Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe skarby 22:30, 15 kwi 2014

Do góry
Betka napisał(a)

Wydaje mi się to rodgersja jednak nie jestem pewna

To raczej tarczownica tarczowata (jakmasło maślane), ale tak się śmiesznie nazywa :
Pszczelarnia 22:25, 15 kwi 2014

Do góry
Jeżeli chcecie odnaleźć ten ogród, idźcie w górę, strumień Was poprowadzi a szlak wskaże drogę. Pamiętajcie tylko o właściwym kluczu.

Marzenie o... 22:25, 15 kwi 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Pięknie !
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:25, 15 kwi 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Aniu piękna ta landrynka jak będziesz chciała jeszcze lnu trwałego to się wysiał ładnie i mam mnóstwo malot do oddania. Powiedz mi jak z werbeną, kiedy się spodziewać siewek? i czy one zdążą zakwitnąć w tym roku?

Marek.. jak siewki sie pokażą to i w tym roku zakwitną.. moje werbeny siałam z nasionek w zeszłym roku.. i widziałeś jakie okazy wyrosły.. ale mam pecha, bo dałam mamie te same nasiona i ma tyle, że nie wie co z tym zrobić, a ja posiałam kilka razy tyle i mam dosłownie 9 szt. Na szczęście jedna wykopałam i sadzonkuję z przyrostów wierzchołkowych.. najlepsza metoda. Więc kilka będę mieć.. tyle mi wystarczy
Mój len też sie wysiał, ale nie tak obficie.. i poprawiam rabatę.. jak masz wyrzucić sadzonki lnu, to je przechowaj dla mnie Zaopiekuję się, bo rośnie pięknie
cd landrynki...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:20, 15 kwi 2014

Do góry
Agata, Mirella - miałam sama ćwiczyć, ale ja jestem stadny typ i towarzyski.. i jakos sama mogę co najwyżej grzebać w ogrodzie, ale ćwiczyć wolę w grupie Są zajęcia w mojej wsi.. nie muszę czasu marnować na dojazdy do mego ulubionego klubu.. ale tam mam daleko.. wiec rok nie chodzę, potem 2 miesiace chodzę, znów rok nie chodzę.. a to 2 km ode mnie... Faktem jest, ,że na tych zajęciach specjalnie sie nie meczę.. w moim ulubionym bardziej dawali w kość.. Ale jest sympatycznie, mało ludzi... i tanio
I landrynka..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dopisuję sie do osób, które są na bieżąco u Ciebie
Śliczne różowe cudo, ciekawe, czy rosłaby u mnie

Nie wiem jak można u mnie być na bieżąco.. ja sama nie wyrabiam u siebie..
Rosłaby, tylko tak jak pisałam, przymrozki potrafią zniszczyć pąki kwiatowe i pozamiatane.. ale mi to nie przeszkadza, bo ma ładny pokrój, łądnie sie przebarwia jesienią..

Dwa ogrody 22:14, 15 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Tu możesz znaleźć swoją brunnerę http://liliewodne.com.pl/category.php?id_category=26

Aniu, dzięki, troszkę ich jest widziałam dość dużo odmian w ub. roku na lokalnych targach rolniczych, wybrałam tylko tę, to chyba jest Jack Frost, tak wyglądają dziś

a ta sadzonka jest rok starsza

Pszczelarnia 22:14, 15 kwi 2014

Do góry
"Ta sama moc, która sprawia, że rośliny żyją i kwitną i słońce świeci, uczyniła z panicza dobrego i zdrowego chłopca, bo zbudziła w nim chęć do życia, a wola działa cuda i tutaj także zadziałała.(...) Niech panicz nigdy nie przestanie wierzyć w dobro i niech panicz wie, że na świecie jest go pełno.
- Taki jestem szczęśliwy (...). Nagle uprzytomniłem sobie, że mogę stać i kopać ziemię, a nawet skakać i miałem ochotę wołać o tym do każdego, kto by mnie tylko chciał słuchać."

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 15 kwi 2014

Do góry
jolka napisał(a)

A ja mam miejsca a miejsca, w przyszłym roku bukiecikowe cudo będzie moje
Pozdrowiania Ania, śliczny masz ogród. Oglądam na bieżąco, choć z ukrycia

Wita Jolu.... w moim ogrodzie nie znajdziesz tego co lubisz Bo u mnie ani symetrycznie, ani uporządkowanie Byłam u Ciebie.. i zapomniałam napisać, że widoki masz piękne.. działka jest super położona.. też tak miałam mieć, ale mi sie pobudowali i zasłonili.. więc się odcięłam..

Edit i landrynka.. różowa landrynka.. bo tyle jej dzisiaj nacykałam fotek,. że będę wrzucać..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:12, 15 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Kaczeńce to kwiaty z mojego dzieciństwa, kwitły w pobliżu rzeczki i naszego osiedla.
Czy Ty masz u siebie magnolię Lennei, widzę, że moja będzie chyba kwitła ale ma ciągle bardzo małe pączki.

Musisz mi pokazać swoją Lennei i opisać, bo moja już kwitnie, rośnie u mnie już 3 roczek, kwiaty ma gigantyczne, jeszcze takich wielkoludów nie widziałam, nie mam pewności, czy to Lennei, bo nie mam innego porównania, już nie kwitną razem, moja wcześniej, twoja dopiero wchodzi w fazę kwitnienia, więc co odmiany nie mam pewności , dzisiejsze foty

Moja "przyziemna" :) pasja 22:11, 15 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Znalazłam jakieś nędzne fotki cisa i to w dodatku od najgorszej strony. Muszę go jednak zwęzić, wtedy automatycznie się zagęści.

Nie zwracajcie uwagi na otoczenie, bo ten fragment jest przeznaczony do całkowitej zmiany.

Nono, ciekawa jestem w takim razie jak ta lepsza strona się prezentuje. Bo ta wogóle na gorszą nie wygląda.
Ogródeczek 22:09, 15 kwi 2014

Do góry
Dziewczyny kochane Proszę o podpowiedz co wsadzić w te kamienie białe Jest tam wsadzony klon czerwony szczepiony
Marzenie o... 22:04, 15 kwi 2014

Do góry
Ola cyprysiki i choina dla Ciebie (z nowej rabaty):

Pszczelarnia 22:04, 15 kwi 2014

Do góry
"Zaaferowany rudzik był bardzo kontent, że nareszcie zaczęto pracę w jego państwie."

Marzenie o... 22:02, 15 kwi 2014

Do góry
mała jeszcze magnolia postanowiła zakwitnąć - ma kilkanaście pączków

tulipany, których imienia nie znam :

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:00, 15 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

godz.19.40 soniacz daje radę

Same piękności pokazujesz...
u mnie szafirki też są.... przybyszowe... tzn nie wiem skąd przybyły bo ja ich nie sadziłam.
Co się stało kwiatom ... 21:59, 15 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Kącik kawowy z latarenkami, pod fotelami posiałam Smagliczkę nadmorską, biało niebieski miks

I trochę inne spojrzenie na ogród przez pryzmat dziurawych kamieni

Ładny kącik i kamienie, a nasionka pierwiosnka z ptaszkami się zasiały pozdrówka
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:58, 15 kwi 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Coś się dzieje z moimi magnoliami.

Black Tulip - paki kwiatowe są zaatakowane, paki liściowe zdrowe

[im

Kasiu, to wszystko się dzieje za sprawą niesprzyjającej pogody, zrobię jutro fotę mojej Genii, też nie wygląda najlepiej, ja nie ma starych magnolii, moje drzewka mają około 2 do 3 lat od posadzenia w ogrodzie i te drzewka, zakwitły i kwitną i nic im pogoda złego nie czyni, jednak te magnolie, posadzone teraz, są jeszcze słabe i podatne na choroby i na niesprzyjające warunki pogodowe, a zrobiła się u nas prawie arktyczna pogoda i przechodzą dość obfite deszcze, są za słabe, żeby to wytrzymać, pozostaje zrobić oprysk, pozdrawiam, będą rosnąć i jeszcze cię cieszyć kwiatami

buziak
Marzenie o... 21:58, 15 kwi 2014

Do góry
pomimo okropnej pogody, pokażę że jak na razie aż jeden tulipan zapowiada się na różowo - to ta mizerotka przy palisadzie

brzoza jako pierwsza z drzew liściastych wypuściła listeczki:

chociaż klon palmowy nie daje za wygraną:

Ogród w Tarnowie 21:56, 15 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)
Wyogladałam wszystko a dawno mnie nie było to trochę miałam atrakcji, ten cis na niskiej nóżce to cudo - super udana inwestycja

To prawda nie było Cię ani widać ani słychać i brakowało nam Ciebie
Ten cis o żółtych igłach też mnie się podoba i myślę , że pasuje do tego miejsca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies