Ta druga propozycja jest lepsza bo kul jest więcej. Natomiast wydaje mi się, że te pola z czarnym i żółtym kolorem są za duże. Jak duża jest ta rabata.?
Nie musisz wypełniać całej powierzchni żółtym i czarnym.
Witaj, musisz podać wymiary i gdzie jest północ.
Natomiast zastanawiam się nad Twoim garażem, bardzo trudny jest wjazd, czy to znaczy, że cały tył praktycznie musi być wykostkowany.
Przy trawnikach już tak każdy milimetr się nie liczy, dopuszcza się zakres błędu w milimetrach. W centymetrach pewnie też, o ile nie jest to liczba dziesiętna. Jeżeli chodzi o architekturę, tarasy itp. to już inna sprawa, mi chodzi głownie o trawniki i związane z nimi m.in. np. obrzeża. No nie wiem....może się mylę, ale tak mi się wydaję. Czekam na odpowiedź fachowca .
Mnie się zdaje że to kalina, będzie miała lekko omszone liście. Tak wygląda. Pokaż więcej zdjęć.
Forsycja chyba by m iała już choć jeden kwiatek, no i pstrokate nieco gałązki. Zobaczymy jak puści liście.
Mamy taki niwelator i używamy go zawsze do wytyczania np. poziomu trawnika, nawet każdą deskę na tarasie wyznaczamy niwelatorem. Często podpowiadamy klientom, gdzie ma się kończyć ostatni schodek, znaczy na jakim poziomie, aby nie był niżej niż np. poziom ulicy.
To bardzo przydatne urządzenie.
Czy Tobie się opłaci mieć ten sprzęt ?
Ale skoro jest to na pewno..
Jednak muszę Witka zapytać, bo tutaj są potrzebne ćwiczenia praktyczne, a nie instrukcja przez internet. Błąd może wiele kosztować, bo liczy się każdy milimetr.
miały być gęściej, ale jak juz pisałam - taka niespodzianka, nie wypadało narzekać, tym bardziej że mama dużo pracy w to włozyła i tylko to mnie powstrzymuje przed zrobieniem rewolucji... żeby jej przykro nie było
więc myślałam ze uda sie to jakoś uratować nie ruszając z miejsca tych tuj
ech, chyba będę musiała polubic firanki na jakiś czas
choć jeszcze chodzi mi po głowie coś dużego w donicy na wprost okien, może bambus?
te serbskie faktycznie wyglądają trzeźwo, może posadzę je na tyłach działki, tylko czy dobrze będzie wyglądała sciana tuj i prostopadle do niej ściana tych serbów? i czy nie zabiorą zbyt duzo światła jesli będę chciała o ich podnóża ogródek warzywny zrobić?
Świerki serbskie "Pendula" są omdlałe, bo zwisające, zwykłe serby nie, wg mnie ładne są i wysokie, ale nadzieja dla tui jest, jak najbardziej, skoro już są to za 10 lat będą wysokie prawie jak dom.
Świetny kolor, bo nie takie jaskrawożółte, tylko kremowo-białe
one są takie śmieszne bo jak nie ma slońca to zamykaja główki i wówczas wydają się kremowo-biae, jak wyjdzie słońce to się rozwijają i są żółtawe. Na noc też się zwijają Pewnie to normalne ale to moje pierwsze krokusy w życiu
Za mało było czasu, jeden dzień tylko, czy parę godzin. Szkoda.
To są oceny internautów, a pozostało jeszcze JURY - poczekajcie na werdykt. W zeszłym roku wygrałam werdyktem Jury
Witam, dopiero co komuś pokazywałam jak skracać tuje, ale ten Twój to cyprysik Lawsona (taki siny kolor) ten wysoki.
Skracasz go na rozgałęzieniach pędów, żeby nie było sterczących badylków. Muszę poszukać tego zdjęcia.