Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 13:14, 23 mar 2014

Do góry
A u mnie królują żółte, wysokie narcyzy. Są wczesne, zwykle kwitły w połowie kwietnia, po tych drobnych, niskich. Nic dziwnego, że przy tych majowych temperaturach i słońcu nie mogły już wytrzymać.
Pora wrócić na taras, do ławki, poduszek, filiżanek. Dzisiaj nic z tego, bo zaczęło u mnie padać, choć jest nadal ciepło.

Okno firmowe:

I tylko zbliżenia z tarasu, bo jednak dość mocno pada.
Rabaty oczyszczone są wstępnie z większych suchych chabazi, zaskoczyły mnie te narcyzy po prostu.
Trawnik świeżo po wertykulacji, proszę go nie krytykować.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:13, 23 mar 2014

Do góry
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 23 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek pamiętam jak mi o tych krokusikach wkładałaś łopatą do głowy ... a ja ... no cóż ja sobie kiwałam łbem niby rozumiejąc a myslałam swoje ... eeeeeeee tam krokusiki ... potem wąsy z nich wkurzają ... no to ja teraz niniejszym wchodzę pod stół i najpiekniej jak potrafię sobie te swoje gooopie mysli odszczekuję ... rany boskie Anek ta lamówka kilkudziesięciu metrów krokusików to epokowe odkrycie w kwestii ich zastosowania estetycznego ... !!! !!! !!! !!! !!! ... opatentuj bo powtykane w trawniki czy inne połacie krokusikowe plamki to oczywista oczywistość ale TAAAAAAAAAAA ramka to moje pierwsze takie wrażenie poznawcze ... Anek ta jesień to będą u mnie krokusikowe zakupy

Anek jak my tęsknimy za tym areałem ... wielkie buziaczki ...

Tu liście krokusów nie denerwują, bo potem i tak zasłonią to liliowce

Tulipany ledwo wyłażą, a niezapominajki zaczynają.. i mówią nie zapomnij o mnie. dzięki, że jeszcze pamiętasz ..

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:09, 23 mar 2014

Do góry
W ostnicy czosnki

róże w listkach

i orliki od Ani
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:07, 23 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 13:06, 23 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:06, 23 mar 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Aniu niesamowity ogrom pracy zrobiłaś,efekty imponujące ,pozdrawiam

Podkrzesanie jałowca.. robota na plus Dobry pomysł..

Do wyciętego jałowca.... sie przyzwyczajam.. i myślę co teraz tu zrobić... ciekawe jak szybko cyprys sie odbuduje od strony zacienionej i czy sie odbuduje??? Ma ktoś doświadczenie w tej materii??
Od strony zachodniej.. i w cieniu.. ma łądny kolro żółty, a od strony wyciętego jałowca.. jest łysy i zielony..czyli brzydki
Mam tam płożący jałowiec, widać hortkę Vanilkę.. , na prawo i lewo są piwonie.. i teraz posadzić wrzosy, zostawić jałowiec...... a może coś innego.. ...
Widok cyprysa z dwóch stron..

A teraz uciekam, bo rozpoczynamy sezon grilowy, chociaż się zachmurzyło i wieje... i zaraz będzie Muminek....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:05, 23 mar 2014

Do góry
tak, tak, hurtowo cebule - ale jak tak patrze na te ilosci to krokusów pasowałoby dosadzic jesienią....

admete, witam cię serdecznie bywam w twoim wątku ale zawsze anonimowo...

Póki cebulowe szaleją (zaczynają ) to wstawiam najnowsze foty

Ogród z łezką 13:01, 23 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 12:58, 23 mar 2014

Do góry
Wszystko się pochrzaniło, musieliśmy wczoraj wieczorem wracać, M rano dzisiaj do pracy...
Pogoda się zepsuła, więc tak bardzo mi nie żal...
Ale wczoraj, jak taki sztab ludzi w ogród poszedł wszystko zrobiliśmy, co zaplanowane było
Podzielone, przesadzone astry. Przesadzone jeżówki. Posadzone pierwiosnki. Wypielone przed furtką i przeniesione malutkie tawuły. Przesadzone odętki (miejsce na pagodę trzeba było przed umbrą zrobić). Wypielona cała skarpa. Wszystkie róże dostały Magiczną. Reszta podlana z konewki! z azofoską w płynie. Postęp w huśtawce widoczny. Naszykowane rozplenice i astry jako dary Czas na leżenie, piffo i grilla też był
W przyszłą sobotę kostrzewy pójdą pod nóż...siostra przyjedzie po sadzonki z podziału

Aaaaa...iryski pumilo zaczyna być widać!!!

I relacja cięgiem

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:58, 23 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu u Ciebie tez juz piekna wiosna, a z trawa tez mam to samo doswiadczenie i nie zostawiam zadnej trawy.Pozdrawiam:

Danusia.. odetchnęłam z ulgą, bo myślałam, że ja jestem taka niekumata i do niczego... i nie potrafię kompostować trawy.... jak sobie przypomnę ten smród, muchy i syf.. to aż mnie rzuca.. rozrzucałam i gnój na polu.. to byłą przyjem,na praca przy tym..... zero kompostu z trawy.

Kwitnący wiąz ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:53, 23 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, poszalałaś ostro, podczytuję w przerwach na wyprostowanie pleców, więc jestem na bieżąco, a przy okazji wiadomo, co i u innych się dzieje i pośmiać się można
Rabata z różami będzie piękna. U mnie nadal tylko miejsce na rabatkę różaną, jak skończę porządki w starym zaczynam działać w nowym, a na razie pakuję wszystkie rośliny w doniczki.
Trawnikami też się nie zajmuję, od tego są panowie w ilości wystarczającej tylko na razie czasu na to nie mają.
Pozdrawiam już niedzielnie.

Mariola.. ty masz dwa ogrody do obrobienia... wiec współczuję .. ja mam zakwasy I brak czasu, a mam przymusowe wolne.. i tez brakuje .. wiec rozumiem .. i doceniam, że zaglądasz...
Dzisiejsza Magnolia dla Ciebie .... zapowiadają końcem miesiąca śnieg i -3.... oby się mylili....

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:51, 23 mar 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Aniu jaka to różnica dwie godziny drogi raj,a tu owszem wiosna ,ale jakaś nie taka sama
Cieszę się,że wpadłam od razu mi lepiej .Słońce i kwiaty to naprawdę wiosna .
Ściskam Aniu mocno.

Martek.. dla Ciebie .. kolorowe..rabaty...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:49, 23 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Oj widzę, że Pani Wiosna rozszalała się u ciebie i ty też już szalejesz ogródkowo.....

Chyba wszyscy już szaleją

Ogród z łezką 12:42, 23 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kasieńko przywieźliśmy różyczki, ale Luizki nie mieli-będzie dopiero pod koniec kwietnia.
Wszystkie pozostałe mam i to mnie cieszy. Jeszcze lawendę musze upolować- chcę trochę rozrośniętą, a w ofercie same malutkie.
4 żurawki dwuletnie wywaliłam - aż się boje co to było.

Miłej niedzieli.

Buziaki przesyłam.

Jaki Ty masz zapał Kobieto Tylko pozazdrościć!!! Masz już róże Moje luiski w zeszłym roku jeszcze marniutkie były, teraz powinno już być lepiej. Ale one pachną, z daleka

Lawenda dość szybko rośnie, ja kupowałam takie maleństwa w zeszłym roku, teraz już się bardzo rozrosły. Jaką lawendzię chcesz? Fioletową?

Miałaś gratisy w żurawkach??? To wstręciuchy!!! Moje żurawki w łezce też miały piękną, grubą lichę przy korzeniach, ale to nie opuchlak. Licha opuchlaka biała...

Ania i róże i cała reszta :) 12:41, 23 mar 2014

Do góry
Kochani, potrzebuję duuuże ilości jakiegoś bluszczu, albo czegoś takiego, co będzie mi się pięło po ścianie i cały rok jest zielone.
Czego mam szukać?
Chciałabym obielić ścianę od sąsiada (czym?) i puścić tu coś co będzie cały rok zielone i ładne.

ten bałagan, czyli stare siatki i drewno zniknie stąd, jak trafię na dobry dzień Żona..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:33, 23 mar 2014

Do góry

I na koniec znów ciurkadełko

10.01.2014 - zaczynam przygodę z ROD 12:32, 23 mar 2014

Do góry
22 marzec :

przygotowany warzywniaczek, i częściowo zasiany wczoraj, mam nadzieje że coś urośnie, bo dzisiaj pada i jest zimno

warzywniaczek:

rabata przed warzywniaczkiem:
posadziłam już kilka dalii, wiem że za wcześnie, ale trzymam za nie kciuki

maliniaczek z tyłu działki i dwie porzeczki które już tu były :

prawa strona od altanki, nic jeszcze nie jest tu zrobione

lewa strona od altanki:
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:31, 23 mar 2014

Do góry
i tu jeszcze w całości:

w drugim kwitnieniu nie ma aż tak pełnych kwiatów, wysokość tego krzaczka to ok. 1metr.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:29, 23 mar 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies