Igiełek i szyszek to ja też mam sporo,kompostuję teraz w workach ,myślę o następnych rh bo u mnie też coraz więcej cienia.Miejscami tak już się zakwasila gleba że taka trawka to tylko we wspomnieniach pozostała.
Matylda Nowa Zembla raczej kwitnie na czerwono więc białe rh będą pasować ,kiscień jest też fajny ,ale musi sie trochę zadomowić i tez ładnie kwitnie na biało ,może go jeszcze nie wyrzucaj
No przecież ich nie wyrzucę...chociaż przez chwilę miałam myśli by je wymienić na kwitnące na biało, ale po namyśle stwierdziłam, że chyba dokupię kilka i forsycję gdzieś eksmituje bo mi tam pasuje jak pięść do oka,
zupełnie na lewo rośnie forsycja za RH rosną pęcherznice żółta i czerwona
Na zdjęciu nie widać, że na lewo od forsycji rośnie kiścień, któremu od początku się u mnie nie podoba, więc stwierdziłam, że z kiścieniem się pożegnam forsycję gdzieś eksmituję i będę miała duuuużo miejsca na nowe RH, Co wy na taki pomysł - nie będzie ta rabata monotematyczna? No i jeszcze jedno na rabacie jest Nova zembla kwitnąca na różowo i mniejsze azalie i różaneczniki kwitnące na czerwono, chyba mogę dołączyć RH o białych i biało różowych kwiatach?
Kaczeńce też uwielbiam są przesliczne jak juz rozrosnasie w duże kępy. Białą niezapominajkę znalazł mój syn na spacerze pod lasem , jedyną malutka roślinkę i sie rosziała i fajnie wygląda., a serduszki rozsiewaja sie i wyrastają miedzy innymi roślinami więc je wywaliłam do lasu a im tam sie spodobało i fajnie wygladają.
to Princess Ann, zólta nie jest , ma odcień zieleni więcmożna powiedziec ze limonkowa ale jeśli chodzi o kolory kazdy ma inne odczucia wiec wkleję zdjęcia kwiatów. Napisze jeszcze tylko że w mroźne zimy moze podmarzac i nie kwitnąc ale Twój ogród jest w mieście , osłoniety budynkami i chyba w nim by dakla rade , na rozlewisku chyba jednak bedzie marzła.
Moje boskie konwalniki, ale trzymam kciuki za ich rozwój! Dokształcimy się, podpytamy szefowej i będzie gites!
Jeden z lepszych egzemplarzy prezentuje się tak: