Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 22:32, 28 kwi 2014

Marga napisał(a)

Zgadzam się. Też mi się tak skojarzyło. Jak by ktoś namalował
Czasami trudno mi uwierzyć, że ludzie( tu Asiach ) mają tak niesamowicie piękne ogrody!
Oczywiście zapisuje w inspiracjach. Pomysł ze schodkami z bali i kamyczków również. Właśnie o takie schodki mi chodziło
Pozdrawiam ciepło

Dziękuję o pozdrawiam
Betka 22:36, 28 kwi 2014

Dziękuję A awatarek zmieniłam żeby było i tematycznie i na czasie ( czas kwitnienia kaczeńców )

A teraz z innej beczki :
Dzisiaj po pikowałam lawendę.... czy powinnam ją skrócić żeby się bardziej rozkrzewiła ?

Pozdrawiam
asiach 22:39, 28 kwi 2014

Kapibara napisał(a)

Ooooch....miodzio!
ja tez muszę, jutro urlop się skończył, no po prostu dramat

Nie wyglądasz Asiu na babunię od chrustu - ale się uchachałam
Miłego tygodnia!
[/quote

Ja też w momencie jak te panie mówiły i za każdym razem jak o tym wspomnę to mam ubaw - to było przednie
Również życzę miłego tygodnia
asiach 22:45, 28 kwi 2014

Betka napisał(a)
Dziękuję A awatarek zmieniłam żeby było i tematycznie i na czasie ( czas kwitnienia kaczeńców )

A teraz z innej beczki :
Dzisiaj po pikowałam lawendę.... czy powinnam ją skrócić żeby się bardziej rozkrzewiła ?

Pozdrawiam

Ale strumy bajeczny do pozazdroszczenia pozytywnie
Ja uważam, że tak . Sama to robię wiosną. Tnę dość krótko 10-15cm
Po\drawiam serdecznie
asiach 00:37, 29 kwi 2014

Mirello i Gosiu to co pisałam w swoim wątku i w Twoim Gosiu na temat formowania sosny przedstawiam na zdjęciach. Zwróćcie proszę uwagę na te goluykie gałązki pod formowanymi "poduszkami" - może nie mam racji ale mnie sie to nie podoba ale każdy ma swój gust i pogląd na ten temat. Może tak jak napisałam trzeba by było spracać młode przyrosty, żeby takie poduchy były bardziej zwarte

asiach 00:53, 29 kwi 2014

Ciąg dalszy chochołka. Może wybrałam zły gatunek sosny? Może sosna o bardziej sztywnych igłach byłaby lepsza? Może sosny Wasze będą lepiej się prezentowały? Ile osób tyle zdań. Zwróćcie uwagę na te puste gałązki w dolnych poduchach , na górze jeszcze młode i te gałązki inaczej się jeszcze prezentują

Mały choć wysoki chochołek
I oto mi chodziło
Wam życzę uzyskania lepszych wyników. Tej sosny już nie ma - tam jest łaczka

Mirella 00:58, 29 kwi 2014

Asia ta sosna o której mówiłam w moim wątku była przycinana w każdym sezonie, ale robię to wydaje mi się nie dobrze , bo wygląda kiepsko, wyłamuję świeczki o połowę, jak widać szału niema.
asiach 01:12, 29 kwi 2014

Mirella napisał(a)
Asia ta sosna o której mówiłam w moim wątku była przycinana w każdym sezonie, ale robię to wydaje mi się nie dobrze , bo wygląda kiepsko, wyłamuję świeczki o połowę, jak widać szału niema.

I mnie też nie wychodziło formowanie sosny dlatego jak coś mnie się nie podoba to nie będę zachęcała i podpowidała komuś innemu, żeby sobie zrobił - nie byłoby to ok z mojej strony
Gocha 01:17, 29 kwi 2014

Asiu moje 2 sosny , z którymi chcę coś zrobić są różne. jedna ma bardzo grube i sztywne igły i długie przyrosty. Druga jest trochę podobna do Twojej. W tym roku spróbuję coś z nich zrobić i okaże się czy je zostawię na dłużej.Ale dzięki Asiu za zainteresowanie.
asiach 08:38, 29 kwi 2014

Mirello ale ja jeszcze nie pokonywałam takich długich tras jak Ty - może kiedyś ....?
Nie mam takich widoków jak u Ciebie ale piękne okoliczności przyrody + szum w uszach
Życzę miłego dnia
Widok zrobiony z mostku na Kłodawce i oczywiście kaczki

To dwie inne wyprawy Kuba i ja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies