Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji świątecznych prezentów
Na początek dwa rodzaje trawek, które mają niebieskie koraliki, wyglądają jak sztuczne.
Nigdy takich nie widziałam, nie mam pojęcia co to jest i jak się troskliwie tym zająć.
I najważniejsze - czy przeżyje w naszych warunkach??
Pierwsza Andżelika nieśmiało wyjrzała na słoneczko:
Peach Blossom są jednak za niskie w tej lawendzie. Ale to chyba przez to, że 3 razy zmieniały swoje miejsce w marcu… W przyszłym roku pomieszam je z szafirkami.
China Town ma z kolei trochę za duże te liście… Hmmmm…
Mirello Tobie też dziękuję za życzenia.
I jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru - przerwy między pieczeniem babek a skubańcem
Pieris
Andromeda
i lubczyk na którym jeszcze tydzień temu było tylko kilka listków
Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za życzenia. I ja Wam życzę Zdrowych, Pogodnych i Wesołych Świąt, jak najwiecej odpoczynku, uśmiechu, radości i czasu spędzonego w rodzinnym gronie Życzenia dla Was napisałam też w wątku życzeniowym
Agnieszko, ja podziwiałam Twoje narzuty żagwinowe na murkach, ładnie je pokazałaś na zdjęciach.
Moją magnolię dotknęły przymrozki, i kwiaty jej piękne straciły na urodzie.
Tawuła wczesna za to zaczyna przyciągać uwagę, floksy szydlaste, żagwiny... Jeszcze będzie ładnie.
Miłej atmosfery świątecznej, a uczta od rana z Tv w ogrodzie rododendronowym,
przy śniadaniu. Trzeba się zorganizować i oglądać bo temu odcinkowi "zagraża" największa oglądalność i najwięcej wysłanych "ach-ów" i dobrych fluidów do naszej kochanej ogrodniczki, poetki Bogdzi.
Pozdrawiam Ciebie Agnieszko, Mirko, Magdaleno i zaglądających.