Posadziłam orliki, trzmielinę i begonie
oraz przesadziłam dziurawiec bordowy za trzmieliną na pniu.
A to nasza dzisiejsza praca w ogrodzie razem z M. oczywiście w przerwie między opadami deszczu. Mam nadzieję, że to dobrze robimy
Łopatką podważam i wyrywam, a raz na 2 lata lecimy na dwuliścienne.. w tym roku przelecimy i u sąsiadów, bo od nich sie sieje strasznie..
Dąbrówka.. zamiast pielenia... Miałam w innym miejscu dąbrówkę posadzoną w dziurkach w szmacie.. w tym roku to wydarłam.. bo zarosła całą szmatę od góry... dawała sobie radę bez problemu.. niestety po zimie wyglądała marnie i potrzebowała czasu na reanimację, tę co mam w gruncie dużo lepiej wygląda.. wiec pozbyłam sie szmaty
A tak mi rosła na szmacie W tym roku tego widoku nie będzie
Anitko.. jesteś naprawdę bardzo miła... moja praca to głównie poprawianie, poprawianie, poprawianie.. ale tak jest jak chce się mieć wszytko, mieć elegancko... a to nie idzie w parze.. i szukam złotego środka.. Już to pisałam, mi w ogrodzie podoba sie praca, a nie sam efekt... chyba bym sie zapłakała, jakby już nic nie było do roboty..
Były sobie 2 rh..... Eskimo (ten prawy) się przekoślawił, miał za dużo słoneczka i za sucho ciągle..
Wiec jego wykopałam ,a posadziłam w jego miejsce hortensję Hayes Starburst, która tam gdzie była też rosła źle.. nie pora na przesadzanie, ale ..... mam nadzieję, że przeżyją zabieg..
Witaj Aguś Moja Susan'ka już miesiąc kwitnie, a w zeszłym roku tylko kilka pąków miała! Również nawoziłem ją gdzieś z 3 tyg. temu i teraz bardzo za to mi dziękuje Ślicznie wygląda ta gałązka na tle zasłony... zaraz mi się kojarzy z martwą naturą, którą mam po uszy Pozdrawiam
Wreszcie się dochowałam tych koron. Niedosyt odczuwam, bo dokupowałam żółte i czerwone, a okazało się, że dostałam same pomarańczowe Ot, doświadczyłam solidności sprzedawcy
Tak, ten biały 'pyrtek', to również serduszka - DICENTRA FORMOSA 'AURORA'
I dla takich chwil pochwały warto machać tym łopatkiem Uroslam o co najmniej 5 cm...szkoda, że wszerz
U Ciebie jest dyskusja czy Tulipan Queen of Night ciemnieje czy nie.. ciemnieją, ale nie jest to co na obrazkach i z nocą nie ma to dużo wspólnego.. ale mi się podobają włąsnie takie... jakoś czarnych kwiatów nie lubię.. a ściemniały o odcień...
Na żadnym zdjęciu nie widzę misz maszu ale może patrzę inaczej Prześliczne tulipany. U każdego jakieś inne cudeńka można znaleźć. U Ciebie najbardziej zaciekawiły mnie te Co to za jedne ? Pozdrawiam cieplutko Alinko.
Jeszcze warzywnik z ciężkiej roboty... i już lajcik..
A forum pokazuje, że nawet z brzydkiego kaczątka można zrobić łabędzia... trzeba tylko trochę pracy.... i trochę kasy Najważniejsze się nie poddawać
I żurawki mojego chowu .. udało sie... zrobiłam zaszczepki z istniejących i wetknęłam w ziemię.. w tym roku odmłodziłam matki sadzone w 2009 roku .. porosły na pół metra do góry.. jak widać po roku będę mieć znów ładne.. jak opuchlaki nie zwęszą że mam żurawki które można zjeść.. na razie nie wiedzą o nich..
Dziś z dumą patrzyłam na nie Liście cebulowych są przypadkiem, wybierałam cebulki, ale jak widać coś sie zostało..