Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 16:52, 11 maj 2014

aneta230972 napisał(a)
Marzenka dzięki Tobie uświadomiłam sobie, że zestawienie róż/zieleń/popiel jest idealne. Pięknie .

Dla mnie to eksperyment. Nigdy takiego ostrego różu nie miałam, zastanwiam się czy kocanke zostawić czy wyciągnąć
Madzenka 16:55, 11 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, szarość, srebro, lilla, bordo i róż to perfekcyjne połączenie (wiedzialam już o tym od dawna, hi. hi) Bratki miniaturowe jeszcze masz w donicach? Ja przesadziłam wczoraj na rabatę - może się rozsieją...Czosnki pięknie wyglądają, ogołociłaś je z liści, ciekawe, czy do przyszłego roku zgromadziły wystarczającą ilość zapasów pokarmowych, by zakwitnąć? Pytam, bo sama mam ochotę zrobić to samo, co Ty. Lawendę jednak wymieniłaś? Całą? Pozdrawiam niedzielnie

A ja patrząc nawasze nasadzenia stwierdziłam, że niebieski ograniczam...
Wymieniłam 15 na 30 lawend. Kilka jeszcze czeka na eksmisje ale je obserwuje. Mam w zapasie jeszcze 6 doniczek. Wykopane przesadziłam do przechowalni...bo coś mi się wydaje, że do czau rozpiaszczenia (ponownego) rabaty corocznie mi bedą wypadać. Maja za mokro...

Bratki miniturowe są niezniszczalne, nie podlewam, nie nawożę, dają czadu. Im mniej im uwagi poświęcam tym są ładniejsze... Analogicznie jak rojniki... Wczoraj 3 sztuki zamieniły się miejscem ze stokrotkami lrzy furtce. Stokrotki jednak nie są tak trwałe.
Madzenka 16:56, 11 maj 2014

bociek napisał(a)

Nic im nie powinno sie stac

Bociuś oby, bo bardzo je lubię a za rok mam nadzieję, że podzielę i zasilą skarpę za płotem. Upss zapomniałam o grabach dla Twojego M Muszę poelcieć i pofocić
aneta230972 16:57, 11 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

zastanwiam się czy kocanke zostawić czy wyciągnąć

Wg mnie zostawić ale wiadomo jak to jest z gustami. Zapytasz trzy osoby to jedna odpowie: zostawić, druga :wyciągnąć a trzecia: wszystko jedno . Tak czy siak z decyzją zostajesz.....sama .
Kondzio 16:57, 11 maj 2014

Pieknie w ogrodzie surfinie piękne
leon60 16:57, 11 maj 2014

Piękne kompozycje donicowe kocankę bym zostawiła
Madzenka 17:02, 11 maj 2014

W wątku fotorelacje umiesciłam szczegółowe informacje o grabach z natury jestem leniwa dlatego nie chce mi się tych informacji powtarzać
Madzenka 17:03, 11 maj 2014

aneta230972 napisał(a)

Wg mnie zostawić ale wiadomo jak to jest z gustami. Zapytasz trzy osoby to jedna odpowie: zostawić, druga :wyciągnąć a trzecia: wszystko jedno . Tak czy siak z decyzją zostajesz.....sama .

Mam jeszcze kilka dni na przemyślenia zanim się przyjmie
monteverde 17:18, 11 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jakieś rh jeszcze mi nie zdążyły zjeść opuchlaki...

piękne kwiatuchy, może już się najadły nasadzenia jednoroczne bardzo gustowne pozdrówka
Konstancja30 17:40, 11 maj 2014

Madżen kocanka jak się rozgości to potrafi zaistnieć makro wiechciem ... tego w niej nie lubię ... ale przecież mamy sekatorki ... więc luzik