Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 24 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Haniu, chyba tak mus jedną parą się podzielić

Mam pomysła Miedzy gazony a płyty wsadź przywrotniki Bedzie jak w Anglii
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:58, 24 mar 2014

Do góry
Dla Kindzi podaję nazwę mojego iryska..............troche się naszukałam i znalazłam dwie odmiany

prawie identyczne

1) Kosaciec wspaniały ( Iris Ochroleuca )

2) Kosaciec orientaly zwany żółtawym ( Iris Orientalis )

Mój irys jest to kosaciec żółtawy, nie mylić z żółtym, dobrze rośnie w miejscach wilgotnych w podłożu ciężkim i gliniastym, jak dla mnie idealny, do gliny pasuje

Mam jeszcze japończyka, ale on słabo się rozrasta, lubi jak ryż moczyć nóżki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 24 mar 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Irenko u Ciebie tyle zmian w ogrodzie, nie mam czasu dokładnie przejrzeć, ale to co widzę na szybko podoba mi się. Lubię żywopłoty z cisa te duże ale i te małe też.

Demolka póki co, ale potem będzie lepiej nie wiem, czy nie są zbyt duże odległości między cisami, ale w szkółce mówili 60 cm, a my daliśmy 30
.... wilczomlecz w pąkach! i żonkile w pogotowiu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 24 mar 2014

Do góry
ewsyg..........ja też ale te na wolności, 6 par kosów, wróbli ogrom, 2 pary olbrzymich dzikich gałęzi i kilka par mniejszych gołębi, wiem, gdzie budują gniazda

anna_g..........Aniu, rok temu z patyczków zakwitły mi po 1 kwiatku, jak będzie w tym nie wiem...
stan obecny, wszystkie idą, listki spore, a bryłą korzeniowa ciut później będzie...

AniaDs.......to mąż, ja zawsze zbaczam z kursu
ja focę

Eda.......mokro było

Kasik...............fotel do renowacji, ale cieplej musi być na razie , to ja mam demolkę, jedynie kształty obsadzone cisami wprowadzają porządek, a rośliny biedne czekają
lawendy, róże i czyść z trawami, oby nie zgniły, ale leje, może jutro przed pracą? o 5.30 ruszę

Gdzie diabeł nie może... 13:47, 24 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
I pomóżcie jeszcze w sprawie tych żurawek. one tak zawsze na wiosnę wyglądają? :/

mam to wszystko obciąć? czy zostawić tak jak teraz?

Żurawki zwykle lepiej wyglądają po zimie, ale nie martw się u mnie tez w tym roku marnie.

poobrywaj suche liście i staraj się nie uszkodzić tych co już startują - w każdym razie delikatnie to zrób. Na pewno latem będą piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 24 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
. Wiosennie u Ciebie bardzo.
I bardzo ładnie. Trzcinnik szaleje- za miesiąc/półtora będzie wystawał zza gabionu.

I czosnki!- ja też chodzę wokół swoich codziennie, i gadam, żeby rosły.

O juz sie mogę doczekać
Tu będzie rzeka gladiatorów

dawaj tu foo twojej wiosny wszyscy pewnie ciekawi
ja to bradzo bardzo
Ogródeczek jagody99 13:32, 24 mar 2014

Do góry
Zaglądam i pozdrawiam
Ogród w Puszczykowie 13:31, 24 mar 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dwa świerki świąteczne przetrwały w zaskakująco dobrej formie. Wg informacji sprzedawcy to raczej rzadko spotykany u nas świerk Picea glauca Densata. No i jak zwykle dylemat, sadzić, nie sadzić? Jeśli tak to gdzie? Bo mogą z nich wyrosnąć całkiem spore drzewiska...

ha, to się dowiedziałam w końcu, co mój mąż kupił, pewnie w tym samym miejscu bo wygląda identico, a wcześniej nie widziałam świerków o takim pokroju, od razu mi lepiej, bo że świerk to wiedział, ale coś więcej... ech
nasz już od początku stycznia w ziemi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 24 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Irenko chcę zapytać o cisy ,czy będziesz je formować?-może pisałaś ale nie doczytałam,
bo ja mam 2 wielkości twoich chciałabym w stożek ale nie wiem jak się do tego zabrać -może u ciebie bym coś podpatrzyłaPozdrawiam

Bogusia, moje cisy będą cięte w murek, czyli na początek wyrównam górę, ale dopiero w sierpniu, chcę aby się zaaklimatyzowały, a potem wg potrzeb; swoje możesz połączyć np 2 sztuki i z nich ciachnąć stożek, aby sobie ułatwić zadanie, zrób może jakiś model do strzyżenia, albo na oko
nie bój się, tnij powolutku i wyjdzie, ale mnie odradzono cięcie po posadzeniu, więc się wstrzymuję
tu już część posadzona, przed cisami daję trawy, nie chcę nieustannie bawić się w poprawianie kancików, trawy zasłonią z jednej strony carexy Ice Dance, a z drugiej kostrzewa z czyśćem
a potem środek uporządkuję

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:30, 24 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ernest:

Czy to jest Rosyjski Niebieski??? Czy Brytyjski?
Ja mam takiego tj. RN, a właściwie taką..Helgę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:28, 24 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Irenko, to Kostrzewa jakaś? Tez mam 3 duże egzemplarze, ale nie myślałam nad ich podzieleniem....
Ja też należę, do tej grupy nieszalejącej za buksikami, mam ich 6 - i to przypadkiem....

Anitko tak, nowa odmiana, inaczej rośnie, ma grubsze źdźbła, bardziej sine, rok temu z 1 kępy zrobiłam 20, wszystkie się przyjęły, jedną teraz podzieliłam, mam kolejne 20 i jeszcze te dwie, chyba, ze dostanę lenia, to 3 kępy gdzieś w całości upcham..
bukszpany lubię, ale ten zapach mnie dobija, za to ambrowiec, który już pąki pokazał, pachnie mi
i czekam na tego derenia, chyba będa po raz pierwszy kwiaty dereń kwiecisty Florida-Cornus odmiana rubra
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:28, 24 mar 2014

Do góry
Beatko dziękuję
A tu odnośnie drenażu (technicznie):

Mazury i mój kawałek ziemi 13:22, 24 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Traweczki cudeńka A masz zdjęcie stożków przed cięciem?
wyglądały tak
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 24 mar 2014

Do góry
Ernest:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 24 mar 2014

Do góry
Sesleria którą jesienią przysłała mi magnolia, stan na sobotę

I bukszpan z żurawką ostatecznie wylądowała w starych donicach:

Są dwie takie identycznei obsadzone ale ponieważ druga donica mam mały defekt to nie ujęłam jej na foto.
Ogród - Azyl Amatora 13:20, 24 mar 2014

Do góry
Po wspaniałym weekendzie spedzonym w ogrodzie (jak pewnie większość) przybyła nowa rabata z iglakami. Trafił się też nowy bukszpan jeszcze nie kulkowany:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 24 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
trzcinniki z czosnkami i jeżówką, tej ostatniej jeszcze nie widac ale już ruszyła

Wiosna ruszyła!!!
Co to za trawki???
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 13:20, 24 mar 2014

Do góry
Dla tych, co się ciut obawiają, wstawiam fotki pączkującego miłorzęba

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:18, 24 mar 2014

Do góry
trzcinik

A tu rabata za domem którą udało mi się wykorować, czekam jeszcze na zamówione już rosliny, na razie tylko są tu hortensje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:16, 24 mar 2014

Do góry
ewaoo4........lepiej oglądać, ja jeśli czytam, to dokładnie bo jak inaczej sens pojąć

Anabel/ Haniu.........a mówią, ze koło to najdoskonalszy kształt a tak na poważnie, myślę, ze będzie większy ład i powoli ograniczam gatunki, będzie mnogość danego gatunku...dom już prawie na finiszu, a ja długo posiedzieć nie mogę, jak wracam styrana z ogrodu, jestem najszczęśliwsza, nic mnie tak nie cieszy, jak to

Joaska.........ja mam tyle pracy, że nie ma pośpiechu, może byc i latem przecież też nic nie wysłałam, nie wyrobiłam się

Wiunia....zrobiłam zbliżenie moich miłorzębów, żywe wyglądają tak, porównaj do swoich

Aganiu..............twoje piękności też podziwiam

Kindzia......u mnie tylko rh dostały nawóz, reszta czeka

Kondziu.....jak mi cię żal i psiaka, skąd ja to znam, ale liczę, ze jest lepiej, niż u mnie się skończyło...

.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies