Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko o czym ... Marzysz 14:46, 19 mar 2014

Do góry
rabatka frontowa u Kwiatuszka z Holandii

z pinsa

W kamiennym kręgu od początku 14:40, 19 mar 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam deszczowo.

Iwonko, u mnie właśnie przestało padać....ale kropelki pozostały
W kamiennym kręgu od początku 14:36, 19 mar 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Tak być powinno, jesli ktoś nie potrafi cieszyć się drobiazgami, to i rzeczy wielkie też nie przyniosą radości, albo szybko radość przeminie. Pozdrówka Aniu. Jak tam budowa?

Jolu, na dowód radości z rzeczy małych...ogród dzisiaj

Ogród na Zawilcowej 14:32, 19 mar 2014

Do góry
Całą zimę planowałem i nie wiele wymyśliłem. Zaplanowałem rabatę na częściowo zacienionej części działki. Problem w tym, że pod trawnikiem są dreny oczyszczalni.
Wymyśliłem tak: przy chodniku różaneczniki po prawej stronie brzozy podsadzone berberysami prawa strona świerk czarny i różnej wielkości iglaste, środek brak pomysłu.
Podpowiedzcie co się płytko korzeni głównie chodzi mi o drzewa.
Moje poletko 14:29, 19 mar 2014

Do góry
Celina napisał(a)
Witam zaglądających i dziękuje że wpadacie do mnie ,chociaż moja aktywność na O raczej kiepska.

Wiosna już coraz bliżej. a wraz z nią moc pracy. Trochę podziabałam w ogródku ,ale cóż, nie tyle ile by się chciało....

Czekam niecierpliwie na eksplozję kolorków chociażby takich jak na fotkach

ale szalejecie z tymi piwoniami chyba na moją zgubę - za piwonią przemawia fakt że cały sezon krzaczek jest ładny i ładnie się przebarwia jesienią - a o kwitnieniu nie wspominam bo to widać - sliczną masz kolekcję

muszę się przyznać - porażka z pelargoniami albo przelałam albo za słabe były sadzonki albo jedno i drugie - trudno
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 14:27, 19 mar 2014

Do góry
Ja stawiam na "skrzynię" z cegieł w tym stylu:

Będzie ona narożna i dwupiętrowa oto projekt:

Ogródki ziołowe - zioła 14:23, 19 mar 2014

Do góry
Witam wszystkich. Ja w tym roku robię ziołowy ogródek w "skrzyni" z cegieł. Będzie ona dwu piętrowa. Mam już posiane kilka rodzajów ziół takich jak: bazylia pospolita, bazylia czerwona, tymianek, majeranek, lawenda, kolendra, mięta zwykła i pieprzowa do tego szczypiorek, koperek, pietruszka i mieszanka sałat. Które z tym roślinek posadzić na wyższym piętrze wyżej słońca?

Oto projekt:

I niektóre moje siewki:
Czerwona bazylia

Bazylia i szczypiorek
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:21, 19 mar 2014

Do góry
Hej!
Trafiłam do Ciebie z wątku Dajany, który często odwiedzam
Widzę, że zaczynasz prawie od zera, ja zaczynałam od zera- miałam kawałek pola z kiepską ziemią i porośnięte chwaściorami do pasa. Ale powoli "wyczarowuję" swój ogród! Zupełnie tak jak Ty!
Najpierw były tuje, trawnik i puste rabaty...co rok coś dodawałam i nie jest już źle!
A wierzby hakuro są fajne ja tez mam 3 -między różami a szmaragdami. Tylko nie żałuj ich i tnij co trochę o 1/3 a będą gęste . Pierwsze cięcie po bazich kotkach.
Będę zaglądać! Pozdrawiam i zostawiam kwiatka na przywitanie ( oczywiście z mojego ogródka)

Bratki 14:20, 19 mar 2014

Do góry
Moje kilka dni temu zakupione, najbardziej lubię miniaturowe

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:19, 19 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Miałam uciec z forum... bo robota czeka... ale na chwilkę sie przejaśniło.. i zamówione róże przyszły.. i cześć piwonii.... i obiecałam pokazać....
Zakup w nowym sklepie jak najbardziej udany.... i jak tylko coś.... to tu będę kupować..
Przykładowe róże.. dużo pędów, sadzonki zdrowe i ładne.. o odmiany sie nie obawiam, bo Pani wygląda na miłośniczkę róż.. i piwonii.. i w jej ogrodzie widzę kwiatki które uwielbiam.. taka nasza Ania
Na foto nie widać, ale to duże sadzonki..

A to piwonie.. w doniczce

A tak wyglądają klaczą.. jedno ale ile pąków I kłącze ze grubaśne

I dostałam gratiska... róża Moonlight.. z opisu ładna i piękna.. kurde.. gdzie ja ja posadzę.. ale gratis jak prezent.. nie idzie oddawać A tu opis mojego prezentu... ładna prezent

Piękne zakupy, cieszę się razem z Tobą . Czekam na fotorelację...
Opuchlaki 14:14, 19 mar 2014

Do góry
Wiecie co, mi wlasnie spadl kamien z serca. Myslalam, ze mam opurchlaki. Ale przeciez one nie maja nozek. I tak szukam i porownuje i to co mam wcale nie musze zwalczac! Popatrzcie, a tak podobne do chrzaszczy majowych. Zgadza sie, bo ja swoje znalazlam tylko w kompostowniku. W maju chrzaszcze zjadaja kwiaty drzew owocowych, ale nie robia duzych szkod. Nazywa sie Rosenkäfer po niemiecku- chrzaszcz rozany. Larwy odzywiaja sie tylko martwa materia organiczna, czyli przerabiaja podobnie jak dzdzownice nasz kompost. A dorosle chrzaszcze skupiaja sie na zbieraniu nektaru.
http://www.arbofux.de/img/rosa-cetonia-aurata4-g.jpg
Kwiaty z ogródka Marty :) 14:12, 19 mar 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
przedstawiam kolejne miejsce, które trzeba obsadzić, w tym miejscu rósł wielki świerk, ale został usunięty.

Marta,
A jakie są wymiary tej rabatki?
Jurajski Ogród 14:12, 19 mar 2014

Do góry
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/54/545035/original.JPG[/img]
[img

te krokusy mnie zachwyciły - kolor nie widziałam takich chyba u mnie przez deszcz zostało zakończone krokusowo ale nie wiem bo dawno nie byłam w ogrodzie
żagwin też ciekawy i już kwitnie
Ogród w Tarnowie 14:06, 19 mar 2014

Do góry
Trawa o którą pytałeś to Stipa tenuissima (ostnica)

a to z 10 września liriope / jednak jedno p /

to tyle

a tak w ogóle uprasza się o zdjęcia,

jak będziesz penetrować szkółki to proszę pytaj o derenia Halo Ivery i świerka Inversa i jak gdzieś zdiagnozujesz to proszę o alarm

pozdrawiam
Moja działka. 13:58, 19 mar 2014

Do góry
A nie różową ty chciałaś?Sama już nie wiem co ci dałam....zobaczymy jak zakwitnie.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:48, 19 mar 2014

Do góry
Moja działka. 13:47, 19 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Wczoraj fajnie było a dziś leje i ziąb,tak na ocieplenie

To ta moja piwonia?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:43, 19 mar 2014

Do góry
Posadzone Sasanki sa wręcz bajkowe

Do tego forsycja już się ozłociła

I wychodza nowe krokusiki (wsadzane w tamtym roku, jakieś późniejsze

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:39, 19 mar 2014

Do góry
Do tego kwitnie kolorowa tęcza prymulek i krokusów, a w tle żonkili i przebiśniegów

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:36, 19 mar 2014

Do góry
Dobra, znów moge chwile tu zaglądnąć bo na L4 wylądowałam z tymi zatokami, nie dały się pieniki metodami domowymi wyleczyc. Więc mam chwilę na kompie bo dziewczyny w szkole i przedszkolu

Mam jeszcze kilka fotek wiosennych z ostatnich dni (na razie mam zakaz wychodzenia do ogródka, ale fotki udało mi się wcześniej zrobic

Wiosna jest cudowna, mam zatrzęsienie ptaków, zwłaszcza kosów, sikorek, gołębi i srok Widac jak budują gniazda...

Rybcie też juz parami pływaja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies