Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:14, 28 kwi 2014

Richie napisał(a)
Bożenko, pokazujesz rarytasy które zachwycają. Kaczeńce przepiękne też je miałem nad oczkiem ale nie było kontaktu z wodą i pozostały tylko śladowo. Pięknie pozdrawiam.

Twoje oczko jest bardziej nowoczesne i pewnie moze sie obyc bez kaczeńców ale moje naturalistyczne to kaczeńce powinny byc. Ja je bardzo lubię.To prawda ze one wilgoc lubią ale u mnie też sie rozsiewaja po ogrodzie i jakoś rosna mimo warunków niezbyt dobrych dla nich.Pozdrawiam Rysiu.
Kasiek 23:20, 28 kwi 2014

Twoj ogrod mozna ogladac non stop... i za kazdym razem czlowiek zachwyca sie jego pieknem...I wiesz o tym Bogdziu, milego wieczoru, spokojnej nocy
alinak 23:26, 28 kwi 2014

Bożenka -i masz ..znowu olśnienia dostałam ....co ja się namyślałam co do niezapominajek dołożyć ...
tulipanów ...co za dużo .....to wiesz . a serduszkę mam w 6 egzemplarzach i nie wiem gdzie ją już wcisnąć . jednak biała u mnie jakoś się nie ostaje ...pada ..i dlaczego .
cudowna kompozycja w lesie ...
Bogdzia 23:28, 28 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Twoj ogrod mozna ogladac non stop... i za kazdym razem czlowiek zachwyca sie jego pieknem...I wiesz o tym Bogdziu, milego wieczoru, spokojnej nocy

Kasiu a Twój? Same sliczności w nim masz i też wiesz o tym.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 23:30, 28 kwi 2014

alinak napisał(a)
Bożenka -i masz ..znowu olśnienia dostałam ....co ja się namyślałam co do niezapominajek dołożyć ...
tulipanów ...co za dużo .....to wiesz . a serduszkę mam w 6 egzemplarzach i nie wiem gdzie ją już wcisnąć . jednak biała u mnie jakoś się nie ostaje ...pada ..i dlaczego .
cudowna kompozycja w lesie ...

U mnie na początku kupiona biała też słabo rosla ale jak sie wysiała to juz moje własne dobrze rosna, a moze masz w zbyt słonecznym miejscu?Pozdrawiam.
agatanowa 23:33, 28 kwi 2014

piękna, kipiąca wiosna
ana_art 23:56, 28 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Kiepsko wyglądają ale łatwo sie wyrywają więc nie ma problemu, możesz posadzic brunerę i bedza ładne liście.
nie mam miejsca tak sobię myślę co zrobić z tymi które mam w donicach jak przekwitną
Rench 01:01, 29 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Kaczeńce też uwielbiam są przesliczne jak juz rozrosnasie w duże kępy. Białą niezapominajkę znalazł mój syn na spacerze pod lasem , jedyną malutka roślinkę i sie rosziała i fajnie wygląda., a serduszki rozsiewaja sie i wyrastają miedzy innymi roślinami więc je wywaliłam do lasu a im tam sie spodobało i fajnie wygladają.

Uwielbiam kaczeńce,mam do nich sentyment z dzieciństwa Nie wiedziałam że sa teżpełne.
Robertop 01:34, 29 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Moje też zaczeły gnic , jutro poleję czymś . Ja posadziłam od razu ale sadzonki były tak maleńkie ze trudno sie było spodziewac ze będą dobrze rosły. Jeśli sie utrzymają to i tak zakwitną chyba za kilka lat.

Bogdziu, gdzie kupowałaś swoje iryski? Ja kupiłem na alle... i tez sa małe i słabe
Mariusz 06:20, 29 kwi 2014

Kaczeńce można oglądać bez przerwy, najpiękniejsze gatunkowe, choć odmianowe też zachwycają.
Drugiego maja wreszcie dojadą do mnie różaneczniki, ciekaw jestem tych sadzonek, ale przypuszczam, że będą piękne, bo cóż spodziewać się innego od pana C. Wystały się długo w doniczkach u mojego kolegi, ale może im to nie zaszkodziło, w zasadzie zależy jak dbano o nie.
Miłego dnia