzy mięło bardzo szybko. Nawet za szybko.
Widoki ogrodowe ,kompozycje roślin i przepiękne dekoracje zostaną na długo w naszej pamięci. Przepiękny ogród w lesie dla mnie jest jak ogród botaniczny.
Ty już nie podbijasz las.Ale go zawojowałaś, zdobyłaś pięknymi na sadzeniami i roślinami.
Ogrom pracy - chylę czoło.
Ale klimat tego waszego ogrodu jest nie powtarzalny, wyjątkowy.
Oczywiście już zaraziłam się twoimi krwiściągami. Już mi po głowie chodzą.
Ech znowu nowe chciejstwa

Ogród prawie wymarzony … 09:54, 15 sie 2022

Do góry
Liviaa napisał(a)
Ja też z prywatą. Prośbę mam o fotki Candlelight, nie jestem ich jeszcze w stanie rozpoznać na fotkach ogólnych. I jakbyś mogła to napisz ile mają już lat i jak duże już są. Buźka

Tu Candlelight trzyletnia
Kwiatostan Ok 40 cm

Z takich lekko azurkowych mam tez Pinky Winky

I nowy nabytek Magical Vesuvio- pieknie się wybarwia

Dębowe zakątki 09:37, 15 sie 2022

Do góry
c.d przepięknego ogrodu Joli- April.Bogatego w różne rośliny i dekoracje

Mirkowy ogród (początki) 09:29, 15 sie 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Tu myślę nad rozrzuceniem hortensji między trawy ale czy nie będzie to źle wyglądać jak rozchodniki a przed nimi kocimiętka( przycięta i słabo widoczna) są w rządku ?

Kocimiętka zaczyna drugie kwitnienie.

Asia z remontu zobacz giganta

Gaura rośnie

Koniec

Mirko NIC nie rozrzucaj a już w ogóle hortensji. Rabata wyglada bardzo dobrze.
U mnie hortki porozrzucane są tylko w brzozowej a to dlatego , że początkowa ta rabata była w kwadracie.i miała pusty ząb, który wymagał zapełnienia.
Świetnie Twoja wyglada- nie ruszać
A kosmosu są boskie u Ciebie .

Mozesz jedynie jak wspomniała Judith rozchodniki rozrzucić ale nie jestem pewna czy te „rozrzucone” nie zginą w tejże rabacie.
Dębowe zakątki 09:28, 15 sie 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale fajne spotkanie Pozdrawiam

Bardzo miłe spotkania miałam i w sobotę - ogród Halinki- zawitki, po raz kolejny i ogród Kasi- Kasya po raz pierwszy. A i w niedzielę jeden ogród Joli -April tez po raz pierwszy.
Jak juz pisałam wcześniej ogrodowisko jest bobate nie tylko w piękne ogrody ale bogate w fantastycznych, życzliwych, otwartych serduchem ludzi i swoim ogrodem

W niedzielę byłam z mężem u Joli-April. Jestem pod dużym wrażeniem jej i jej męża życzliwości, gościnności.
Parę godzin w ogrodzie gospodarzy mięło bardzo szybko. A widoki grodowe zostaną na długo w pamięci. Przepiękny ogród w lesie dla mnie jak ogród botaniczny.
Oczywiście już zaraziłam się krwiściągami, których u Joli jest duzo. A wszystkie piękne
Kilka zdjęć u siebie zostawiam dla pamięci

Jola przypomnij mi nazwę tych roslin

Blaski i cienie nowego życia 09:19, 15 sie 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)

Sylwia, wykadrowane nie wszystko u mnie się sprawdza- właśnie ślimaki zeżarły kwiaty trytomy....czyli kupiłam tylko do zdjęć a liriope u mnie niezłe i rozrasta się szybciej niż myślałam.

Kupiłam sobie jeszcze takiego bodziszka...ciekawy w kolorze.

Dziwne bo u mnie trytomy nie ruszały, ani liści, ani kwiatów...a miałam przecież plagę w ubiegłym sezonie. One siedzą wmiędzy liśćmi w ilości masowej, ale nie robią tej roślinie krzywdy. Jesteś pewna, że to ślimaki???
April podbija las... 08:11, 15 sie 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Miałam wczoraj ogromną przyjemność gościć w ogrodzie Joli. W dodatku z prawie całą rodziną. Podczas gdy gospodarz zabawiał moich panów, gospodyni oprowadziła mnie po ogrodzie, który od mojej poprzedniej wizyty zmienił się niesamowicie. Nie wiem, ska Jola bierze tyle pałera, ale powierzchnia zaanektowana lasowi właściwemu pod jej piękny ogród leśny zwiększyła się chyba trzykrotnie.
Ogród bogaty w rośliny, ozdoby, miejsca do relaksu i kontemplacji.

Piękny w słońcu i w deszczu. A zapach po deszczu nie ma sobie równych.

Przy okazji mieliśmy przyjemność poznać Anię - Anabuko z ogrody na Dębowym Lesie i jej męża.

Zdjęć prawie nie robiłam, wolałam kontemplować. Przechodząc alejkami, za każdym razem dostrzegałam coś innego. Piękny, bogaty ogród. Jolu, bardzo dziękujemy Wam za gościnę.

Lucy, dzięki za odwiedziny, było bardzo miło. Ty rzeczywiście dawno u mnie nie byłaś, dlatego zmiany wydały ci się ogromne. Ale fakt, trochę ostatnio poszalałam. Najlepiej wiedzą o tym moje plecy. Dziś zaczęłam dzień od godzinnego masażu. Zaraz ruszam do ogrodu sadzić dary od ciebie i od Anabuko. Dzięki za roślinki
April podbija las... 08:09, 15 sie 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Miałam wczoraj ogromną przyjemność gościć w ogrodzie Joli. W dodatku z prawie całą rodziną. Podczas gdy gospodarz zabawiał moich panów, gospodyni oprowadziła mnie po ogrodzie, który od mojej poprzedniej wizyty zmienił się niesamowicie. Nie wiem, ska Jola bierze tyle pałera, ale powierzchnia zaanektowana lasowi właściwemu pod jej piękny ogród leśny zwiększyła się chyba trzykrotnie.

Przy okazji mieliśmy przyjemność poznać Anię - Anabuko z ogrody na Dębowym Lesie i jej męża.

Zdjęć prawie nie robiłam, wolałam kontemplować. Przechodząc alejkami, za każdym razem dostrzegałam coś innego. Piękny, bogaty ogród. Jolu, bardzo dziękujemy Wam za gościnę.

Ja jestem też pod ogromnym wrażeniem ogrodu Joli i serdecznego przyjęcia nas rzeź gospodarzy
Łucji szkoda, że nie mogliśmy zostać dłużej
i poznać sie,pogadać. Może uda się następnym razem.
Zdjęcia u Joli robiłam. Później wstawię
Pozdrawiam serdecznie
April podbija las... 04:29, 15 sie 2022

Do góry
April podbija las... 04:28, 15 sie 2022

Do góry

Ogródek u livii 01:21, 15 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

Może jakaś inspiracja? Znalazłam dzisiaj na stylowi.pl i baaardzo mi się taki zestaw spodobał

Tak, też mam tą inspirkę w pinach

Każdą z tych roślin odkrywałam osobno, aktualnie na samym końcu mam fazę na bylice
Ogród w Klein Kottorz 23:33, 14 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Dziękuję, dziękuję

Werbena i gaura same się wysiały, widocznie odpowiada im moja ziemia.

Danusiu piękne te fotki. Też uważam, że kwitnienie hortensji, gaury, Jeżowek, werbeny, różnych traw to najpiękniejszy okres w ogrodzie przynajmniej u mnie. Zawsze usuwałam werbene muszę zaprzestaje i przesadzać w różne miejsca niech rośnie.
Wiosna ładna, ale nie ma takiej obfitości kwitnienia.
Ten seledynek przepiękny.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 23:27, 14 sie 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Kasya, ja tu mam różnicę poziomów. Z niższej strony wystaje 15 cm, a z drugiej, wyższej - kilka:

„A to coś” czyli co?

Taka wnęka
Mirkowy ogród (początki) 23:11, 14 sie 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Jak rozrzucę rozchodniki to zginą w trawach a trawy są wysokie (Moudry)

Judit myślisz o takim rozrzucenie?
Ogródek Kasipod 23:06, 14 sie 2022

Do góry
Kasiapod napisał(a)
Z dalszej widoczności i konieczność posadzenia 1 szt berberysa

Też bym dosadziła. Lubie rządki na mijankę.
Ogród prawie wymarzony … 23:01, 14 sie 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Brzozowa

Pięknie zabuszona rabata ❤️❤️❤️

Cały ogród zachwyca
Grzebiuszka ziemna 23:01, 14 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Agatko, dziękuję
Jestem z siebie dumna, że tak zagaję
Posadziłam 17 (słownie - siedemnaście) roślinek, ale najpierw 2 dni stoczyłam walkę z pięknym ale zbyt agresywnym fioletowym barwinkiem, miał kilkumetrowe rozłogi, nawet ciężko było go wykopać. On jest świetny gdzieś w ograniczone miejsca, wzdłuż drogi, pod drzewami, ale w moim niedużym przedogródku zagłuszał inne rośliny, za to mam go na skarpie z zachodniej strony domu, tam jest w ograniczeniu i jest ok
Już miałam nic nowego nie kupować, podobnie jak Grażynka bo jeszcze tyle do posadzenia, a zauroczyła mnie hortensja z Lidla i uległam. W ogóle jakaś uległa się zrobiłam

w porannym świetle, po lewej oczko, czapla nadal się pasie, równolegle będę tworzyła rogala. Chyba pozazdrościłam Koleżankom Rogalowym (jakaś Partia Rogalowa może? Ostrzegam będę prezesem, kota już mam, a właściwie 5):

rogal - rabata będzie łączył tą wysepkę po prawej i dochodził do floksów i tam zrobię pergolę a w środku ławeczka znajdzie wreszcie swoje docelowe miejsce:

No i po co mi było to Ogrodowisko? Zamiast robić rogala, trzeba było sobie go kupić, z jagodami i zjeść, uwalić się (że tak elegancko się wyrażę) na leżaczku z książką i sobie LEŻEĆ a nie tworzyć rogala i kupować nowe roślinki brudzić sobie paznokietki, donaszać tiszert po synku, nosić czarne (dla niepoznaki) dresówki, stare kroksy i grzebać i grzebać w tej ziemi

Widziałam Twoje zakupy, a hortensja wyjątkowo piękna
Pomysł rabaty rogalowej świetny, do mnie też możesz wołać o rośliny.
Podoba mi się flaming w balii i czapla
A lilia przepiękna

Też się uśmiałam z tego, co napisałaś wyżej, ale to nam pasuje

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:53, 14 sie 2022

Do góry
Dorii napisał(a)

Te ujęcia są przepiękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies