Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Marzenie o... 20:28, 04 kwi 2012

Do góry
Ta druga propozycja jest lepsza bo kul jest więcej. Natomiast wydaje mi się, że te pola z czarnym i żółtym kolorem są za duże. Jak duża jest ta rabata.?

Nie musisz wypełniać całej powierzchni żółtym i czarnym.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:23, 04 kwi 2012

Do góry
Kochani warto obchodzić urodziny i dwusetkę, bo tyle wspaniałych zdjęć z cudnymi kwiatami nawklejaliście. Dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:22, 04 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziś u klientki kwitła biała sasanka, tulipany w pąkach. A u mnie zero do kwadratu, tylko krokusy i to w doniczkach.

Współczuję... Ale pomyśl, że u innych przekwitną, a Ty będziesz się cieszyć swoimi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:19, 04 kwi 2012

Do góry
Dziś u klientki kwitła biała sasanka, tulipany w pąkach. A u mnie zero do kwadratu, tylko krokusy i to w doniczkach.
Potrzebna pomoc :) 20:16, 04 kwi 2012

Do góry
Witaj, musisz podać wymiary i gdzie jest północ.
Natomiast zastanawiam się nad Twoim garażem, bardzo trudny jest wjazd, czy to znaczy, że cały tył praktycznie musi być wykostkowany.
Obsługa niwelatora 18:49, 04 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jednak muszę Witka zapytać, bo tutaj są potrzebne ćwiczenia praktyczne, a nie instrukcja przez internet. Błąd może wiele kosztować, bo liczy się każdy milimetr.

Przy trawnikach już tak każdy milimetr się nie liczy, dopuszcza się zakres błędu w milimetrach. W centymetrach pewnie też, o ile nie jest to liczba dziesiętna. Jeżeli chodzi o architekturę, tarasy itp. to już inna sprawa, mi chodzi głownie o trawniki i związane z nimi m.in. np. obrzeża. No nie wiem....może się mylę, ale tak mi się wydaję. Czekam na odpowiedź fachowca .
Ogródek Goniak 13:15, 04 kwi 2012

Do góry
bacowa napisał(a)
Witaj Małgosiu ,

Jesteś specjalistką od host , może zidentyfikujesz hostę u Anety , (nasze ogrody :"zielona pasja")
str . 1 ,trzecie zdjęcie od góry .
Będę bardzo wdzięczna ,

pozdrawiam Ewa

Dziewczyny wstawiajcie linki do wątku, wtedy mniej czasu zajmuje szukanie
Mój zielony świat malowany roślinami... 13:13, 04 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

i czy poznacie co to za roślina???
dostałam i nie wiem do dziś
czy to tawuła??? - nie kwitła jeszcze

Gałązki mi wygłądają na forsycje, ale pąki nie są żółte???? Poczekaj ze dwa dni.

Mnie się zdaje że to kalina, będzie miała lekko omszone liście. Tak wygląda. Pokaż więcej zdjęć.
Forsycja chyba by m iała już choć jeden kwiatek, no i pstrokate nieco gałązki. Zobaczymy jak puści liście.

Tawuła na pewno nie jest
Obsługa niwelatora 13:03, 04 kwi 2012

Do góry
Mamy taki niwelator i używamy go zawsze do wytyczania np. poziomu trawnika, nawet każdą deskę na tarasie wyznaczamy niwelatorem. Często podpowiadamy klientom, gdzie ma się kończyć ostatni schodek, znaczy na jakim poziomie, aby nie był niżej niż np. poziom ulicy.

To bardzo przydatne urządzenie.

Czy Tobie się opłaci mieć ten sprzęt ?
Ale skoro jest to na pewno..

Jednak muszę Witka zapytać, bo tutaj są potrzebne ćwiczenia praktyczne, a nie instrukcja przez internet. Błąd może wiele kosztować, bo liczy się każdy milimetr.

Coś zielonego, coś zasłaniającego 08:26, 04 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Można było je trochę gęściej posadzić może?

miały być gęściej, ale jak juz pisałam - taka niespodzianka, nie wypadało narzekać, tym bardziej że mama dużo pracy w to włozyła i tylko to mnie powstrzymuje przed zrobieniem rewolucji... żeby jej przykro nie było
więc myślałam ze uda sie to jakoś uratować nie ruszając z miejsca tych tuj

ech, chyba będę musiała polubic firanki na jakiś czas

choć jeszcze chodzi mi po głowie coś dużego w donicy na wprost okien, może bambus?

te serbskie faktycznie wyglądają trzeźwo, może posadzę je na tyłach działki, tylko czy dobrze będzie wyglądała sciana tuj i prostopadle do niej ściana tych serbów? i czy nie zabiorą zbyt duzo światła jesli będę chciała o ich podnóża ogródek warzywny zrobić?
Coś zielonego, coś zasłaniającego 22:56, 03 kwi 2012

Do góry
Świerki serbskie "Pendula" są omdlałe, bo zwisające, zwykłe serby nie, wg mnie ładne są i wysokie, ale nadzieja dla tui jest, jak najbardziej, skoro już są to za 10 lat będą wysokie prawie jak dom.

Można było je trochę gęściej posadzić może?

Poniżej świerki serbskie.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:46, 03 kwi 2012

Do góry
Dziękuję po stokroć, niech radość moja do was wróci
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 20:02, 03 kwi 2012

Do góry
No to po robocie, sucho było? Pokaż zdjęcia, bardzo prosimy, to mobilizuje do pracy w ogrodzie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:43, 03 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetny kolor, bo nie takie jaskrawożółte, tylko kremowo-białe

one są takie śmieszne bo jak nie ma slońca to zamykaja główki i wówczas wydają się kremowo-biae, jak wyjdzie słońce to się rozwijają i są żółtawe. Na noc też się zwijają Pewnie to normalne ale to moje pierwsze krokusy w życiu
Kamienne płyty łamane 19:34, 03 kwi 2012

Do góry
W ogrodzie z lustrem dawaliśmy piasek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:29, 03 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Świetny kolor, bo nie takie jaskrawożółte, tylko kremowo-białe
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 19:18, 03 kwi 2012

Do góry
waska napisał(a)
dziś na szybko

potem jeszcze wcisnęłam tam żółtą prymulkę

jutro po pracy wianek
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 19:18, 03 kwi 2012

Do góry
Ja też proszę o szczegóły Twoich śliczności
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 18:28, 03 kwi 2012

Do góry
Za mało było czasu, jeden dzień tylko, czy parę godzin. Szkoda.
To są oceny internautów, a pozostało jeszcze JURY - poczekajcie na werdykt. W zeszłym roku wygrałam werdyktem Jury
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 18:00, 03 kwi 2012

Do góry
Witam, dopiero co komuś pokazywałam jak skracać tuje, ale ten Twój to cyprysik Lawsona (taki siny kolor) ten wysoki.
Skracasz go na rozgałęzieniach pędów, żeby nie było sterczących badylków. Muszę poszukać tego zdjęcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies