Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 00:49, 14 maj 2014

Bodziszek do przesadzenia, te suche badyle od róż to osłona przed kotami, bo drapały i wykładały się na lilie
barbara_kraj... 00:59, 14 maj 2014

Aniu, po przekwitnięciu wysadź całkiem bodziszka, odnów go dzieląc na poszczególne sadzonki. A z miejsca gdzie rósł wybierz wszystko, bo za jakiś czas znów Ci wylezie!
Edit: ja na Twoim miejscu całkiem bym się go pozbyła. To ekspansywna roślina, zadarniająca, dużo miejsca potrzebuje, a Ty masz tyle pięknych roślin, którym to miejsce jest potrzebne. Do sąsiadki go posadź
monteverde 08:33, 14 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, po przekwitnięciu wysadź całkiem bodziszka, odnów go dzieląc na poszczególne sadzonki. A z miejsca gdzie rósł wybierz wszystko, bo za jakiś czas znów Ci wylezie!
Edit: ja na Twoim miejscu całkiem bym się go pozbyła. To ekspansywna roślina, zadarniająca, dużo miejsca potrzebuje, a Ty masz tyle pięknych roślin, którym to miejsce jest potrzebne. Do sąsiadki go posadź

Ok, przesadzę ale nie do sąsiadki bo go roundapem załatwi ale na przód pod krzewy krzewuszki, będzie ładnie komponowałstarałam się kupować te niskie, a ten wyjątkowo wysoki, chociaż nie wiem czy on korzeniasty bo w kulę ładnie rośnie tylko. że wysoki, muszę etykietkę sprawdzić
monteverde 08:34, 14 maj 2014

Dzisiejsza kartka
zbigniew_gazda 08:46, 14 maj 2014

Aniu powtórzę z Ryśkiem. Czego Ty jeszcze nie masz w ogrodzie. Czosnki startują, hortensje. Mają dobrze rośliny u Ciebie. Dzięki za odwiedziny i mnie i pozdrawiamy również.
monteverde 09:08, 14 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu powtórzę z Ryśkiem. Czego Ty jeszcze nie masz w ogrodzie. Czosnki startują, hortensje. Mają dobrze rośliny u Ciebie. Dzięki za odwiedziny i mnie i pozdrawiamy również.

Zbysiu część roślin na pewno dostanie eksmisje, bo się rozrasta a tu mało miejsca, będę się musiała w końcu na coś zdecydować, bo inaczej będzie busz
boguslawa_ma... 12:30, 14 maj 2014

monteverde napisał(a)

Jak ładnie się ukorzenią, to możesz już raz w tygodniu

Aniu a dlaczego mlekiem?bo nie doczytałam.Pozdrawiam
Tess 14:32, 14 maj 2014

Agapant Pinokio kwitnie na niebiesko?
Ależ Ty masz tych różnorodnych roślin.

Dzieliłas kiedykolwiek bodziszka? Jak to najlepiej zrobić?
Mam wielką kępę, chciałam podzilić i poddałam sie - jedna zbita bryła.
Bałam się uszkodzic.
barbara_kraj... 15:46, 14 maj 2014

monteverde napisał(a)

Ok, przesadzę ale nie do sąsiadki bo go roundapem załatwi ale na przód pod krzewy krzewuszki, będzie ładnie komponowałstarałam się kupować te niskie, a ten wyjątkowo wysoki, chociaż nie wiem czy on korzeniasty bo w kulę ładnie rośnie tylko. że wysoki, muszę etykietkę sprawdzić

Bo on w ogóle jest dość wysoki. Po podziale sadź głęboko, po same wierzchołki wzrostu liści. Teraz wypiętrzył się dodatkowo, bo ma ciasno
Korzeniasty kwitnie na różowo a ja tam niebieski kwiatek widzę To może on nie jest korzeniasty?
justi 16:39, 14 maj 2014

monteverde napisał(a)
moja malutka Fire Island

Aniu piekne masz hosty, a czy ta Fire Island rośnie na słońcu czy w cieniu? I czy ona cały czas taka żółciutka? nie zielenieje później?